Handige apps voor Android en iPhone: de beste tools voor je smartphone

Nieuws-ticker, weerwidget of fitnesstracker: smartphone-apps als WhatsApp zijn inmiddels een dubbeltje in een dozijn. Niet elk programma is daadwerkelijk nuttig, maar met een aantal tools kun je meer uit je smartphone halen en je dagelijks …

Handige apps voor Android en iPhone: de beste tools voor je smartphone

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Handige apps voor Android en iPhone: de beste tools voor je smartphone

Nieuws-ticker, weerwidget of fitnesstracker: smartphone-apps als WhatsApp zijn inmiddels een dubbeltje in een dozijn. Niet elk programma is daadwerkelijk nuttig, maar met een aantal tools kun je meer uit je smartphone halen en je dagelijks leven een stuk makkelijker maken. In dit artikel presenteren we de 8 beste handige apps voor het dagelijks leven, voor zaken, voor school en voor studie .

Welke soorten mobiele apps zijn er?

Mobiele apps kunnen grofweg in drie categorieën worden verdeeld: Native apps zijn ontwikkeld voor een specifiek besturingssysteem, web apps zijn toegankelijk vanaf elk apparaat of browser en hybride apps zijn een mix van beide.

Waar moet ik op letten als ik een app installeer?

Elke gedownloade app krijgt rechten en heeft toegang tot bepaalde delen van uw smartphone of tablet. Zorg er daarom altijd voor dat de app afkomstig is van een gerenommeerde aanbieder en informeer, indien mogelijk, vooraf welke toegangsrechten worden verleend.

Hoeveel apps worden er gemiddeld op een mobiel apparaat geïnstalleerd?

Volgens een onderzoek van Statista hebben smartphonegebruikers in Duitsland gemiddeld 11 tot 20 apps op hun apparaat geïnstalleerd. Ongeveer 17 procent van de respondenten zegt meer dan 31 apps geïnstalleerd te hebben.

1 Too Good To Go: Don’t Waste Anything

Meer dan een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, belandt bij het afval. De app Too Good To Go zet zich in voor de strijd tegen voedselverspilling en wil restaurants, supermarkten, bakkerijen en hotels helpen om minder voedsel weg te gooien en tegelijkertijd geld te besparen. In de app selecteer je de gewenste locatie of een winkel in de buurt en koop je het gewenste voedsel. Too Good To Go laat vervolgens zien wanneer je je bestelling kunt ophalen.

https://www.youtube.com/watch?v=UK8fMM2T02Q

Vegetariërs en veganisten kunnen de selectie beperken met behulp van filters. Op dit moment doen echter relatief weinig restaurants en winkels mee aan het (vrij verstandige) Too Good To Go-concept.

Goed om te weten: Het afhaalmoment is meestal na sluitingstijd en dus meestal later op de avond.

2 Songkick Concerten: nooit meer een concert missen

Screenshot der nützlichen App Songkick Concerts auf einem iPhone
Met Songkick Concerts mis je in de toekomst nooit meer een concert.

Je favoriete band is op tournee en het is je weer niet gelukt om een kaartje te bemachtigen? Met Songkick Concerts mis je in de toekomst nooit meer een concert, want de app informeert je zodra je favoriete artiesten of bands een optreden in de buurt hebben. De tool maakt verbinding met diensten als Google Play Music, Spotify of Facebook en maakt op verzoek een gepersonaliseerde (lokale) concertgids voor je aan. Als er tickets voor nieuwe shows in de verkoop gaan, word je direct via een push notificatie op de hoogte gebracht.

Songkick toont uitgebreide evenementenlijsten voor alle steden ter wereld en geeft ook concertaanbevelingen op basis van je individuele muzieksmaak. Je kunt zelfs concerten en shows delen met vrienden en samen plannen maken via de sharing functie.

3 Photomath: rekenen met de camera van je smartphone

Photomath, dat al in 2014 werd uitgebracht (en sindsdien voortdurend is verbeterd), is een gratis camera-calculator voor iPhone en Android waarmee je wiskundige vergelijkingen kunt oplossen. Het enige wat je hoeft te doen is de smartphonecamera op de betreffende uitdrukking richten en het zoekveld aanpassen aan de grootte. De app presenteert u vervolgens de oplossing en toont desgewenst zelfs de afzonderlijke rekenstappen. Zelfs moeilijke vergelijkingen zijn geen probleem voor Photomath. De app ondersteunt stelsels van vergelijkingen, afgeleiden, integralen en logaritmen en heeft ook geïntegreerde handschriftherkenning. Een in-app aankoop binnen Photomath is geen voorwaarde voor gebruik, maar het is de enige manier om de app permanent vrij te maken van reclame.

