Taxi app: tips en trucs voor het bestellen van een taxi via de mobiele telefoon

Als er nog een verstoring van het openbaar vervoer is of het bier op het Oktoberfest te sterk was, is een taxi de eerste keuze om snel van A naar B te komen. Je kunt …

Taxi app: tips en trucs voor het bestellen van een taxi via de mobiele telefoon

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Mobiel
 6. »
 7. Taxi app: tips en trucs voor het bestellen van een taxi via de mobiele telefoon

Als er nog een verstoring van het openbaar vervoer is of het bier op het Oktoberfest te sterk was, is een taxi de eerste keuze om snel van A naar B te komen. Je kunt rechtstreeks een rit bestellen door de taxicentrale te bellen of een taxi-app voor je smartphone gebruiken. De tools hebben ook het voordeel dat ze meestal met een aantal andere handige functies komen. Welke dat zijn, vertellen we je in dit artikel. Daarnaast presenteren we de beste taxi-apps voor iOS en Android en hun speciale functies in detail.

Hoe werkt een taxi-app?

In een taxi app worden beschikbare taxi’s in je directe omgeving getoond en kun je met een klik gemakkelijk reserveren. Je hoeft alleen maar het gewenste bestemmingsadres in te voeren. De app berekent dan automatisch de reistijd en de geschatte kosten. De meeste tools vereisen echter een account bij de aanbieder om het bestelproces te gebruiken en af te ronden. Voor chauffeurs zijn er speciale taxi-apps voor ondernemers.

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij taxi-apps?

Met de taxi-apps uit ons artikel kun je kiezen om te betalen met pinpas, creditcard, PayPal of Apple Pay. Bij sommige aanbieders kun je ook op rekening bestellen of een eigen klantenkaart aanbieden waarvan de kosten worden afgeschreven.

Hoe verschilt een taxi van een Uber?

In tegenstelling tot Uber en andere particuliere vervoersdiensten maken taxi’s deel uit van het openbaar vervoer, wat betekent dat ze bepaalde privileges genieten, maar ook onderworpen zijn aan bepaalde verplichtingen en wetten.

1. nu gratis: de populairste taxi-app

Free Now (voorheen mytaxi) is een dochteronderneming van BMW en Daimler en is een van de grootste aanbieders op de markt met meer dan 135.000 voertuigen in meer dan 150 steden en 9 Europese landen. Om een taxi te bestellen moet je als nieuwe klant na het downloaden eerst een account aanmaken. Na het inloggen worden de beschikbare taxi’s weergegeven op een grote kaart, die gebaseerd is op Google Maps en voortdurend wordt bijgewerkt. U hoeft alleen maar de gewenste bestemming en het type taxi te selecteren, waarvan de uiteindelijke prijs afhangt.

Naast een standaard taxi kunt u ook kiezen voor een taxi met grote capaciteit en een eco-taxi voor milieubewuste reizigers. Als u alleen reist, vindt de functie “Free Now Match” automatisch passagiers die hetzelfde traject willen afleggen. Verder kun je via de app ook opties als e-scooters, autodelen, bromfietsen en koeriersritten boeken.

U kunt uw favoriete chauffeur toevoegen aan een lijst met favorieten. Het is ook mogelijk om na afloop van de rit direct vanuit de app berichten te sturen naar familie en vrienden om hen op de hoogte te stellen van uw veilige aankomst.

Een taxi reserveren kan tot maximaal vier dagen voor de reis. Ook kun je vooraf speciale wensen aangeven, zoals het meenemen van een hond of betaling met EC of creditcard. Betalen kan ook met Google Pay, Apple Pay of PayPal. Free Now is beschikbaar voor iOS en Android en kan gratis worden gedownload in de Google Play Store of de Apple Store.

2 Taxi Duitsland: de uitgebreide taxi-app

Screenshot der Taxi Deutschland Taxi-App
Zoals bij de meeste taxi-apps gebruikt Taxi Deutschland een pin om je huidige locatie op een kaart te markeren.

Met de Taxi Deutschland-app voor Android en iOS kun je in elke Duitse stad met meer dan 5.000 inwoners een taxi bestellen. De dienst wordt beheerd door de coöperatie van taxibedrijven en verschilt nauwelijks van andere apps zoals Free Now of Taxi.eu.

Je huidige locatie wordt door middel van een pin op een kaart gemarkeerd en je ziet meteen hoe snel een taxi bij je kan zijn. De locatie wordt bepaald via de GPS-module van je mobiele apparaat. Na het invoeren van het gewenste bestemmingsadres berekent de app de reistijd en de kosten bij benadering. Je kunt ook vooraf speciale wensen definiëren. In sommige steden (bijv. Frankfurt, Hamburg, Berlijn of München) worden ook partnerhotels weergegeven die direct via de app kunnen worden geboekt.

