Sony PS5: Zullen Saturn en MediaMarkt alle bestellingen voor Kerstmis leveren?

Console- en gamefans wachten al lang op de PlayStation 5. De PlayStation 4 werd in 2013 gepresenteerd. De vreugde en verwachtingen voor de nieuwe PlayStation-generatie van Sony waren navenant hoog. Nu is de PS5 eindelijk …

Sony PS5: Zullen Saturn en MediaMarkt alle bestellingen voor Kerstmis leveren?

Neue Sony PS5: Launch mit Schwierigkeiten
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Gaming
  6. »
  7. Sony PS5: Zullen Saturn en MediaMarkt alle bestellingen voor Kerstmis leveren?

Console- en gamefans wachten al lang op de PlayStation 5. De PlayStation 4 werd in 2013 gepresenteerd. De vreugde en verwachtingen voor de nieuwe PlayStation-generatie van Sony waren navenant hoog. Nu is de PS5 eindelijk op de markt in Europa en de eerste gelukkige gamers zijn al druk aan het gamen. In de Corona Lockdown zullen deze PS5-bezitters zich nauwelijks vervelen.

Wanneer wordt de nieuwe Sony PlayStation 5 geleverd?

De grote retailers Saturn en MediaMarkt zijn alle pre-orders al aan het verwerken en proberen de console nog voor de kerst te verzenden.

Waarom zijn er leveringsproblemen met de nieuwe PlayStation-generatie PS5?

Sony en de online postorderbedrijven hebben de vraag verkeerd ingeschat. Bovendien hebben als gevolg van de Corona-pandemie steeds meer hotspots over de hele wereld speciale maatregelen moeten nemen, waardoor productie- en leveringsproblemen zijn ontstaan.

Waarom is de PlayStation 5 zo populair?

De laatste PlayStation-generatie, de PS4, werd in 2013 geïntroduceerd. Gamefans hebben dus lang gewacht op een technische sprong en fundamentele vernieuwingen. De PlayStation 5 is een krachtig stuk hardware dat naast 120 fps ook 4k-gaming met 60 fps mogelijk moet maken.

Maar anderen vragen zich nog steeds af waar hun PS5 is. Saturn en MediaMarkt hadden in november grote hoeveelheden pre-orders aangenomen. Maar een e-mail aan klanten temperde de stemming en voorspelde slechte dingen die zouden komen: Volgens de e-mail zouden de vooraf bestelde consoles mogelijk niet op tijd worden geleverd voor de officiële releasedag op 19 november.

#WhereMyPS5Stays

De reden is de grote vraag en productie- en leveringsproblemen aan de kant van Sony. Ook concurrent Microsoft kampt met moeilijkheden bij de lancering van de Xbox Series X. Door de Corona pandemie zijn veel leveringsketens en leveringsroutes nog steeds gebonden aan extreme werkomstandigheden en kortdurende lokale verordeningen.

En als gevolg daarvan hebben grote retailers MediaMarkt en Saturn al snel te maken met een shitstorm van boze klanten. Onder de hashtag #WhereMyPS5Stays staat het web vol met statusupdates, updates en feedback van klanten met verzendbevestigingen of annuleringen.

4k gaming of gokkast graphics?

Na ongeveer twee maanden wachten krijgen de eerste klanten hun PlayStation 5 geleverd via DHL of kunnen ze hem ophalen in de winkel. Maar kort voor Kerstmis weten heel wat klanten van Saturn en MediaMarkt nog niet zeker of ze het geluk zullen hebben om de feestdagen te vieren door te gamen en de nieuwe 4k grafische prestaties van de PS5 te bewonderen – of dat ze genoegen zullen moeten nemen met de online gokautomaten van Wunderino, waarvan de reclame de laatste tijd steeds vaker op tv te zien is.

De distributie van de spelcomputers lijkt in ieder geval geen gok: De levering zou chronologisch verlopen volgens ontvangst van de bestelling.

Deze bestellingen zullen waarschijnlijk vóór Kerstmis worden geleverd:

Bestellingen bij MediaMarkt: bestelnummers 9158x t/m 9168x waarschijnlijk deze week en met een beetje geluk ook 9169x vanaf volgende week.

Bestellingen bij Saturn: Bestelnummers 9172x t/m 9183x waarschijnlijk deze week en met een beetje geluk ook de bestelnummers van de serie 9184x vanaf volgende week.

Kleine troost: Men kan de online winkels van MediaMarkt en Saturn en hun communicatie (radiostilte) en hun afhandeling van de situatie de schuld geven. Maar als ze de situatie op deze manier hadden kunnen voorzien, hadden ze het natuurlijk heel anders aangepakt. De dealers vertrouwden op schattingen van Sony. De fabrikant had niet alleen de vraag verkeerd ingeschat, maar was er ook van uitgegaan dat de PS5 Digital Edition (zonder drive en iets goedkoper) een aanzienlijk sterkere vraag zou hebben dan de PS5 Standard (met drive).

Troost nr. 2: Gamers in Duitsland zijn niet de enigen die getroffen zijn. In heel Europa wachten duizenden klanten om eindelijk op de PS5 te kunnen spelen. In het Verenigd Koninkrijk heeft de retailer Game zelfs een zeer ongebruikelijke verklaring klaar: volgens Game is de grootte van de hardware een uitdaging voor koeriersdiensten en zorgt het daarom voor vertragingen in de levering.

Nou ja, met de harde lockdown die woensdag begint, zouden de Duitse wegen in ieder geval vrij moeten zijn voor de chauffeurs van DHL en co.

Gerelateerde berichten