Uitleg van afkortingen en termen van Windows

Iedereen heeft ze op zijn CD of DVD gezien, maar wat de afkortingen betekenen of wat de product-ID eigenlijk zegt is iets waar ze zich nog niet echt mee bezig hebben gehouden. Sommige gebruikers vragen …

Uitleg van afkortingen en termen van Windows

Windows 10 OEM-Datenträger
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Windows
 6. »
 7. Uitleg van afkortingen en termen van Windows

Iedereen heeft ze op zijn CD of DVD gezien, maar wat de afkortingen betekenen of wat de product-ID eigenlijk zegt is iets waar ze zich nog niet echt mee bezig hebben gehouden. Sommige gebruikers vragen zich af: Wat betekent Genuine eigenlijk? Waar staat de afkorting COA voor? Wat is MPC? Wat betekent WXPFPP_DE op de CD? Wat is het verschil tussen Update en Upgrade? Wat is Retail of Bulk? Hier wordt het eenvoudig en kort uitgelegd.

Acroniemen (afkortingen) van de Windows CD’s/DVD’s

Full (volledige versie) = met verpakking en telefonische ondersteuning van Microsoft alt 32-bit en 64-bit inbegrepen alt niet aan het bord gebonden alt duurste variant alt ook wel Retail (FPP) genoemd.

alt

Windows Vista Sieradendoosjes
Klik op de afbeelding om te vergroten

FPP(Full Packaged Product), ook wel Retail (of Collection) genoemd = 32-bit en 64-bit alt kleurrijke glanzende verpakking alt drivers, handleiding, kabels etc. meegeleverd alt 2 gratis aanvragen bij MS Support alt geen beperkingen voor wat betreft de uitwisseling van hardware componenten alt ook welFull Version genoemd alt Er zijn softwareproducten die via de detailhandel gedistribueerd worden. Software die bijvoorbeeld in een warenhuis of winkel wordt aangeboden, is meestal verkrijgbaar als FPP-versie met licentie. Voor FPP-versies zijn update- of upgradelicenties beschikbaar. FPP-versies zijn flexibel in het gebruik en zijn niet aan speciale voorwaarden gebonden. Er zijn echter ook FPP-versies van Microsoft. Met de aankoop van een FPP-versie van Microsoft verwerft de koper doorgaans naast de eigenlijke softwarelicentie een secundair gebruiksrecht voor gebruik op een draagbare PC. Bovendien hebben deze versies een licentie voor netwerkinstallatie. Het tegenovergestelde van detailhandel is bulk.

alt

Limited Signature Edition
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Windows XP Professional VOLLEDIGE versie CD
Klik op de afbeelding om te vergroten

SB versie(SystemBuilder), ook wel SBS (SystemBuilder Software) genoemd = volledige versie, alleen zonder verpakking en telefonische ondersteuning alt ofwel 32-bit of 64-bit alt goedkoper in vergelijking met de volledige versie alt flyer in plaats van handleiding alt Non-OSB is niet gebonden aan het bord – OSB is gebonden aan het bord alt voorgeïnstalleerd door de fabrikant alt Hier wordt onderscheid gemaakt tussen de pure System Builder (non-OSB) en de “OEM voor System Builder” (OSB) alt (SBS wordt ook wel Small Business Server genoemd). Er zijn 2 soorten, de niet-OSB-versie en de OSB-versie. Niet-OSB-versies zijn“normale” OSB-versies van Microsoft. Het zijn originele volledige producten incl. originele Microsoft hologram CD(s) en zijn niet gebonden aan een PC fabrikant, dus ze kunnen geïnstalleerd en gebruikt worden op elke nieuwe of gebruikte PC, ongeacht of het een merk PC is of een zelfgemaakte. Ze komen rechtstreeks van de officiële Microsoft-distributie en zijn speciaal door Microsoft geproduceerd voor de vrije verkoop. Niet-OSB-versies hebben geen recht op secundair gebruik van notebooks, hebben geen licentie voor een netwerkinstallatie en worden geleverd zonder handleiding en softwaredoos. Bovendien biedt Microsoft voor deze versies geen telefonische technische ondersteuning.

