Valuta calculator apps: een vergelijking van de beste gratis tools voor iOS en Android

Of het nu gaat om kronen in IJsland of kuna’s in Kroatië: als je naar het buitenland reist, loop je vaak tegen een omrekeningsprobleem aan, want ondanks de invoering van de euro zijn er nog …

Valuta calculator apps: een vergelijking van de beste gratis tools voor iOS en Android

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Valuta calculator apps: een vergelijking van de beste gratis tools voor iOS en Android

Of het nu gaat om kronen in IJsland of kuna’s in Kroatië: als je naar het buitenland reist, loop je vaak tegen een omrekeningsprobleem aan, want ondanks de invoering van de euro zijn er nog steeds meer dan 100 landen met verschillende valuta. Met een currency converter app kun je je reisgeld bijhouden en bespaar je jezelf het gedoe van rekenen in je hoofd. In dit artikel presenteren we de 5 beste gratis valuta calculator apps voor iOS en Android.

Wie heeft een valuta calculator app nodig?

Vanwege de grote verscheidenheid aan verschillende valuta’s en de fluctuerende wisselkoersen, is een valuta-omreken-app een handig hulpmiddel, vooral voor frequente reizigers en iedereen die banktransacties in binnen- en buitenland doet.

Welke functies moet een goede valutacalculator-app bieden?

Eerst en vooral moeten goede valutaconverter apps zoveel mogelijk valuta kunnen omrekenen en de wisselkoersen altijd up-to-date houden. Omdat je niet in alle landen een goede ontvangst hebt en er buiten de EU meestal dure roamingkosten gelden, moet je er ook op letten dat de app ook zonder internet gebruikt kan worden.

Bieden de gratis tools hetzelfde scala aan functies als commerciële programma’s?

Alle hier gepresenteerde apps hebben ook in de gratis versies meer dan voldoende functies. U moet echter bijna altijd leven met vervelende reclame die alleen kan worden verwijderd met behulp van een in-app aankoop of door het nemen van een betaald abonnement.

1. myCurrency: De intuïtieve

Unser heimlicher Testsieger: Screenshot der MyWährung-App
Als je in de lijst op de betreffende valuta tikt, krijg je verschillende grafieken met de waarden van de laatste maand, de laatste drie maanden, het laatste jaar of de laatste twee jaar.

De valuta calculator app MyCurrency is een van de meest uitgebreide in zijn genre. Het programma biedt actuele omrekeningskoersen voor meer dan 180 valuta’s en kan naast normale nationale valuta’s ook cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum of Litecoin omrekenen. Daarnaast kunt u met MyCurrency ook de koersen voor edelmetalen bekijken of bedragen omrekenen naar verouderde valuta (bijvoorbeeld D-Mark).

Na het starten van de app gaat u direct naar de calculator en kunt u de bronvaluta en het gewenste bedrag invoeren. Veelgebruikte valuta zoals Amerikaanse dollars, Britse ponden, Zwitserse franken, Australische dollars of Japanse yen verschijnen direct op de startpagina. Desgewenst rekent MyCurrency ook meerdere valuta tegelijk om. Als u op de betreffende valuta in de lijst tikt, krijgt u verschillende diagrammen met de waarden van de laatste maand, de laatste drie maanden, het laatste jaar of de laatste twee jaar.

De gratis app is beschikbaar voor iOS en Android en kan zowel online als offline worden gebruikt. Enigszins storend is echter de reclame die regelmatig verschijnt en alleen kan worden verwijderd door te upgraden naar de PRO-versie. Voor een eenmalige prijs van 99 cent krijg je echter ook een praktische widget voor op het startscherm.

2. valutacalculator van Finanzen100: de uitgebreide

Währungsrechner von Finanzen100
Met de geïntegreerde fooiencalculator kunnen bepaalde percentages voor een valuta worden bepaald
.

De valutacalculator van Finanzen100 wordt ook met advertenties gefinancierd, maar biedt een veel breder scala aan functies dan MyCurrency. De app rekent meer dan 160 valuta’s om, die zowel online als offline toegankelijk zijn. Voor elke valuta krijg je een tabel met de meest voorkomende bedragen in beide richtingen. De koersen worden automatisch bijgewerkt. Linksboven kun je zien wanneer de laatste update is gedaan. Indien nodig kunt u de app natuurlijk altijd handmatig bijwerken.

