9 veelgestelde vragen en antwoorden over printers

Wij krijgen vaak vragen van lezers die overwegen een nieuwe printer te kopen. Omdat het brede scala aan printers veel consumenten in verwarring brengt, zijn veel vragen vaak vergelijkbaar. Daarom hebben we de meeste daarvan …

9 veelgestelde vragen en antwoorden over printers

Drucker kaufen: Die wichtigsten Fragen und Antworten beim Kauf eines neuen Druckers
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Hardware
  6. »
  7. 9 veelgestelde vragen en antwoorden over printers

Wij krijgen vaak vragen van lezers die overwegen een nieuwe printer te kopen. Omdat het brede scala aan printers veel consumenten in verwarring brengt, zijn veel vragen vaak vergelijkbaar. Daarom hebben we de meeste daarvan in dit artikel samengevat. We gaan uitgebreid in op welk type printer het beste bij u past, waar u op moet letten bij de aanschaf van cartridges en hoe u kunt besparen op printkosten.

Computers zijn een integraal onderdeel geworden van bijna elk aspect van het beroepsleven. Samen met de digitalisering hebben ze ons geleid naar Industrie 4.0. De intelligente netwerkvorming van machines en processen met behulp van innovatieve informatie- en communicatietechnologie heeft een nieuw tijdperk ingeluid – de vierde industriële revolutie. Printers zijn relatief oud, de eerste blauwdruk bestond al in 1837, maar werd niet geproduceerd vanwege de hoge kosten. Pas in de jaren vijftig en zestig begon de intensieve ontwikkeling van praktische apparaten.

Ook al wordt er tegenwoordig minder papier gedrukt, printers zijn nog steeds een onvervangbaar hulpmiddel. Maar de markt kent een groot en nauwelijks hanteerbaar aanbod van printers. En dus stellen veel consumenten zich de volgende vragen:

1. is een laser- of een inkjetprinter beter?

Er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Het hangt eerder af van de vereisten van de printer in kwestie. Lasertechnologie staat bekend om zijn snelheid. Bovendien is het afdrukresultaat scherper, vooral bij teksten. De inkjetprinter overtuigt bij het afdrukken van foto’s met schitterende resultaten.

Grofweg kan worden aangenomen dat particuliere gebruikers beter af zijn met een moderne en goedkope inkjetprinter dan met een dure laserprinter. Voor zakelijke doeleinden, op kantoor en soms thuis zijn laserprinters echter geschikter, omdat het afdrukresultaat van tekstdocumenten er scherper en professioneler uitziet. Wij hebben deze gids speciaal voor thuiskantoren samengesteld.

2 Hoe belangrijk is het om printercartridges en toner van goede kwaliteit te gebruiken?

Compatibele inktpatronen en compatibele toner van andere leveranciers bevinden zich meestal in het goedkope segment. Ze behoren niet altijd tot de slechtste producten, maar u moet rekening houden met enkele offers op het gebied van prestaties en afdrukkwaliteit. Hoogwaardige toners en printercartridges hoeven niet duur te zijn.

In veel gevallen betalen hogere aanschafkosten zich terug omdat u betrouwbaarder afdrukt met hoogwaardige producten, die soms zelfs productiever zijn en voor een betere tekst- en beeldkwaliteit zorgen. Het beste is om u voor de aankoop te informeren over de vele aanbiedingen op de markt. Op portalen zoals toner-dumping.de is er niet alleen een grote keuze aan goedkope toners en printercartridges, maar ook handige gidsen om klanten te helpen bij de keuze van het juiste product.

Voorzichtigheid is geboden bij navulsets voor printercartridges. Hier moet u ervoor zorgen dat de inkttanks echt geschikt zijn om te hervullen. 3.

3. Is het waar dat de cartridges die bij een printer worden geleverd minder capaciteit hebben?

Het is inderdaad vaak zo dat de bij de printer geleverde cartridges goed zijn voor minder pagina’s dan de producten die u later koopt. Je krijgt dus vaak de kleinere versies in plaats van de grotere XXL-cartridges. Bij tonercartridges vindt u meestal precieze informatie op de verpakking. Bij het vergelijken van prijzen moet u daarom ook letten op de inhoud van de meegeleverde accessoires, om te kunnen berekenen wanneer de eerste vervolgkosten te verwachten zijn.