OSB-versies zijn“speciale” OSB-versies van Microsoft. Zij verschillen alleen van de niet-OSB-versies doordat zij aan hardware gebonden zijn. Microsoft zelf of de softwaredistributeurs verkopen de OSB-versies van Windows en Office alleen aan speciale contractuele partners van Microsoft. In overeenkomstige contracten verbindt de systeembouwer zich ertoe de OSB-versies alleen op nieuwe PC’s te installeren en niet individueel te verkopen. De distributeur moet Microsoft voor elke afzonderlijke OSB-versie een verkoopbewijs verstrekken.

alt

Windows Vista Business SB OEM 32-bit DVD
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Windows Vista Home Premium SB OEM 32-bit
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Windows Vista Ultimate SB OEM 32-bit DVD
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Windows Kleine Bedrijfsserver(SBS)
Klik op de afbeelding om te vergroten

RC versie(RECOVERY) = recovery versie alt geen echte complete Windows, eerder een voorgeïnstalleerde hard disk image alt hardware gebonden door PC fabrikant alt fabrikant logo van Dell, Acer, HP, Medion, Fujitsu-Siemens enz. alt reeds voorgeïnstalleerd bij aankoop van een PC alt geschikt voor herstel van het voorgeïnstalleerde systeem en voor volledige herinstallatie alt COA-label(Certificate of Authenticity) op de computer/notebook.

alt

Windows Professional herstel van Dell
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Windows Professional herstel-cd van Dell
Klik op de afbeelding om te vergroten

OEM/OSB (“Original Equipment Manufacturer” of ” OEMfor System Builder“, wat geen SB-versie is) = afgeslankte volledige versie alt voorgeïnstalleerd alt CD wordt door de fabrikant meegeleverd alt Gebonden aan het moederbord, de licentie vervalt wanneer een nieuw moederbord wordt geïnstalleerd. Als u het moederbord door hetzelfde model vervangt, hebt u geen nieuwe licentie nodig. alt 32-bit of 64-bit alt upgrade- en updategeschikt alt bundel – afhankelijk van dealerondersteuning alt geen MS telefonische ondersteuning alt geen kleurrijke glanzende verpakking alt De op 1 juli 2004 nieuw ingevoerde“OEMvoor systeembouwers(OSB) is geldig in Duitsland, Oostenrijk en Duitstalig Zwitserland. alt De licentiesticker (COA) zit op de computer/notebook, de OEM-cd zelf heeft geen echtheidscertificaat. alt Destijds was er geen kopieerbeveiliging. altEen OEM is een fabrikant van afgewerkte componenten of producten die hij in zijn eigen fabrieken produceert maar niet zelf op de markt brengt. In de context van software bieden fabrikanten van besturingssystemen en gebruikerssoftware hun producten aan als OEM-versies. Softwarefabrikanten verkopen hun software als OEM-versie aan hardwaredealers (grote pc-fabrikanten of kleine systeemfabrikanten) tegen veel lagere prijzen. De hardwaredealers moeten de OEM-versie echter samen met een stuk hardware verkopen (“bundel”). Hetzelfde geldt voor de wederverkoop van OEM-versies met een hardwarebundel. Zo mag een OEM-versie die bij een PC wordt geleverd alleen met de PC worden doorverkocht en niet zonder de PC. In het verleden kon een OEM-versie alleen in combinatie met hardware worden verkocht om licentieredenen. Door de huidige jurisprudentie (BHG 6 juli 2000 – I ZR 244/97) is dat nu niet meer het geval. OEM-versies kunnen nu vrij worden verkocht zonder hardware. OEM-versies zijn originele volledige producten (d.w.z. zij hebben de volledige functionele omvang van de software), zij kunnen worden opgewaardeerd of bijgewerkt en de leveringsomvang omvat alleen de gegevensdrager. OEM-versies die samen met hardware worden verkocht, worden vaak geleverd met de software voorgeïnstalleerd. Originele OEM-versies zijn gemarkeerd met een overeenkomstig bewijs van authenticiteit. Bovendien specificeren de fabrikanten van OEM-versies gewoonlijk minder of beperkte gebruiksrechten in de respectieve licentievoorwaarden (bijv. geen secundaire gebruiksrechten voor notebooks, geen licenties voor netwerkinstallatie, geen downgrade-mogelijkheid, geen reimaging-rechten, enz….). OEM-versies (zonder hardware) zijn gewoonlijk aanzienlijk goedkoper dan FPP-versies.

