Microsoft heeft verstand gezien – Windows 8.1-ISO te installeren als een download

Bij de release van Windows 8.1 ergerden veel gebruikers zich eraan hoe moeilijk het was om een vers installatiemedium van Windows 8.1 te krijgen, terwijl ze het nieuwe systeem eigenlijk legaal mochten gebruiken als bezitters …

Microsoft heeft verstand gezien – Windows 8.1-ISO te installeren als een download

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Windows
  6. »
  7. Microsoft heeft verstand gezien – Windows 8.1-ISO te installeren als een download

Bij de release van Windows 8.1 ergerden veel gebruikers zich eraan hoe moeilijk het was om een vers installatiemedium van Windows 8.1 te krijgen, terwijl ze het nieuwe systeem eigenlijk legaal mochten gebruiken als bezitters van een Windows 8-licentie. Ook WinTotal had zich over de kwestie gebogen. In de zomer van 2014 had Microsoft de in het artikel beschreven weg ook geblokkeerd, zodat er geen Windows 8.1 installatiemedia legaal verkregen konden worden. Nu is Microsoft tot inkeer gekomen en biedt een praktische oplossing.

De nieuwe“Media Creation Tool” van Microsoft lijkt op de vorige procedure met het“Windows 8.0 Setup Program” (Windows8-Setup.exe) en het“Windows 8.1 Setup Program” (WindowsSetupBox.exe), maar is in het Engels. Het downloadt Windows 8.1 Update 1 en creëert een installeerbare USB-stick of een ISO-bestand op de harde schijf.

Onder Windows 8.0 en 8.1 wordt het serienummer door de tool gelezen. Onder Windows 7 staat op de Microsoft-pagina onder“Opmerkingen” dat u een serienummer van Windows 8.0 of Windows 8.1 nodig hebt. Als u geen Windows 8.0 of Windows 8.1 gebruikt, moet u een Windows 8.0- of Windows 8.1-productsleutel invoeren. U hebt ook een productsleutel nodig als u Windows 8.0 gebruikt en Windows 8.1 Pro wilt installeren.

Op de website van Microsoft vindt u ook een korte instructie – en natuurlijk de downloadlink voor de “Media Creation Tool”. Deze is iets minder dan 1,3 MByte groot en moet als administrator worden uitgevoerd. Er moet voldoende ruimte op de harde schijf beschikbaar zijn.

Download link via WinTotal.

De tool controleert het systeem automatisch op een geldig serienummer, zelfs als het systeem voorgeïnstalleerd is. Uit voorzorg moet u echter uw sleutel laten uitlezen door het systeem – tip hiervoor.

Tool voor het maken van media

We hebben de tool getest onder Windows 7, Windows 8.0 en Windows 8.1. Na het downloaden van de tool en het uitvoeren van mediacreationtool.exe als administrator, start deze onmiddellijk op.

Hier kunt u naar wens uw specificaties invoeren.

Onder Taal voert u bijvoorbeeld “Duits – de-de” in.

Onder Editie heeft u de keuze:

Windows 8.1

Windows 8.1 N-versie (zonder Windows Media Player)

Windows 8.1 Pro

Windows 8.1 Pro N-versie (zonder Windows Media Player)

Geef onder Architectuur 32- of 64-bits op.

Het maakt dus niet uit of u een Pro-editie downloadt bij uw Core/Home-editie of een 64-bits versie bij uw 32-bits architectuur. Uw systeem moet echter wel overeenkomen met de architectuur.

Welche Installation möchten Sie erstellen
Welke installatie wil je maken

In de volgende stap wil de wizard weten of je een USB-stick wilt maken of een ISO-bestand om op een DVD te branden.

USB oder ISO
USB of ISO

Zodra je het ISO-bestand hebt geselecteerd, opent de wizard een dialoogvenster waarin je het pad voor het opslaan van het ISO-bestand selecteert.

Speicherort für ISO-Datei
Opslaglocatie voor ISO-bestand

Zodra alle stappen zijn voltooid, zal de Media Creation Tool beginnen met het downloaden van de geselecteerde Windows 8.1 ISO-versie

Download beginnt
Downloaden begint
92% Download complete
92% Download voltooid

Daarna worden de bestanden gecontroleerd en is de Windows.iso klaar.

Als je de USB-stick hebt gekozen, selecteer je de doelschijf. De stick moet groter zijn dan 4 GB (voor 32-bit).

USB flash drive
USB-stick

Het kan gebeuren dat de tool de USB stick niet meteen vindt.

We can't find a USB flash drive. Insert one and try again
We kunnen geen USB flash drive vinden. Plaats er een en probeer het opnieuw

Maar de volgende keer dat ik het probeerde, werkte deze variant ook.

Conclusie

We hebben zonder problemen een ISO en een USB-variant gemaakt onder Windows 7, Windows 8.0 en Windows 8.1. Ook onder Windows 10 (niet getest) zouden er geen problemen moeten zijn.
Het voordeel van deze tool is dat Update 1 en alle updates tot augustus 2014 al geïntegreerd zijn.

Gerelateerde berichten