4. splitcloud double music: dubbel muziekgenot

Deel je af en toe je koptelefoon met iemand anders? Dan moet je zeker eens kijken naar de streaming muziekspeler Splitcloud. De tool is in staat om twee nummers tegelijk af te spelen via elk één luisteraar. Zo kun je onafhankelijk van je “medeluisteraar” je favoriete nummers afspelen, mixen of herhalen en zelfs het volume zelfstandig bepalen.

Daarnaast kan Splitcloud ook worden gebruikt als een normale muziekspeler voor de nummers en albums die zijn opgeslagen op uw telefoon of duizenden online radiostations. Uw afspeellijsten kunnen ook rechtstreeks op uw SoundCloud-account worden opgeslagen.

5. PeakLens: de AR-app voor wandelliefhebbers

De app PeakLens herkent meer dan 200.000 bergen wereldwijd en kent dankzij een geavanceerde technologie de juiste naam toe aan elke piek of bergkam. Daartoe evalueert de eigen AI van de tool de gegevens van het kompas, de GPS, de gyroscoop en de magnetometer en legt de namen, inclusief de hoogte, met behulp van augmented reality direct over het real-time beeld op je smartphone.

Screenshot der nützlichen App PeakLens
Digitale helper voor wandelen of backpacken: PeakLens herkent meer dan 200.000 bergen wereldwijd en kent de juiste naam, inclusief hoogte, toe aan elke piek of bergkam.

Alle gegevens worden vooraf gedownload, waardoor je PeakLens ook kunt gebruiken als er geen internet beschikbaar is. Praktisch: eventueel kun je direct vanuit de app souvenirfoto’s maken van het berglandschap, inclusief de namen.

6 WhatTheFont: Lettertypen en typografieën herkennen

Screenshot der nützlichen App WhatTheFont auf einem iPhone
Praktische gadget voor het dagelijks leven: WhatTheFont identificeert lettertypes op basis van een klein stukje tekst.

Boekomslag, straatnaambord of website: kom je ook af en toe mooie lettertypes tegen, maar weet je niet hoe ze heten? Dan is de gratis herkenningsapp WhatTheFont iets voor jou. De tool identificeert lettertypes op basis van een klein tekstfragment (bijv. in de vorm van een afbeeldingsbestand) en presenteert je vervolgens de 5 treffers met de meeste overeenkomsten. Lettertypes of leestekens die uit meerdere delen bestaan, worden door de app herkend als afzonderlijke letters. Staat het gewenste lettertype ertussen, dan kunt u het direct in de MyFonts shop kopen.

7 BookBeat: De vaste prijs voor audioboeken

Met BookBeat kun je op je Android smartphone of iPhone luisteren naar zoveel luisterboeken als je wilt – voor een vaste maandelijkse prijs. Het platform biedt tienduizenden audioboeken en hoorspelen in het Duits, Engels, Zweeds en andere talen. Naast de laatste nieuwe releases bevat het aanbod ook klassiekers uit alle genres, zoals thrillers, reisgidsen of kinderboeken. Om uw datavolume te sparen, kunt u de inhoud ook downloaden en er offline van genieten.

Goed om te weten: BookBeat is een dochteronderneming van het Zweedse mediabedrijf Bonnier, dat in Duitsland onder meer Piper, Ullstein en Carlsen omvat.

Na de gratis proefperiode moet je een van de twee abonnementen kiezen (die op elk moment kunnen worden opgezegd). Als meerdere gezinsleden tegelijk willen luisteren, kunnen ze een account delen (maximaal 5 personen). Met behulp van een kinderprofiel kan de inhoud ook speciaal voor kinderen worden aangepast.

8 Ablo: De wereld rond met je smartphone

Met de gratis app Ablo kun je letterlijk de wereld rondreizen en je horizon verbreden door zonder taalbarrière te chatten met mensen over de hele wereld. Hiervoor verbindt de tool je willekeurig met mensen uit verschillende landen, met wie je vervolgens ideeën kunt uitwisselen via chat of videogesprek. Dankzij Ablo’s automatische vertaalfunctie kunnen alle deelnemers in hun moedertaal communiceren.

Goed om te weten: Als u alleen een bepaald cultuurgebied wilt leren kennen, is het nodig om filters te gebruiken, waarvoor u munten moet gebruiken. Daarvan zijn er aanvankelijk 150 gratis voor u beschikbaar. Zodra het quotum is opgebruikt, kan het alleen met “echt” geld worden bijgevuld.

Gerelateerde berichten