Volg uw reis in real time met

Als er op uw locatie geen taxi beschikbaar is die via de app kan worden besteld, kunt u via de groene telefoon een oproep starten naar de regionale taxicentrale. Om een bindende bestelling voor een taxi te plaatsen, moet u uw naam en mobiele telefoonnummer in de app opslaan. Na het plaatsen van de bestelling kunt u de aanloop van de taxi live op de kaart volgen.

Betalen kan met een EC-kaart, creditcard, PayPal, Apple Pay of op rekening, hoewel de eerste twee niet in alle steden bruikbaar zijn. Na afloop van de rit kunt u ook een waardering voor het voertuig en de chauffeur achterlaten of een fooi in verschillende percentages betalen.

Goed om te weten: Taxi’s maken deel uit van het openbaar vervoer en mogen daarom ook busbanen gebruiken. In tegenstelling tot particuliere vervoersdiensten zijn ze ook onderworpen aan een vervoers- en voorzieningsplicht, wat betekent dat ze de klok rond beschikbaar moeten zijn en alle passagiers moeten vervoeren, ook al is het maar voor korte afstanden. Voor ondernemers zijn er speciale taxi-apps voor de chauffeurs.

3 Taxi.eu: de pan-Europese taxi-app

Screenshot der Taxi.eu-App
Met de app Taxi.eu kun je in 11 landen en meer dan 130 steden in heel Europa een taxi bestellen en betalen zonder contant geld.

Als je ook internationaal reist, is Taxi.eu de juiste keuze. Met de app kun je in 11 Europese landen en meer dan 130 steden een taxi bestellen en de reis live volgen. De mobiele apps voor iOS en Android zijn zeer intuïtief en bieden een aantal praktische functies, zoals contant betalen. Hoewel de dienst vooral gericht is op smartphonegebruikers, is het desgewenst ook mogelijk om via de webbrowser te bestellen.

Zoals bij de meeste andere particuliere taxi-apps, vereist Taxi.eu dat u uw naam en een geldig mobiel telefoonnummer opgeeft. Om het cashless betalingssysteem te gebruiken, moet u zich volledig registreren en uw creditcardnummer invoeren. Je kunt ook betalen met een EC-kaart, PayPal, Amazon Pay, Apple Pay of via je klantenkaart.

Gratis taxi’s worden op de kaart weergegeven in de vorm van pictogrammen. Door op het pictogram te tikken, krijgt u informatie en beoordelingen over de chauffeur en het voertuig. Een directe bestelling is echter niet mogelijk via deze optie.

Na het selecteren van de bestemming en het opgeven van het type taxi en de ophaaltijd, krijgt u nog een overzicht van uw bestelling. Bovendien beschikt u bij de bestelopties over talrijke instelmogelijkheden voor speciale verzoeken, zoals bijvoorbeeld “Gelieve niet aan te bellen” of “Hulp bij het dragen van de koffer”.

4. vergelijkingstabel: de gepresenteerde taxi-apps nog eens op een rij

Tot slot vatten we de populaire taxi-apps nog eens voor je samen, zodat je de beste taxi-app voor jou in Berlijn, München, Hamburg of buiten Duitsland kunt vinden.

FreeNow

Taxi Duitsland

Taxi.eu

Reiskosten

50 tot 85 euro (afhankelijk van voertuig)

60 tot 70 Euro

ca. 65 Euro

Bestelmogelijkheden (selectie)

 • Vroege boeking (tot 4 dagen van tevoren)
 • Vaste bestuurder
 • Zitplaatsen
 • Huisdieren
 • Keuze voertuig
 • Bericht aan de bestuurder
 • Vroege vogel
 • Vaste chauffeur
 • Keuze van het voertuig
 • Bericht aan de bestuurder
 • Vroege vogel
 • Zitplaatsen
 • Voertuig keuze
 • Bericht aan de chauffeur

Betaalmogelijkheden

 • EC-kaart
 • Kredietkaart
 • PayPal
 • Google Pay
 • Apple Pay
 • EC-kaart
 • Kredietkaart
 • PayPal
 • Factuur
 • Apple Pay
 • EC-kaart
 • Kredietkaart
 • PayPal
 • Klantenkaart
 • Amazon Pay
 • Apple Betalen

Live volgen

Ja

Ja Ja

Ja

Besturingssystemen

Android, iOS

Android, iOS

Android, iOS

Gerelateerde berichten