Nieuwe PS5 games: Deze 5 games voor de nieuwe PlayStation 5 hebben bestsellerpotentieel

Sony heeft eind november 2020 de PS5 uitgebracht. De nieuwe console is momenteel echter alleen verkrijgbaar in zeer kleine hoeveelheden en tegen astronomische prijzen op Ebay en co. Als je nog geen PS5 hebt kunnen …

Nieuwe PS5 games: Deze 5 games voor de nieuwe PlayStation 5 hebben bestsellerpotentieel

Playstation 5 Gaming Hits Beststeller
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Gaming
 6. »
 7. Nieuwe PS5 games: Deze 5 games voor de nieuwe PlayStation 5 hebben bestsellerpotentieel

Sony heeft eind november 2020 de PS5 uitgebracht. De nieuwe console is momenteel echter alleen verkrijgbaar in zeer kleine hoeveelheden en tegen astronomische prijzen op Ebay en co. Als je nog geen PS5 hebt kunnen bemachtigen, maak je dan geen zorgen. De nieuwe gamehoogtepunten met bestsellerpotentieel komen pas halverwege of eind 2021 uit, dus je hoeft de beste PS5-games in 2021 nog niet te missen.

Welke hitgames voor de PS5 komen in 2021 uit?

De lijst met aankondigingen voor nieuwe titels voor de PS5 is lang. Maar we zien echte hitpotentie voor Horizon 2: Forbidden West, Far Cry 6, Gran Turismo 7 en God of War: Ragnarok.

Wat omvat de PS Plus Collection voor de PS5?

De collectie, die gratis is voor PS Plus-abonnees, bevat 20 PS4-klassiekers die alle genres bestrijken en, op een paar uitzonderingen na, AAA-titels waren en zijn.

Welke gratis games zijn goed voor de nieuwe PS5?

We Were Here en de klassieker Fortnite zijn momenteel een paar uur speelplezier waard op de PS5.

1. nieuwe PlayStation 5 nauwelijks verkrijgbaar sinds release

De PlayStation 5 werd op 19.11.2020 in Duitsland uitgebracht. De datum was echter meer symbolisch dan iets anders, omdat Sony wereldwijd slechts zeer beperkte hoeveelheden kon leveren voor bestellingen voor Kerstmis. Hebzuchtige scalpers, die automatisch proberen beschikbare contingenten van de PlayStation 5 op te kopen met bots en deze tegen veel te hoge prijzen door te verkopen op Ebay en dergelijke, hebben de knelpunten in de aanvoer verder verergerd.

2 Geen echte bestsellers voor de release van de PS5

Maar de launchtitels van de PS5 zijn geen reden om in huilen uit te barsten omdat je nog geen PS5 hebt kunnen bemachtigen. Naast de opgepoetste versie van jaarlijkse kost (FIFA, NFL, NBA 2K, Call of Duty of Assassins Creed) waren alleen Demon’s Souls, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales en het co-op spel Sackboy: A Big Adventure overtuigend. De andere launchtitels waren leuk, maar geen echte bestsellers die je een nieuwe console doen kopen.

3. 2021 – een beter gamejaar ondanks Corona?

De ervaring leert dat grote titels, die bestsellers genoemd kunnen worden, vaak pas met vertraging na de release van een nieuwe console worden uitgebracht. Dit was al het geval bij vorige Sony-consoles en geldt ook voor de PS5.

De volgende 5 titels hebben daarom naar onze inschatting echt hitpotentieel, mits de Corona pandemie de ontwikkelaars dwingt om de titels pas in 2022 uit te brengen vanwege home office en afstandsregels in de ontwikkelstudio’s.

3.1 Horizon 2: Verboden Westen

Met Horizon 2: Forbidden West, de opvolger van Horizon: Zero Dawn, wil Sony voortbouwen op het succes van zijn voorganger en dat zou best eens kunnen lukken. In het epische actie-RPG-avontuur begeleid je opnieuw de sympathieke roodharige Aloy door een uitgestrekte en liefdevol ontworpen post-apocalyptische aarde, waarin de natuur een dreigende symbiose is aangegaan met de technologie. Net als in het eerste deel moeten jij en de hoofdpersoon in uitdagende gevechten met pijl en boog, maar ook met technische snufjes, talloze vijanden afweren en uitzoeken hoe de catastrofe op aarde heeft kunnen gebeuren.