Bundel = verschillende software voorgeïnstalleerd op een nieuw gekochte PC.

DSP(Delivery Service Partner) = gedistribueerd door erkende partners van het softwarebedrijf. alt Handleiding alt Bij DSP-versies moeten dealers ondersteuning bieden voor het product. alt Sinds 6 juli 2000 mogen dealers in Duitsland die niet contractueel verbonden zijn met Microsoft dergelijke versies ook zonder hardware- of softwarebundel verkopen. alt Naast de Vista DVD wordt de DSP versie van Vista geleverd met een kleine maar niet gedetailleerde handleiding (flyer) en een OEM Preinstallations Kit CD(OPK). Het wordt geleverd in een DVD-hoesje met een omslagfoto en heeft een hologramstructuur op de zijde waar gewoonlijk de etikettering wordt afgedrukt. alt De COA-sticker(Certificate of Authenticity) is bijgevoegd. alt goedkoper dan een retail alt DSP is de naam die vroeger werd gebruikt voor System Builder(SB) versies.

alt

Windows Vista Ultimate DSP met OEM Preinstallation Kit DVD
Klik op de afbeelding om te vergroten

Bulk = geen retail verpakking alt geen software add-ons, extra’s of gebruikershandleiding alt geen fabrieksgarantie, maar de wettelijke garantie van de verkoper vervalt daardoor niet alt Een bulk versie is eigenlijk niet bedoeld voor retail verkoop, maar voor dealers die er een compleet aanbod van samenstellen. alt Het tegenovergestelde van bulk is detailhandel.

Update-versie = goedkoop alternatief voor de volledige versie alt De installatie controleert of er al een oudere, toegestane Windows-versie is geïnstalleerd die recht heeft op een update. alt geen installatie van Windows Vista mogelijk op kale harde schijf alt met handleiding en MS-ondersteuning.

alt

Windows XP Home Update versie
Klik op de afbeelding om te vergroten

CCP(Compliance Checking Program) UPG(UPGRADE versie) = Update alt Vorige versie hoeft niet geïnstalleerd te worden, maar is beschikbaar. alt Afhankelijk van de initiële versie CD, d.w.z. u kunt een upgrade versie installeren op een kale harde schijf, de setup vereist dan de bestaande Windows CD. Voorbeeld: Bezitters van Windows XP Professional kunnen de installatie upgraden met Vista Business of Vista Ultimate. alt kleurrijke glanzende verpakking.

alt

Windows Vista Home Premium Upgrade
Klik op de afbeelding om te vergroten

Corp Ed(Corporate Edition) = Volume Licence(VOL), verschillende soorten huurbasislicenties: Volume Licence(VL), Select, Enterprise Agreement Subscription(EAS), Open Value Subscription(OVS), Open Subscription Licence(OSL), Multi Year OPEN(MYO) en Service Provider Licensing Agreement(SPLA) alt Biedt dienstverleners de mogelijkheid om Microsoft-producten op maand- of jaarbasis te licenseren. alt VLK = Volume LicenseProduct Key alt MUI(MULTILANGUAGE= meertalig) alt alleen voor bedrijven alt De klanten activeren de licentie niet rechtstreeks bij MS, maar via de activeringsserver. alt CAL (Client Access License) is een licentie waarmee een client, bijv. een pc-werkstation, toegang krijgt tot een server en het bijbehorende serverbesturingssysteem. alt geen Windows Product Activation( WPA) alt geen kopieën voor eigen computer.

alt

Windows XP SP2 Corp. editie
Klik op de afbeelding om te vergroten

EVL(EVAL Version) = Evaluation Edition alt Proefversie om de werking van de software te analyseren alt niet altijd foutloos (ook vergelijkbaar met bèta- of RC-versies) alt alleen geldig voor een bepaalde periode alt Proefexemplaren hebben een tijdslimiet van 30 tot 180 dagen. alt geen vervanging voor een volledige versie.

