Offline spelletjes gratis: De beste apps voor Android

Tijdens een treinreis, op vakantie of in de wachtkamer van de dokter: dankzij je smartphone of tablet heb je je gamecollectie altijd bij je en kun je zo de tijd doden, ook als je onderweg …

Offline spelletjes gratis: De beste apps voor Android

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Gaming
  6. »
  7. Offline spelletjes gratis: De beste apps voor Android

Tijdens een treinreis, op vakantie of in de wachtkamer van de dokter: dankzij je smartphone of tablet heb je je gamecollectie altijd bij je en kun je zo de tijd doden, ook als je onderweg bent. Veel apps vereisen echter een permanente internetverbinding, en vooral in het buitenland loop je vaak tegen de grenzen van je datavolume aan. Gelukkig zijn er ook een hele reeks spellen die je na het downloaden kunt spelen zonder dat je toegang hebt tot het internet. In dit artikel presenteren we de beste gratis offline games voor iOS en Android.

  • Op Google Play en in de Apple Store vind je talloze gratis games die je ook offline kunt spelen.
  • Verslavend spelplezier hoeft niet altijd duur te zijn, er zijn ook talloze gratis games die zonder internet werken.
  • Er is een grote keuze aan bouwspellen, rollenspellen of kaartspellen, met voor elke smaak precies het juiste.

1. gratis offline spelletjes voor Android en iPhone

In deze sectie hebben we de beste offline spellen voor mobiele telefoons uit verschillende genres voor je verzameld.

1.1 Stomme manieren om te sterven

In de app“Dumb Ways to Die” zegt de naam alles. De hoofdrolspelers van het spel zijn bonen die op allerlei manieren sterven. Ze worden opgegeten, vergiftigd, verdrinken of worden gebakken door elektrische schokken. Alleen met de hulp van een vaardige speler kan de plantaardige dood worden gestopt.

“Dumb Ways to Die” was oorspronkelijk een veiligheidscampagne voor stripbonen van de Melbourne Underground Society in Australië. In het verleden gebeurden daar vaak ongelukken en zelfs doden omdat mensen gewoon te dicht bij het spoor stonden. In 2012 werd een videoclip gemaakt die sindsdien meer dan 179 miljoen keer is bekeken op YouTube.

Screenshot der "Dumb Ways to Die" offline Spiele-App
In de 25 minigames heb je slechts enkele seconden om jezelf uit hachelijke situaties te redden.

De app bestaat uit meer dan 25 minigames waarin de speler zichzelf moet redden uit levensgevaarlijke situaties. Soms gaat het om het correct transplanteren van een nier, terwijl je in een ander spel een astronaut moet redden van een meteoriet. Daar heb je maar een paar seconden de tijd voor. Sterft je boon drie keer achter elkaar, dan is het spel afgelopen. De opdrachten worden van ronde tot ronde uitdagender en de tijd raakt sneller op, waardoor de moeilijkheidsgraad nog hoger wordt.

"Dumb Ways to Die" Handy Spiele App für Android und iPhone
Deze poging ging echt de mist in.

De zogenaamde“Daily Challenges” (kleine levels die slechts één dag beschikbaar zijn) zorgen voor afwisseling in de dagelijkse routine van het spel, en de opdrachten zijn ook steeds aangepast aan het respectievelijke seizoen. Het menu-item“Built A Bean” geeft je ook de mogelijkheid om je eigen individuele boon te bouwen.

“Dumb Ways to Die” is een“Free2Play”-spel waarin je in ruil voor spelmunten (die op hun beurt worden ingewisseld voor echt geld) extra accessoires of levels kunt verwerven. Momenteel is het spel nog niet beschikbaar in het Duits, daarom moet je het doen met de Engelse versie. Maar aangezien de minigames voor zichzelf spreken, zou dit geen al te groot obstakel moeten zijn.

1.2 Jetpack Joyride

In het grappige arcadespel “Jetpack Joyride” kruip je in de huid van de onsuccesvolle grammofoonverkoper Barry, die met behulp van een jetpack door een laboratorium zweeft en zoveel mogelijk munten moet verzamelen. Daarvoor moet je hem langs verschillende obstakels manoeuvreren, zoals laserstralen, raketten of hoogspanningsleidingen.

Jetpack Joyride offline Handy Jump n Run
Ontwijk vakkundig de vijandelijke projectielen door de druk op het scherm te verhogen of te verlagen.

De besturing van het spel is heel eenvoudig en intuïtief: raak het scherm aan om Barry in de lucht te laten stijgen. Hoe harder je drukt, hoe hoger hij vliegt. Haal je je vinger van het scherm, dan zakt hij weer lager.

Naast de jetpack zelf heb je ook een hele reeks extravagante speciale voertuigen tot je beschikking (verborgen in power-ups), waarmee je je tijdelijk kunt verplaatsen en een behoorlijke afstand kunt afleggen. Daarnaast moet je tijdens je missie regelmatig verschillende opdrachten uitvoeren. Het spel is afgelopen als de laser, raket of elektrische dood je voor de derde keer heeft getroffen.

Jetpack Joyride Jetski Level
Je kunt je verzamelde munten aan het eind van het spel investeren in nieuwe jetpacks, gereedschap of coole kleding.

