Voordelen van zakelijke oplossingen van kabelproviders ten opzichte van traditionele DSL

Bedrijven die op het internet opereren of er veel mee werken, moeten bijzonder hoge eisen stellen aan hun internetverbinding. Naast een maximale bandbreedte gaat het vooral om foutloze en probleemloze functionaliteit, die een soepel verloop …

Voordelen van zakelijke oplossingen van kabelproviders ten opzichte van traditionele DSL

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Internet
  6. »
  7. Voordelen van zakelijke oplossingen van kabelproviders ten opzichte van traditionele DSL

Bedrijven die op het internet opereren of er veel mee werken, moeten bijzonder hoge eisen stellen aan hun internetverbinding. Naast een maximale bandbreedte gaat het vooral om foutloze en probleemloze functionaliteit, die een soepel verloop van de dagelijkse werkzaamheden mogelijk moet maken. Aangezien veel werknemers binnen een bedrijf tegelijkertijd toegang hebben tot de verbinding, zijn downloaden en uploaden even belangrijk. Om aan deze eisen te voldoen, bieden aanbieders van internetdiensten tegenwoordig een verscheidenheid aan oplossingen die kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en aanzienlijk verschillen van de gebruikelijke DSL voor eindgebruikers.

Wat zijn de voordelen van speciale kabelaanbiedingen voor bedrijven?

Naast hoge datatransfersnelheden speelt veiligheid een belangrijke rol. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen en ervoor wilt zorgen dat uw lijn maximaal beschermd is tegen toegang van buitenaf, kunt u een geïntegreerde firewall boeken die ongewenste bezoekers buiten de deur houdt. In dat geval ligt de beveiliging niet meer in handen van het bedrijf, maar wordt deze gegarandeerd door de provider.

Om de optimale oplossing voor uw eigen bedrijf te vinden, is het raadzaam de aanbiedingen van dienstverleners te vergelijken. Het is ook de moeite waard om te kijken naar gecombineerde aanbiedingen die telefonie en internet combineren. Zakelijke oplossingen, bijvoorbeeld van unitymedia.de, hebben geen invloed op de prestaties, maar verlagen de totale kosten van het bedrijf voor telefonie en internet.

Outdoor-DSLAM, embeki@ fotolia.com
Outdoor-DSLAM, embeki@ fotolia.com

Een ander voordeel ligt op het gebied van kostenefficiëntie. In termen van prijs-prestatieverhouding zijn internetverbindingen voor bedrijven het verstandigste alternatief in vergelijking met conventionele (V)DSL-verbindingen. Daar zijn vele redenen voor. Enerzijds kan de bandbreedte aanzienlijk hoger worden gekozen, anderzijds is met name de upload ten opzichte van particuliere verbindingen vele malen hoger en kunnen zelfs grote hoeveelheden gegevens in enkele seconden worden verzonden.

Uploaden kan een knelpunt worden

Bedrijven die vertrouwen op conventionele DSL zullen later vrijwel zeker te maken krijgen met uploadproblemen. Bij veel providers wordt een DSL-lijn met een download van 100 Mbps gekoppeld aan een upload van 6 Mbps. Hoewel dit perfect voldoet voor dagelijks gebruik, kan er binnen het bedrijf snel een knelpunt ontstaan als meerdere werknemers tegelijkertijd grotere hoeveelheden gegevens uploaden of als de glasvezellijn zwaar wordt belast door extra gebruikers buiten het bedrijf.

Netzwerkkabel auf Tastatur
v.poth – fotolia.com

Daarom bieden providers bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal voor hen opgezette glasvezellijn. Deze maken symmetrische bandbreedtes tot 10 Gbit/s mogelijk, zowel bij download als upload. Belastingpieken, die op een openbare lijn niet zelden tot problemen leiden, kunnen zo worden uitgesloten en het prestatieniveau gegarandeerd, omdat alleen aansluitingen van het bedrijf toegang hebben tot de glasvezellijn en de lijn alle datapakketten aankan. Daarnaast is klantenservice een prioriteit bij bedrijfsoplossingen. Als er om wat voor reden dan ook complicaties zijn met de lijn, krijgt dit de hoogste prioriteit. Speciaal voor deze categorie klanten zijn er 24 uur per dag technici beschikbaar om in geval van nood zo snel mogelijk te kunnen handelen en de functionaliteit te herstellen.

Gerelateerde berichten