Dure apparaten zoals tablets of smartphones moeten zo lang mogelijk meegaan. Daarom is het belangrijk om ze optimaal te beschermen tegen schade bij dagelijks gebruik. Een geschikte beschermfolie kan lelijke krassen op het display voorkomen. Maar zo’n bescherming is niet alleen handig voor eigen gebruik, maar ook als het apparaat later wordt verkocht. Hoe minder schade er is, hoe meer geld er te verdienen valt.
Bescherming verlengt de levensduur
Moderne technische apparaten zoals een smartphone zijn een constante metgezel in het dagelijks leven. Om een lange levensduur te garanderen, moet de best mogelijke bescherming aanwezig zijn. Maar vooral het display is vaak een zwak punt, want als u niet oppast, vliegt het toestel op de grond en ontstaat er een lelijke kras.
Maar ook het display wordt op de proef gesteld door voortdurend gebruik en de respectieve weersomstandigheden. Met behulp van een folie, die op de juiste wijze wordt aangebracht, wordt voldoende bescherming geboden. Het voorkomt ook dat glassplinters de huid binnendringen bij een ongeluk met het toestel. Hoogwaardige folies hebben vaak een UV-filter om te voorkomen dat agressieve stralen van het scherm de ogen bereiken. Vooral bij grotere beeldschermen, zoals tablets, is dit een zeer oogvriendelijke maatregel.
Tegenwoordig zijn er ook folies van gehard glas op de markt, die veel robuuster zijn, maar waarvan het oppervlak – net als bij echt glas – ook kan breken bij een val of botsing. Bovendien zijn deze glasfolies veel dikker, wat vervelend kan zijn, vooral aan de randen. Ten slotte absorberen deze glasfolies ook iets meer licht van het scherm en verminderen ze dus de helderheid van het scherm. Aangezien deze folies ook duurder zijn, moet u goed overwegen of de extra uitgave het waard is.
Verschillende soorten
Naast standaard folies zijn er ook zonwerende, ontspiegelende en privacyfolies. Deze folies bieden echter vaak geen langdurige bescherming omdat ze na verloop van tijd afgeven en een dof visueel effect hebben op het scherm, wat sommige mensen vervelend vinden.
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de bestaande siliconenlaag niet defect is, anders kan het oorspronkelijke scherm worden beschadigd. Vooral goedkope folies vertonen hier gebreken en vaak ook een zeer slechte pasvorm, waardoor het bellenvrij bevestigen op het scherm een kwestie van geduld is. Alleen een hoogwaardige en effectieve beschermfolie biedt betrouwbare bescherming en probleemloze maanden.
De kunst van het aanbrengen
De films zelf zijn tegenwoordig zo goed dat ze bijna onzichtbaar zijn en dus ook op beeldschermen met een hoge resolutie kunnen worden gebruikt. Een luchtbelvrije toepassing is zeer belangrijk, want onzorgvuldige bescherming kan onaangename gevolgen hebben.
Hoe een film correct op het display moet worden aangebracht, wordt bijvoorbeeld in de volgende video beschreven:
Voor alle formaten en apparaten
Films zijn geschikt voor alle formaten en dus apparaten zoals fotodisplays of mobiele spelconsoles, navigatiesystemen, enz. Zelfs zogenaamde “tussenformaten” van displays vormen geen enkel probleem. Bovendien bieden veel folieontwerpen een vrij hoge slijtvastheid en een perfect gebruiksgemak.
Afbeelding: pixabay.com © JESHOOTS