De verzamelde poen investeer je dan in nieuwe jetpacks, kleding, gereedschap, voertuigupgrades of gadgets. Af en toe verschijnen er grote fiches met een X op je weg. Na het passeren kun je ze in een gokkast laten zakken en nuttige voorwerpen of munten verzamelen.

Goed om te weten: “Jetpack Joyride” is ontwikkeld door Halfbrick Studios, die ook bekende spellen als “Fruit Ninja” of “Dan the Man” hebben gemaakt.

1.3 Fury Turn

“Fury Turn” is een turn-based puzzelshooter waarin talloze wetenschappers na een nucleair ongeluk nog steeds vastzitten in een onderzoekslaboratorium. Je moet ze redden van opeten door radioactieve sodamonsters. Het spel biedt momenteel 23 levels (er zijn er meer gepland, aldus de ontwikkelaar), die je achter elkaar doorspeelt. Zodat het niet saai wordt, is er een“Daily Challenge” waarin je extra opdrachten moet voltooien.

“Fury Turn” werkt met een klassieke top-down 2D view waarin je de speler door het onderzoekscentrum beweegt door te swipen of met een D-pad knop (bijvoorbeeld via een externe controller). Onderweg moet je kratten verplaatsen, batterijen opladen of je een weg naar buiten schieten met behulp van een pump shotgun. Tussendoor verslind je enorme hoeveelheden hamburgers, want je moet tijdens je missie op krachten blijven.

Fury Turn Smartphone Abenteuer-Spiel ohne Internet.
In Fury Turn is een pump-action shotgun vaak de remedie als niets werkt.

Er is ook een kleine in-app store waar je zes extra personages kunt kopen. Wil je zonder vervelende reclame spelen en alle checkpoints van het spel direct vrijspelen, dan kan dat via een in-app aankoop. Met 3,49 euro valt dit echter nog binnen een behapbare marge.

1.4 CSR Racing 2

In het gratis racespel “CSR Racing 2” rijd je spannende dragcar-uitdagingen met baanbrekende graphics die bijna het niveau van een console bereiken. In totaal zijn er 50 verschillende gelicenseerde voertuigen beschikbaar, waaronder bekende fabrikanten als Ferrari, Lamborghini, Bugatti en Koenigsegg.

Je kunt je auto tunen naar je eigen smaak: je kunt kiezen uit tal van visuele en prestatie-aanpassingen. Geef uw auto bijvoorbeeld een unieke look met folies en stickers, of geef hem een set individuele nummerplaten. Zo behoudt u ook uw goede reputatie op de weg.

Onder de motorkap kun je de versnellingsbak en de nitrotiming tweaken of het maximale uit de turbo halen. De besturing in CSR Racing 2 draait om timing: Raak het scherm op het juiste moment aan om optimaal te schakelen. Je hoeft je auto overigens niet zelf te sturen, dat doet de game automatisch voor je.

Tip: Een bijzonder hoogtepunt in CSR Racing 2 zijn de dragraces tegen andere (menselijke) spelers. Om deze modus te gebruiken, moet je wel verbinding maken met internet.

CSR Racing 2 zelf is gratis, maar in de winkel vind je talloze pakketten (bijvoorbeeld voor speciale voertuigen) die je met je overwinningsbonussen kunt kopen. Als dat te lang duurt, kun je ook echt geld inwisselen voor de spelvaluta.

1.5 Ongeschoold

In de first-person shooter “Unkilled” vecht je als held tegen een zombie-apocalyps in New York City. Je kunt kiezen uit 6 verschillende personages, allemaal leden van een anti-zombie squad wiens doel het is om alle ondoden uit te schakelen voordat de invasie kan overslaan naar de rest van de wereld. De ontwikkelaar van het spel is de studio “Madfinger Games”, die ook het bekende spel “Dead Trigger” produceerde.

[caption id="attachment_376271" align="alignnone" width="500"]Unkilled Action offline Ego-Shooter Aan het begin van het spel kies je je held voor de komende missie.

De besturing is zeer intuïtief en perfect ontworpen voor touch bediening. Schieten gaat automatisch zodra de focus op een zombie ligt. Dankzij een interactieve tutorial leer je deze bij de eerste start tot in detail kennen. Daarna begin je direct met de eerste missie.

Unkilled” biedt in totaal 50 verschillende wapens en 300 missies waarbij je geld verzamelt om verdere uitrusting en accessoires te kopen. Als je een opdracht bijzonder goed uitvoert, krijg je extra beloningen.

Zoals gebruikelijk in de meeste first-person shooters raakt je uithoudingsvermogen op een gegeven moment op of raak je gewond bij een aanval. Helaas duurt regeneratie lang in Unkilled, wat betekent dat je ofwel moet wachten tot je verder kunt spelen of moet investeren in een app-aankoop om het proces te versnellen. Merk echter op dat deze met meer dan 50 euro in dit geval echt duur kunnen zijn!

Unkilled Spiele App deutsch
Wees alert, want de zombies verstoppen zich zelfs op de meest ongebruikelijke plekken.

Als singleplayer kun je “Unkilled” offline spelen, maar voor de multiplayermodus heb je een internet- of WLAN-verbinding nodig.

Gerelateerde berichten