De foto’s en spelvideo’s tot nu toe suggereren dat de landschappelijke graphics en diepgang van het spel opnieuw ongelooflijk zullen zijn. De enige releasedatum die tot nu toe wordt genoemd is 2021. Het netwerk gaat uit van een release in het 4e kwartaal van 2021.

3.2 Far Cry 6

Ubisoft is van plan om dit jaar tussen april en september (een exacte datum is nog niet bekend) Far Cry 6 uit te brengen, een ander deel uit de first-person shooter-serie, dat in zijn voorgangers al overtuigde door het zeer verhaalrijke deel en veel diepgang in het spel. In het zesde deel vecht je tegen een fictieve dictator die zijn bevolking onderdrukt voor zijn eigen bestwil.

Je bestuurt een inheemse guerrillastrijder in klassieke first-person stijl, die de soldaten van de dictator over de kaart moet bevechten om een einde te maken aan de onderdrukking. Wat voor Far Cry 6 spreekt, naast de al erg mooie graphics, zijn de vele mogelijkheden om de kaart te verkennen en missies die de moeite waard zijn, in plaats van alleen maar opgejaagd te worden door kokerachtige levels, zoals andere first-person shooters beoefenen. Samen met een coherent verhaal is de kans dus groot dat ook Far Cry 6 het succes van de vorige delen op de PlayStation kan voortzetten.

3.3 Gran Turismo 7

Geen enkele PlayStation-generatie is compleet zonder Gran Turismo. Gran Turismo 7, of de “Real Driving Simulator” zoals het door fans liefkozend wordt genoemd, zou het visuele hoogtepunt en de reden om een nieuwe console te kopen kunnen worden dat tot nu toe in de line-up ontbrak.

De voorgangers van GT 7 vielen al op door hun ongelooflijk realistische graphics van duizenden voertuigen en een veelheid aan circuits. De kans dat Gran Turismo zowel casual rijders als racesimulatieprofessionals kan aanspreken is in ieder geval groot, als we de eerste uitspraken van de ontwikkelaars mogen geloven.

Wat is er nieuw?

Ten opzichte van de voorganger willen de ontwikkelaars zich meer oriënteren op deel twee tot en met vier. Zo zullen er weer veel meer game mods zijn voor offline spelers, terwijl ervaren racers zich online kunnen meten met andere spelers van over de hele wereld in online races. Het aanbod van voertuigen moet weer overweldigend zijn, van oude tweedehands auto’s tot moderne prototypes. De technische mogelijkheden van de PS5 moeten zowel visueel (4K, 60 fps), akoestisch (3D audio) als haptisch met de feedback van de nieuwe DualSense controllers volledig worden benut.

Tot nu toe is alleen 2021 bekend als releasedatum. De fabrikant Polyphony Digital heeft echter in oudere delen al laten zien dat de aandacht voor detail tot vertragingen leidt en verkocht zelfs een soort “preview” op de PS3 totdat het eigenlijke spel klaar was. Laten we hopen dat deze titel daarom alsnog in 2021 uitkomt.

3.4 God of War: Ragnarok

De God of War-serie is een van de meest epische game-ervaringen die je op de PlayStation kunt beleven. De gevechten tegen verschillende goden en gigantische wezens waren in de vorige delen al een van de hoogtepunten. Met God of War: Ragnarok verschijnt er in 2021 weer een nieuw deel uit de serie, die echt zijn spierballen zal laten zien op de PS5.

In de nieuwe fantasygame bestuur je opnieuw de halfgod Kratos, die het nu opneemt tegen de goden van het noorden. Qua gameplay is het een klassiek actieavontuur met snelle gevechten en klimintermezzo’s. Het was in de voorganger al erg leuk om het op te nemen tegen enorme wezens en echt naar de stad te gaan. We zijn in ieder geval benieuwd hoe de nieuwe God of War zich presenteert op de PS5. Ook nu is er alleen de vage aankondiging dat de titel in 2021 uitkomt.