NFR(Not for Resale) = niet bedoeld voor verdere aankoop, alleen voor persoonlijk gebruik of testvoorbeelden voor de pers alt niet te koop volledige versies, meestal weggegeven op Microsoft-evenementen alt Buitenverpakking heeft meestal een sticker (niet voor wederverkoop).

alt

Windows XP NFR-versie (“Not for Resale” herkenbaar aan de zilveren buitenrand)
Klik op de afbeelding om te vergroten

RTM(Release To Manufacturing) = klaar voor release alt Ontwikkeling voltooid (RTM-versie is 99,9% de definitieve versie) alt Ontwikkelingsstadium: pre-Alpha -> Alpha -> Beta 1 -> Beta 2 -> Release Candidate1(RC1) -> RC2 -> RTM (Vista Build 6000.16386.061101-2205) -> Release, Stable of Final (de definitieve versie).

SLP(System-Locked Preinstallation) = ook wel Royalty OEM alt Voorgeïnstalleerd en reeds geactiveerd, d.w.z. bij een nieuwe installatie wordt tijdens de setup geen productsleutel ingevoerd omdat deze in de setup is geïntegreerd (BIOS binding). alt Deze activeringsinformatie is verankerd in de BIOS. alt nieuwe activering is alleen nodig bij een compleet nieuwe installatie of massale hardwarewijzigingen alt Windows XP OEM Preinstallation Kit (OPK) alt Met Preinstallation Kit hebben computerfabrikanten de mogelijkheid het besturingssysteem met verschillende voorinstellingen op complete systemen te installeren, zodat de klant na aankoop zonder installatie en configuratie aan de slag kan.

TAP(Technology Adoption Program) = Hier verbinden klanten en partners zich ertoe de pre-release versies in een productieve omgeving te gebruiken, regelmatig de bijgewerkte pre-release builds te installeren (pre-release = vorige versie of voorlopige versie, builds = “building” of “under construction”) en uitvoerig verslag uit te brengen over hun ervaringen.

32 of 64 bit(binaircijfer) = Binaire of binaire bestanden zijn binaire gegevens, het tegenovergestelde van zuivere tekst. alt“digit” betekent digitaal alt Onder een x86-besturingssysteem met 32 bit is (in principe) maximaal 4 GB RAM mogelijk (uitzondering: sommige serverversies), een x64-besturingssysteem kan – afhankelijk van het besturingssysteem – meer RAM aan.

alt

Windows XP Professional 64Bit
Klik op de afbeelding om te vergroten

Hologram = De nieuwe DVD’s hebben slechts één hologramrand in plaats van het full-surface hologram, de sleutelsticker (COA) heeft niet langer één gat in het papier maar twee.

alt

Certificaat van Echtheid(COA) Certificaat van Echtheid Windows XP Professional
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Certificaat van echtheid (COA) Certificaat van echtheid Windows Vista Business
Klik op de afbeelding om te vergroten

Origineel XP SP2 OEM Hologram (Genuine = origineel of “echt”)

alt

Origineel XP SP2 OEM CD Hologram
Klik op de afbeelding om te vergroten

EDU Versie(EDUCATION) = alleen voor educatief gebruik alt: Leerlingen, studenten, leraren, docenten, professoren

alt

Windows Vista Business Education Version van HTU (Hochschülerschaft der Technischen Universität Wien)
Klik op de afbeelding om te vergroten

