Verkoop van gebruikte muziek-CD’s op internet

Het weggooien van een muziek-cd bij het afval alleen omdat iemands muzieksmaak is veranderd, vervuilt het milieu en is bovendien niet effectief. De verkoop van gebruikte muziek-cd’s op internet is een ideale gelegenheid om zelf …

Verkoop van gebruikte muziek-CD’s op internet

© tatko aparatko - Fotolia.com
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Verkoop van gebruikte muziek-CD’s op internet

Het weggooien van een muziek-cd bij het afval alleen omdat iemands muzieksmaak is veranderd, vervuilt het milieu en is bovendien niet effectief. De verkoop van gebruikte muziek-cd’s op internet is een ideale gelegenheid om zelf een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. Bovendien schept het ruimte voor nieuwe dingen in het huishouden en cd’s die al tijden ongebruikt liggen te verstoffen. Bovendien kan de verkoop de portemonnee weer vullen zodat andere wensen vervuld kunnen worden.

Koopportalen – de handige oplossing

De verkoop van gebruikte artikelen op internet is geen nieuwe uitvinding. Maar terwijl het vroeger nogal omslachtig en tijdrovend was, hebben in de loop van de tijd steeds meer aanbieders van re-commerce het tot hun taak gemaakt om de verkoop van gebruikte muziek-cd’s snel en gemakkelijk voor de gebruiker te ontwikkelen. reBuy, Momox, Cashfix, flip4new en Sellorado zijn slechts enkele van de vele koop- en verkoopportalen voor tweedehands artikelen.

Momox, de marktleider

Verkopen op de website www.momox.de is kinderspel. Naast cd’s, dvd’s, boeken, computer/videospelletjes en technologie kan men er te koop aanbieden. U hoeft geen foto’s te uploaden en ook geen beschrijving van het artikel. Er worden ook geen aanbiedingskosten in rekening gebracht, wat bij veilingen vaak wel het geval is. Bij momox.de wordt alleen het barcodenummer van het te verkopen artikel in een zoekveld ingevoerd. Op basis van dit nummer bepaalt momox.de automatisch de actuele marktwaarde. Het risico dat het artikel via veilingen onder de waarde wordt verkocht, bestaat dus niet voor de verkoper. De verkoopwaarde staat vanaf het begin vast.

Verkoop van grotere hoeveelheden

De verkoop van grotere hoeveelheden is geen probleem. Tot 50 artikelen kunnen in één keer worden ingevoerd, ongeacht de productcategorie. Boeken, cd’s en spelletjes kunnen zonder problemen door elkaar worden ingevoerd. Naast de eenvoudige mogelijkheid om het artikel te koop aan te bieden, wordt de verkoper de mogelijkheid geboden om het artikel gratis te laten verzenden of zelfs gratis bij hem thuis op te halen. Deze service wordt gecompleteerd door het feit dat het geld binnen 24 uur na ontvangst van het object door momox.de wordt uitbetaald.

Apps maken het posten gemakkelijker

Met de apps voor Apple- en Android-apparaten biedt Momox een handige manier om de barcodes te scannen met de camera van het apparaat.

screen568x568 screen568x5682

U kunt het ook gebruiken om gemakkelijk grotere hoeveelheden titels vast te leggen en klaar te maken voor verzending naar Momox.

Conclusie

Met diensten als Momox kun je in dozen opgeslagen CD’s, maar ook films, boeken of games in geld omzetten. De aankoopprijzen zijn relatief laag voor titels die vaak beschikbaar zijn of waar zelden vraag naar is. Maar als je een grote collectie cd’s of boeken hebt en die wilt liquideren, kun je jezelf een reis naar rommelmarkten besparen en genieten van een snelle en gemakkelijke verwerking.

Gerelateerde berichten