3.5 Remake van GTA 5 en The Witcher 3

Terwijl de hele wereld wacht op een vervolg van de succesvolle GTA-serie met deel 6 (release in 2023?), wil Rockstar de langlopendeGTA 5 in een verbeterde versie ook voor de PS5 aanbieden in de 2e helft van 2021. Naast nog betere graphics voor de best verkochte videogame aller tijden, wordt er ook gespeculeerd of de spelwereld opnieuw wordt vergroot en zo nog meer mogelijkheden biedt om de omgeving te verkennen.

Het fantasyspel The Witcher 3 uit Polen, dat door de veelgeprezen Netflix-serie nog populairder is geworden, komt in een nieuwe editie uit voor de PS5 en zal naast de twee uitbreidingen Hearts of Stone en Blood and Wine veel technische verbeteringen bieden zoals ray tracing, HDR-graphics en snellere laadtijden. Wie The Witcher 3 nog niet kent, moet zich dus verheugen op een weerzien met de heks Geralt van Riva in de beste visuals, die zijn avonturen beleeft in een prachtige, kleurrijke fantasiewereld van de noordelijke koninkrijken. De role-playing game biedt honderden uren speelplezier met vele quests en side quests, maar is gericht op volwassen spelers (FSK18), wat niet alleen komt door de legendarische badscène of grof taalgebruik in het spel.

4 Deze gratis alternatieven overbruggen de wachttijd tot de release

Tot de release van de gepresenteerde games kun je de tijd overbruggen met gratis alternatieven. Wie thuis nog geen console heeft en wacht tot de PS5 geleverd wordt, kan zich in de tussentijd ook wenden tot gratis online games op de browser. Als dat te saai voor je is, kun je je geluk beproeven op gokkasten en fruitautomaten. Tal van aanbieders stellen gratis casino free spins beschikbaar voor browsers en op smartphones.

4.1 Fortnite voor de PS5

Eerst en vooral moet Fortnite hier genoemd worden. De gratis Battle Royale shooter is nu beschikbaar voor de PS5 en vele andere platformen. Het “Free to Play” spel brengt jonge en ook oudere spelers in vervoering sinds de release in 2017. De taak van de third-person shooter is om zo lang mogelijk te overleven in een ronde. Echter, tot 99 andere spelers verhinderen dat de speler dit doet. Bovendien blijft de kaart dynamisch krimpen en drijft zo de overgebleven spelers steeds verder bij elkaar.

Het spelprincipe is geïnspireerd op het succesvolle Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), dat met zijn realistische en dus ook zeer gewelddadige presentatie meer op volwassenen is gericht, terwijl Fortnite met zijn komische graphics erg populair is bij jongere spelers. Voor een betaalde in-game valuta kun je nieuwe skins of speciale moves kopen, maar die bieden verder geen voordelen voor het spel.

4.2 We Were Here als coöp-avontuur

We Were Here is sinds februari 2021 gloednieuw in de PS Store en het eerste deel van een gratis te spelen tribologie. In We Were Here moet je samen met een andere speler ontsnappen uit een kasteel in Antarctica. Het bijzondere hier is dat de twee spelers moeten samenwerken, maar in het spel gescheiden zijn. Communicatie vindt alleen plaats via radio’s ingame, wat een grote uitdaging blijkt te zijn. Samen met een vriend, ieder corona-geschikt aan zijn of haar console, moet de ontsnapping uit het kasteel dus gecoördineerd en samen beheerst worden. Het spel draait op de PS4 en PS5.

4.3 PS Plus Collection met 20 PS4-klassiekers

Voor nieuwe bezitters van een PS5 met een Plus-abonnement biedt Sony gratis de PS Plus Collection aan, waarmee je 20 PS4-kaskrakers gratis op de PS5 kunt spelen. Daaronder zijn echte hoogtepunten bij bijvoorbeeld:

 • Batman: Arkham Knight
 • Battlefield 1
 • Days Gone
 • Fallout 4
 • Uncharted 4
 • Monster Hunter: World
 • De laatste van ons
 • God of War
 • en nog veel meer PS4-klassiekers

De collectie moet gemakkelijk meer dan 1000 uur spelplezier opleveren, maar op een paar uitzonderingen na, zoals Crash Bandicoot of Ratchet and Clank, is de collectie vooral gericht op oudere spelers.

Gerelateerde berichten