EULA’s(End User Licence Agreements) = Licentieovereenkomst voor eindgebruikers alt speciale licentieovereenkomst die het gebruik van software regelt alt EULA is een juridisch contract tussen u en Microsoft Corporation. alt Licentieovereenkomsten voor eindgebruikers worden meestal weergegeven aan het begin van de installatie van de software en moeten door de gebruiker worden aanvaard. Het belangrijkste verschil tussen EULA’s en TOS is dat u de EULA na aankoop altijd kunt inzien. Daarom zijn EULA’s in Europa meestal ongeldig omdat er een koopovereenkomst is gesloten, die wettelijk voorrang heeft en naast de aankoop van de gegevensdrager ook het recht op gebruik van de software omvat. Veel inhoud van een EULA is in Duitsland auteursrechtelijk beschermd. Volgens de licentieovereenkomst voor eindgebruikers ga ik door de aankoop van de software akkoord met twee contracten, ten eerste het koopcontract en ten tweede de EULA. Maar wie leest daadwerkelijk de lange, misschien zelfs Engelstalige licentieovereenkomst door … of klikt gewoon snel op “I agree” alt Licentieovereenkomsten kunnen ook oneerlijke clausules bevatten (niet bij Microsoft). Zo zijn er EULA’s van freeware en shareware waarin de gebruiker instemt met uitgebreide spionage van zijn surfgedrag, het tonen van reclame en het doorgeven van bijbehorende gegevens aan de fabrikanten.

alt

Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van freeware (EULA) – GAIN Adware
Klik op de afbeelding om te vergroten

alt

Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van FMicrosoft Vista (EULA)
Klik op de afbeelding om te vergroten

AGB(AlgemeneBedrijfsvoorwaarden) = Contractvoorwaarden of ook wel “de kleine lettertjes” genoemd

Wat is PID(ProductID)?

De product-ID wordt gebruikt om de installatie van Windows uniek te identificeren.
Beispiel: 12345-123-1234567-12345

In de i386 directory staat een bestand met de naam SETUPP.INI.
Daarin staat een PID-nummer (Product-ID). De laatste 3 karakters van het nummer bepalen welke versie het is. Bijvoorbeeld:

Retail (FPP)/Upgrade: Pid=XXXXX335 of Pid=xxxxx000
NFR: Pid=XXXXX006
Volumelicentie: Pid=XXXXX270
OEM: Pid=XXXXXOEM

Onder Eigenschappen van Workplace vindt u de numerieke code, daar ziet u de Product ID (PID).

Zowel de OEM versies die bij PC’s worden geleverd als de System Builder versies hebben de OEM string in het midden van de Product ID.
OEM / SB: xxxxx-OEM-xxxxx-xxxxx
Detailhandel: xxxxx-335-xxxxx-xxxxx
Corp. versie/volumelicentie: xxxxx-640_tot_652-xxxxxxx-xxxxx
ook xxxxx-270-xxxxxxx-xxxxx

MPC = Microsoft Product Code: De eerste 5-cijferige kolom onthult het besturingssysteem.

 • 55274 XP Professional OEM
 • 55276 XP Professional Upgrade
 • 55276 XP Home
 • 55277 XP Home OEM
 • 55285 XP Professional
 • 55372 XP Home Duits (OEM)
 • 55375 XP Professional Duits (Volume License Product Key)
 • 55661 XP Professional Retail
 • 69713 Windows Server 2003 R2 SP1
 • 76475 XP Home Upgrade
 • 76477 XP Home Royalty OEM (Royalty = voorgeïnstalleerd en reeds geactiveerd, d.w.z. bij deze versie hoeft geen sleutel te worden ingevoerd tijdens de setup, aangezien deze is geïntegreerd in de setup)
 • 76481 XP Professional Dell OEM
 • 76487 XP Professional Royalty OEM (Royalty = voorgeïnstalleerd en reeds geactiveerd, d.w.z. bij deze versie wordt geen productsleutel ingevoerd tijdens de installatie, aangezien deze is geïntegreerd in de installatie)
 • 76487 XP Professional Volumelicentie
 • 76487 XP Media Center Editie 2005
 • 76500 XP Media Center Editie 2005 (zonder domein)
 • 76588 XP Professional x64 OEM
 • 89576 Vista Business OEM