4) Blijft een printer werken ondanks de boodschap om de cartridges te vervangen?

Bij sommige modellen is het mogelijk de waarschuwing gewoon uit te schakelen. Ze blijven dan gewoon afdrukken. Op zijn laatst wanneer er beeldfouten optreden, is het duidelijk dat de cartridges vervangen moeten worden. Een laserprinter kan met de volgende truc overgehaald worden om verder te printen:

Verwijder de cartridge en schud hem voorzichtig voordat u hem opnieuw plaatst. In veel gevallen zult u zonder problemen veel meer afdrukken kunnen maken. Er zijn echter ook apparaten die helemaal niet opnieuw kunnen worden afgesteld.

Heeft de keuze van de inkt invloed op de garantie?

Nee, het gebruik van inkt van derden heeft geen invloed op de garantie. Alleen als deze de printer aantoonbaar heeft beschadigd, is de leverancier niet aansprakelijk voor de schade. In dat geval kan de inktleverancier of dealer aansprakelijk worden gesteld.

6. infrequent gebruik: welk type printer is voordelig?

Als u slechts af en toe iets wilt afdrukken, bent u beter af met een laserapparaat. Die werkt zelfs na maanden van inactiviteit nog perfect. Bij inkjetprinters kan het gebeuren dat de inkt na relatief korte tijd opdroogt. Daardoor wordt de printkop vuil en in het ergste geval beschadigd.

Als u iemand bent die zelden afdrukt, maar toch een inkjetprinter wilt kopen, moet u de printer regelmatig aanzetten en testpagina’s in alle kleuren afdrukken. U kunt de printer ook in stand-by laten staan. Veel modellen schakelen dan regelmatig de automatische reiniging in om uitdroging te voorkomen. Het stroomverbruik van een printer in stand-by mag echter niet worden onderschat.

Printopdrachten worden steeds vaker verstuurd vanaf smartphones. Zoek daarom al bij de aankoop naar eenvoudige en compatibele connectiviteit met uw smartphone-besturingssysteem. 7.

Is het mogelijk om vanaf een smartphone te printen?

Bijna elke netwerkcompatibele printer kan worden bediend vanaf Windows- en Mac-computers en smartphones met Android en iOS. Afhankelijk van de provider zijn enerzijds speciale print-apps geïntegreerd en anderzijds kunnen mobiele besturingssystemen open interfaces voor printen bieden. Android biedt bijvoorbeeld Mopria en de print service plug-ins. Als de netwerkprinter deze standaarden ondersteunt, kunnen gebruikers vanuit iedere app printen. 8.

Wat zijn de selectiecriteria voor een printer die verbinding maakt met meerdere computers?

Als u de printer op meerdere computers of apparaten wilt aansluiten, zoals een tablet, laptop of pc, is een netwerkcompatibele printer de juiste keuze. Er zijn verschillende soorten printers op de markt: Sommige worden op het thuisnetwerk aangesloten via WLAN-radio, andere met een LAN-kabel. Zo zijn ze toegankelijk vanaf alle computers in het lokale netwerk. Daarnaast zijn er netwerkrouters met een USB-aansluiting voor een willekeurig aantal printers. Deze kunnen ook gelijktijdig door meerdere PC’s worden benaderd. De installatie van een netwerkprinter is soms problematischer dan beschreven in de instructies van de fabrikant. Hier volgen enkele tips en oplossingen.

9 Hoe kunt u geld besparen op papier?

Laserprinters bieden – in tegenstelling tot inkjetprinters – zelfs bij gebruik van goedkoop en dun papier een behoorlijk afdrukbeeld. Een ander alternatief om kosten te besparen en het milieu te beschermen is om op beide zijden van het papier te printen. Apparaten met automatisch dubbelzijdig printen worden hiervoor aanbevolen. Kijk uit naar regelmatige aanbiedingen voor kopieerpapier bij discounters. In de regel kunt u goedkoop papier van behoorlijke kwaliteit krijgen bij bekende goedkope supermarkten.

Gerelateerde berichten