Bijzonder handig is ook de geïntegreerde fooiencalculator, waarmee u bepaalde percentages voor een valuta kunt bepalen. Voor beursliefhebbers biedt de valutacalculator ook een link naar de (eveneens gratis) app Finanzen100 – Börse, Aktion & Finanznachrichten.

3. valutacalculator reizen + geld: de praktische

De gratis valutacalculator Reise + Geld is ontwikkeld door het Bundesverband deutscher Banken e.V. (Vereniging van Duitse banken ) en komt gelukkig geheel zonder reclame. De app voor iPhone, iPad en Android rekent meer dan 160 valuta’s uit de hele wereld om. De wisselkoersen worden bij elke omrekening in real time bijgewerkt. Zodra u een valuta hebt geselecteerd, wordt deze automatisch bewaard voor toekomstige transacties.

Daarnaast biedt de valuta calculator app verschillende andere praktische functies. Deze omvatten bijvoorbeeld een kostenvergelijking voor meer dan 70 landen, die de typische prijzen voor koffie, taxiritten of lokale specialiteiten laat zien, evenals een calculator waarmee u prijzen niet alleen kunt omrekenen, maar ook kunt optellen. Daarnaast bevat de valutacalculator Travel + Money ook alle belangrijke noodnummers waarmee u uw kaarten in het buitenland kunt laten blokkeren (bijvoorbeeld bij verlies of diefstal).

4. XE Currency valutacalculator: De alleskunner

De valutacalculator XE Currency is zoiets als de eierlegende Wollmilchsau onder de valutacalculator-apps. Of het nu gaat om een omrekening of een wereldwijde geldoverdracht – met deze tool kun je alles vanuit één bron doen. Wanneer u het programma start, geeft u aan of u geld wilt overmaken of een valuta wilt omrekenen. Kiest u voor het laatste, dan komt u op een overzichtelijk startscherm waarop al vier valuta (euro, Amerikaanse dollar, Britse pond en Canadese dollar) zijn ingevoerd. De koersen worden elke minuut bijgewerkt.

Goed om te weten: Om wereldwijde geldtransfers uit te voeren is een gratis registratie bij de aanbieder vereist.

De XE Currency calculator kan ook offline worden gebruikt en biedt een aantal andere functies. Als u bijvoorbeeld op de grafiek in het onderste tabblad tikt, kunt u de ontwikkeling van de wisselkoersen van twee valuta’s over een bepaalde periode (van één dag tot tien jaar) volgen. Ook de vergelijkingsfunctie, die u kunt oproepen via het procentsymbool, blijkt bijzonder nuttig. Zo kunt u in één oogopslag zien of de wisselkoers inderdaad zo goed was als u had gehoopt. Maar ook hier is er helaas sprake van reclame.

5 Makkelijke valuta: de eenvoudige

Screenshot der Währungsrechner-App Easy Currency
Easy Currency maakt het mogelijk om tot vier valuta tegelijk om te rekenen.

Bij Easy Currency zegt de naam eigenlijk niet alles. Want achter de zeer eenvoudig ogende app voor iPhone en Android gaat een bonte potpourri van functies schuil waarmee je alle belangrijke wisselkoersen in de gaten kunt houden. De tool ondersteunt meer dan 200 valuta van over de hele wereld en rekent op verzoek ook metalen en cryptocurrencies om. De koersen, die elke seconde worden bijgewerkt, kunnen ook direct met vrienden en collega’s worden gedeeld via de geïntegreerde deelfunctie. Met Easy Currency kunnen ook maximaal vier valuta’s tegelijk worden omgerekend.

Daarnaast biedt de app een offline modus, diverse grafieken en een praktische grafiekweergave waarin u desgewenst ook de valutatrend dynamisch kunt weergeven. Voor elke valuta krijgt u ook de naam van het betreffende land en de bijbehorende vlag. Easy Currency heeft ook een eigen financiële nieuwssectie die u op de hoogte houdt van al het laatste nieuws zonder dat u de app hoeft te verlaten.

Tip: Als u geen app wilt installeren om de wisselkoers te berekenen, is de Yahoo! valutaconverter een snel en eenvoudig alternatief dat u rechtstreeks vanuit de browser van uw mobiele apparaat kunt oproepen of als widget op de homepage kunt integreren.

Gerelateerde berichten