Kanaal ID: De tweede kolom met 3 cijfers betekent het licentietype

 • 000 Detailhandel/Upgrade/Evaluatie
 • 007 Detailhandel
 • 009 NFR – Bundel (niet voor wederverkoop)
 • 011 Upgrade
 • OEM OEM
 • 270 Volumelicentie
 • 296 MSDN (MicroSoft Developer Network = Microsoft-initiatief voor softwareontwikkelaars)
 • 308/347 MAPS (Microsoft Action Pack Subscription) – CAL’s (Client Access Licenses) is het recht waarmee een enkele PC toegang krijgt tot een server. Microsoft biedt exclusief aan alle Microsoft-partners (abonnees) een selectie van de nieuwste software, productinformatie en marketingmateriaal. Microsoft stuurt een compleet pakket om de nieuwste software zoals Windows XP of Small Business Server te testen, uiteraard met de juiste tools. NFR (Not for Resale) betekent “niet bedoeld voor wederverkoop”.
 • 335 Detailhandel
 • 640 Volumelicentie (640 tot 652) via 270 CID in setupp.ini
 • 648 Academisch
 • 699 Windows XP Tablet Editie

Windows XP in andere talen:

 • 55372 XP Home – Duits (OEM)
 • 55375 XP Pro – Duits (VLK)
 • 55677 XP Home – Nederlands
 • 55679 XP Pro – Nederlands
 • 76392 XP Pro – Deens
 • 76396 XP Pro – Nederlands
 • 76412 XP Home – Frans (OEM)
 • 76413 XP Pro – Frans (OEM)
 • 76440 XP Pro – Noors (Retail)
 • 76460 XP Home – Spaans (Koninklijke OEM)
 • 76470 XP Home – traditioneel Chinees (OEM Royalty)

Volume Label (CD-afkortingen) voor Windows XP versies (Duits):

 • Duits Windows XP Professional Retail (FPP) WXPFPP_DE
 • Duitse Windows XP Home detailhandel (FPP) WXHFPP_EN
 • Duitse Windows XP Professional Upgrade WXPCCP_EN
 • Duitse Windows XP Home Upgrade WXHCCP_EN
 • Duitse Windows XP Professional OEM WXPOEM_EN
 • Duitse Windows XP Home OEM WXHOEM_EN
 • Duitse Windows XP Professional Zakelijk/Volume WXPVOL_EN
 • Duitse Windows XP Home Zakelijk/Volume WXHVOL_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1) Retail XRMPFPP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1) Detailhandel XRMHFPP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1) Upgrade XRMPCCP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1) Upgrade XRMHCCP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1) OEM XRMPOEM_EN
 • Duitse Windows XP Home (SP1) OEM XRMHOEM_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1) VLK/Corporate/Volume XRMPVOL_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1) VLK/Bedrijf/Volume XRMHVOL_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1a) Retail X1APFPP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1a) Detailhandel X1AHFPP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1a) Upgrade X1APCCP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1a) Upgrade X1AHCCP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1a) OEM X1APOEM_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1a) OEM X1AHOEM_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP1a) VLK/Corporate/Volume X1APVOL_EN
 • Duits Windows XP Home (SP1a) VLK/Corporate/Volume X1AHVOL_EN
 • DuitsWindows XP Professional (SP2) Retail VRMPFPP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP2) Detailhandel VRMHFPP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP2) Upgrade VRMPCCP_EN
 • Duits Windows XP Home (SP2) Upgrade VRMHCCP_EN
 • Duits Windows XP Professional (SP2) OEM VRMPOEM_EN
 • Duitse Windows XP Home (SP2) OEM VRMHOEM_EN
 • Duitse Windows XP Professional (SP2) VLK/Corporate/Volume VRMPVOL_EN
 • Duits Windows XP Home (SP2) VLK/Bedrijf/Volume VRMHVOL_EN

Volume Label voor Windows 2000 versies (Duits):

 • Duits Windows 2000 Advanced Server OEM W2AOEM_EN
 • Duitse Windows 2000 Advanced Server Select W2ASEL_EN
 • Duitse Windows 2000 Server OEM W2SOEM_EN
 • Duitse Windows 2000 Server Select W2SSEL_EN
 • Duitse Windows 2000 Professional OEM W2POEM_EN
 • Duits Windows 2000 Professional Retail W2PFPP_EN
 • Duits Windows 2000 Professional Select W2PSEL_EN

Opmerking: De namen en gebruiken kunnen te allen tijde door Microsoft worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten