Bespaar tijd en geld met het juiste voorraadbeheersysteem

Een systeem voor enterprise resource planning helpt u uw interne bedrijfsprocessen te optimaliseren door ze duidelijker in kaart te brengen, zodat goederen met zo min mogelijk tijd en geld kunnen worden getransporteerd, ruimtebesparend kunnen worden …

Bespaar tijd en geld met het juiste voorraadbeheersysteem

Warenwirtschaft
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Bespaar tijd en geld met het juiste voorraadbeheersysteem

Een systeem voor enterprise resource planning helpt u uw interne bedrijfsprocessen te optimaliseren door ze duidelijker in kaart te brengen, zodat goederen met zo min mogelijk tijd en geld kunnen worden getransporteerd, ruimtebesparend kunnen worden opgeslagen en op tijd weer kunnen worden geleverd. Voor dit doel omvatten overeenkomstige programma’s de meest uiteenlopende functies op het gebied van in- en verkoop en opslag. Wij vertellen u wat merchandise management software kan doen, welke voordelen het u biedt en welk systeem voor uw doeleinden het meest geschikt is.

Functies en voordelen van een enterprise resource planning systeem

Het belangrijkste doel van een programma voor enterprise resource planning is tijd en geld te besparen. Het helpt u om al uw

 • klanten
 • leveranciers en
 • artikelen

overzichtelijk in één systeem, zodat u alle belangrijke gegevens altijd in één oogopslag beschikbaar heeft. Bovendien integreren de programma’s ook tools waarmee u uw bedrijfsgegevens kunt analyseren. Dit biedt het duidelijke voordeel dat u bijzonder snel kunt reageren op artikelaanvragen of verkooptrends – of omgekeerd, dat u onmiddellijk trage verkopers kunt identificeren en deze direct uit uw assortiment kunt verwijderen. Zo bespaart u op lange termijn opslagkosten.

Als een voorraadbeheersysteem ook een mobiele weergave of een cloudservice heeft, kunt u uw gegevens te allen tijde online raadplegen op uw mobiele apparaten, zoals uw tablet of smartphone. Het doorslaggevende voordeel hiervan is dat u al uw klant-, leveranciers-, artikel- en documentgegevens altijd binnen handbereik hebt, ook als u onderweg bent, en u direct kunt reageren op vragen en aanbiedingen van klanten, of dat u al uw belangrijke bedrijfsgegevens altijd bij u hebt tijdens zakelijke afspraken en klantbesprekingen.

Open source oplossing of programma tegen betaling?

Als u niet zeker weet of een open source oplossing voor enterprise resource planning voldoende is voor uw doeleinden of dat u beter kunt investeren in een betaalde software met meer functies, vraag u dan eerst gewoon af welke individuele eisen uw bedrijf stelt aan een enterprise resource planning systeem, voor welke gebieden u het nodig heeft en wat het programma voor u moet doen.

Gratis open source oplossingen zijn bijvoorbeeld:

 • AvERP
 • OpenZ
 • JTL-Wawi

Dergelijke programma’s kunnen meestal in alle sectoren worden gebruikt en bieden u veel praktische functies. Een ander voordeel: er zijn geen licentiekosten of andere vervolgkosten.

jtl wawi
jtl wawi

Dergelijke open-source oplossingen vereisen echter een hoog niveau van technisch inzicht. In de praktijk is de implementatie meestal zeer complex en niet te beheren door IT-leken alleen. Bovendien lossen ze vaak niet alle problemen op. Middelgrote en grotere bedrijven nemen daarom idealiter hun toevlucht tot een complexer systeem.

Voor kleine en middelgrote ondernemingen is er ook zeer gebruiksvriendelijke software voor goederenbeheer, die alle essentiële functies omvat en bovendien wordt gekenmerkt door een redelijke prijs-prestatieverhouding – bijvoorbeeld het goederenbeheersysteem van de firma Lexware.

Lexware Warenwirtschaft
Lexware Warenwirtschaft

Het programma verwerkt probleemloos grotere hoeveelheden gegevens en kan de eisen van complexe bedrijfsprocessen aan. Zo’n enterprise resource planning programma groeit mee met uw bedrijf en voldoet daarmee ook aan de eisen van morgen.

Lexware Warenwirtschaft Angebotskalkulation
Lexware Merchandise Management Offerteberekening

Conclusie

Of het nu gaat om orderverwerking, facturering of projectmanagement – speciale software voor goederenbeheer blijkt een efficiënte hulp te zijn op bijna alle zakelijke gebieden van een bedrijf. De programma’s bieden u talrijke evaluatiemogelijkheden voor het bedrijfsbeheer, zodat u meteen weet bij welke klanten u de meeste omzet maakt of welke van de door u aangeboden artikelen het best verkopen. Zo heeft u altijd een uitgebreid overzicht van alle belangrijke bedrijfsgegevens.

Intrographic: WWS, ERP, contrastwerkstatt – fotolia.com

Gerelateerde berichten