Xiaomi Mint Browser: De nieuwe Android browser biedt deze functies

De Chinese fabrikant Xiaomi staat eigenlijk bekend om zijn betaalbare smartphones. Nu heeft de fabrikant Mint uitgebracht, zijn eerste browser voor Android. Visueel gebaseerd op concurrenten zoals Firefox of Google Chrome, moet het overtuigen met …

Xiaomi Mint Browser: De nieuwe Android browser biedt deze functies

Xiaomi Mint Browser Logo
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Mobiel
 6. »
 7. Xiaomi Mint Browser: De nieuwe Android browser biedt deze functies

De Chinese fabrikant Xiaomi staat eigenlijk bekend om zijn betaalbare smartphones. Nu heeft de fabrikant Mint uitgebracht, zijn eerste browser voor Android. Visueel gebaseerd op concurrenten zoals Firefox of Google Chrome, moet het overtuigen met goede prestaties, zelfs op minder krachtige toestellen, en ook zonder vervelende advertenties. Wij namen de Xiaomi Mint Browser onder de loep en laten zien wat hij echt kan.

 • De Xiaomi browser is beperkt in bestandsgrootte en neemt dus minder opslagruimte in beslag.
 • Mint is momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers als download in de Google Play Store.
 • De browser-app heeft praktische functies als een nachtmodus en spraakbesturing aan boord.

1. de belangrijkste functies van de Xiaomi Mint Browser op een rij

Xiaomi is na Huawei de grootste smartphonefabrikant van China, die ook het aangepaste besturingssysteem MIUI (“Me You I”) produceert. In het verleden kwam het bedrijf vaak in het nieuws omdat het advertenties plaatste in zijn eigen apps, en zelfs niet stopte bij de systeeminstellingen van de smartphone. Volgens de fabrikant zijn er geen verborgen advertenties geïntegreerd in de Mint-browser – maar daar is geen garantie voor.

Desondanks is de Mint Browser uitgerust met een verrassend groot aantal functies voor zijn kleine downloadgrootte van minder dan 12 MB. De gebruikersinterface is vrij eenvoudig, dus zelfs degenen die zijn overgestapt van andere browser-apps zullen snel hun weg vinden.

Der Desktop im Xiaomi Mint Browser
Het bureaublad in de Xiaomi Mint Browser.

Goed om te weten: Om de Mint Browser te gebruiken heb je Android OS 4.4 of een hogere versie op je smartphone nodig.

1.1 Je laat geen sporen achter inde incognitomodus

De Xiaomi Mint heeft, net als de meeste andere browser-apps, een speciale modus waarmee je geen sporen achterlaat bij het verkennen van het web.

De browsegeschiedenis, cookies, informatie in formulieren of andere websitegegevens worden zelfs niet op de mobiele telefoon opgeslagen. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat onbevoegde derden via uw inloggegevens toegang krijgen tot uw privéaccounts. Downloads en bladwijzers blijven daarentegen onaangetast. Als er vóór het activeren van de incognitomodus al informatie op de smartphone was opgeslagen, blijft deze ook behouden.

Let op: uw IP-adres blijft ook in de incognitomodus zichtbaar. Uw activiteiten zijn dus nog steeds zichtbaar voor uw internetprovider of werkgever.

1.2 Nachtmodus is een verademing voor de ogen

Een van de meest opmerkelijke functies in de Xiaomi browser is de nachtmodus, een soort gedimde leesmodus: Met een druk op de knop past de browser automatisch de helderheid naar beneden aan. Een donkerder kleurschakering vervangt nu het voorheen verblindende witte licht van de achtergrond. Dit is niet alleen goed voor de ogen, maar bespaart ook batterij-energie.

Hier en daar is de nachtmodus echter nog voor verbetering vatbaar: Terwijl de webpagina’s en hun menu’s verduisterd zijn, blijven alle submenu’s, zoals “Bladwijzers & Geschiedenis”, helder.

Der Nachtmodus im Xiaomi Mint Browser.
De nachtmodus in de Xiaomi Mint browser.

1.3 Met spraakbesturing, Mint gehoorzaamt elk woord van jou

Met behulp van het blauwe microfoon-icoontje kun je de Mint-browser ook met een stemcommando besturen. De Xiaomi Mint Browser heeft Google Assistant-integratie, waardoor je op internet kunt surfen zonder je handen te hoeven gebruiken.

Voordat je het voor de eerste keer gebruikt, moet je ermee instemmen dat Mint de microfoon van je apparaat mag gebruiken. Als je akkoord gaat, heb je vanaf nu geen knoppen meer nodig: zeg wat je zoekt en de zoekfunctie van de browser toont automatisch de juiste hits.

1.4 De Ad Blocker verbergt vervelende advertenties

Of het nu gaat om pop-ups, banners of video-inserts: Constante reclame kan behoorlijk vervelend zijn tijdens het surfen. Met de ad blocker in de Xiaomi Mint browser zijn die vervelende onruststokers voortaan verleden tijd. De functie zorgt ervoor dat bepaalde reclame-elementen en trackinggegevens niet eens op je smartphone worden geladen en verbergt de rest gewoon.

Werbeblocker-Einstellungen in Xiaomi Mint.
Ad blocker instellingen in Xiaomi Mint.

Goed om te weten: Als je absoluut niet gestoord wilt worden, kun je ook de meldingen van de ad blocker uitschakelen via de schuifregelaar ” Meldingen van ad blockers weergeven”.

1.5 Je kunt langer surfen met de optie voor gegevensbesparing

Als u ook onderweg veel op internet surft en daarvoor een mobiel dataquotum gebruikt, kunt u uw dataverbruik aanzienlijk verminderen met de dataspaaroptie van de Xiaomi Browser.

Klik hiervoor op het symbool naast de gelijknamige optie. Voortaan worden de foto’s en video’s op de websites die u bezoekt niet meer geladen. Nog een pluspunt: de pagina die u wilt bezoeken wordt op deze manier ook veel sneller opgebouwd.

Datenspar-Option in Xiaomi Mint aktivieren.
Activeer de optie voor gegevensbesparing in Xiaomi Mint.

2. de Xiaomi Mint browser in vergelijking met de concurrentie

Met zijn minimalistische design en intuïtieve bediening is de Xiaomi Mint een eersteklas concurrent voor de gevestigde browser apps van Microsoft, Samsung & Co. Bovendien komt hij met innovatieve functies zoals de nachtmodus en de optie voor gegevensbesparing, die in deze vorm nog niet beschikbaar zijn in andere mobiele browsers.

 • Bespaart mobiele gegevens onderweg
 • Bediening via spraakopdrachten
 • Nachtmodus is zeer gemakkelijk voor de ogen
 • Verbergt vervelende advertenties en pop-ups
 • Tot nu toe alleen beschikbaar voor Android

Momenteel is de Xiaomi Mint Browser voorbehouden aan gebruikers van Android-smartphones, maar volgens de fabrikant staan apps voor andere besturingssystemen en een desktopversie gepland voor de toekomst.

Gerelateerde berichten