De beste beursapps: Achtergrondinformatie en 3 tips voor handelen onderweg

Het opvragen van aandelenkoersen en het lezen van relevant nieuws is standaard bij typische beursapps. Maar de beste beurs apps bieden nog meer mogelijkheden, want live handelen in effecten kan nu ook veilig en snel …

De beste beursapps: Achtergrondinformatie en 3 tips voor handelen onderweg

Die besten Börsen App: 3 Vorstellungen und Tipps für Anfänger und Profis an der Börse
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Mobiel
 6. »
 7. De beste beursapps: Achtergrondinformatie en 3 tips voor handelen onderweg

Het opvragen van aandelenkoersen en het lezen van relevant nieuws is standaard bij typische beursapps. Maar de beste beurs apps bieden nog meer mogelijkheden, want live handelen in effecten kan nu ook veilig en snel via de app. Welke beursapps behoren tot de beste als het gaat om mobiel handelen met aandelen? Hier zijn drie korte introducties. En één ervan maakt de meeste apps voor aandelenhandel eigenlijk overbodig, want die is verbonden met meerdere brokers zodat je altijd je effectenrekeningen bij de hand hebt.

1. handel in real time met een beurs-app

Wie in effecten wil handelen, moet het overzicht bewaren, op de hoogte blijven en snel kunnen reageren. We leggen de voordelen van het gebruik van een beursapp uit en leggen de relevantie van de DAX voor handelaren uit.

1.1 Gemakkelijk en op elk moment handelen

Met de toenemende verschuiving van onze internetactiviteiten naar de mobiele sector worden ook beursapps steeds belangrijker. Gebruikers van dergelijke apps kunnen op elk moment een overzicht krijgen van hun actuele saldo en portefeuillesamenstelling en op zeer korte termijn reageren op veranderende marktbewegingen.

Ook apps waarmee in real time kan worden gehandeld zijn inmiddels beschikbaar en worden zowel door beginners als professionals gebruikt. Terwijl men vroeger naar de bank moest gaan of naar de telefoon moest grijpen om de makelaar te bereiken en transacties uit te voeren, haalt men tegenwoordig gewoon zijn smartphone tevoorschijn.

1.2 Waarom is de DAX zo belangrijk voor traders?

Houd de veranderingen in de DAX-index altijd in de gaten met een beursapp.

In de Duitse aandelenindex (DAX) staan de 30 grootste overheidsbedrijven in Duitsland die minstens 15% van hun marktkapitalisatie openbaar verhandeld hebben en minstens 3 jaar beursgenoteerd zijn. De DAX-prestatie-index is relevant voor beleggers en handelaren, omdat hij het huidige succes van een effectenbelegging meet, rekening houdend met dividenden, extra uitkeringen, enz.

Het belang van de DAX voor handelaren kan worden verklaard door het feit dat de DAX als representatief wordt beschouwd als meetinstrument voor de gehele Duitse economie, het is een actieve en liquide markt en het is mogelijk om met speciale financiële instrumenten te speculeren op een stijgende of dalende DAX. Met DAX-beleggen kunt u duurzaam beleggen in de Duitse economie, die de vijfde economie ter wereld is en de belangrijkste in de EU. Aangezien de index voortdurend in beweging is en elke seconde wordt bijgewerkt, is het relevant om deze in real time te kunnen volgen en mobiel te kunnen handelen.

2 Sterke trend naar effectenhandel via beursapp, internet blijft achter

Steeds meer particuliere beleggers willen investeren in de aandelenmarkt, hetzij voor een conservatieve oudedagsvoorziening, hetzij voor speculatieve handelsstrategieën. En zowel beginners als professionals willen zoveel mogelijk effectentransacties uitvoeren met mobiele eindapparatuur om snel te kunnen reageren op heftige beursgebeurtenissen.

Maar de basisvoorwaarde voor snelle transacties is snel internet. Duitsland is niet bepaald ideaal gedekt als het gaat om mobiel internet, en openbare WLAN-toegang is naar internationale maatstaven nog zeldzaam.

Waarom snel internet belangrijk is: Snelle en betrouwbare internettoegang is een basisvoorwaarde voor het opvragen van realtime prijzen en een zinvol gebruik van een mobiele beursapp. Te trage gegevensoverdracht kan daarentegen een negatieve invloed hebben op het handelssucces, omdat de waarde van een bedrijf binnen enkele seconden na de publicatie van een ad-hocaankondiging met dubbele cijfers kan stijgen of dalen.

Gebruikers die graag onderweg handelen, moeten er daarom voor zorgen dat zij een mobiele telefoonprovider gebruiken die hun de best mogelijke dekking biedt in de regio van hun voorkeur. Vooral in de grensgebieden van Duitsland met andere EU-landen, in sommige valleien en in de bergen zijn er altijd gebieden waar de ontvangst onder het gemiddelde ligt.

3. toekomstbestendigheid: betrouwbaar en snel

Mobiele effectenhandel is iets dat betrouwbaar werkt met enkele van de beste apps. Diverse handelsplatformen zijn via een app toegankelijk en gebruikers kunnen binnen zeer korte tijd effecten kopen en verkopen. Iedereen die een beetje verstand heeft van online trading weet dat de tools die nu al door professionals in de dagelijkse praktijk worden gebruikt, vroeg of laat ook beschikbaar komen voor particulier gebruik.

Het grootste voordeel van beursprofessionals is hun informatievoorsprong. Complexe IT-infrastructuren zorgen ervoor dat professionele handelaren binnen milliseconden alle belangrijke informatie uit de hele wereld vernemen.

Op een gegeven moment zal de brede massa soortgelijke instrumenten en strategieën gebruiken. Met het oog hierop is nu al te voorzien dat beursapps met realtime prijzen en minimale vertraging in de uitvoering van transacties in opkomst zijn en binnenkort onmisbaar zullen zijn in de handel. Deskundigen gaan ervan uit dat binnen afzienbare tijd ook in de particuliere sector mobiele handelsplatforms de handel via de pc zullen inhalen.

Het isbelangrijk dat de beursapp van hoge kwaliteit is en dat de verstrekte gegevens correct worden weergegeven. Goede beursapps hebben ten minste deze kenmerken:

 • Real-time koersen
 • actueel nieuws en updates over geselecteerde gebieden
 • deskundige analyses
 • goed beschermd inloggedeelte voor de effectenhandel
 • betrouwbare toegang, zelfs tijdens beursturbulenties

4. tip voor particuliere beleggers: bepaal uw strategie, handel niet emotioneel

Veel particuliere beleggers informeren zich niet voldoende en lopen het risico om emotioneel te handelen en te veel transacties tegen de principes van hun eigen strategie in te zetten vanwege de constante beschikbaarheid van de effectenrekening op de smartphone. Dit draagt weer het risico van speculeren in zich.

Als snelle trades in principe mogelijk zijn met slechts enkele tikken op het touchscreen, gaat het geld verloren met een toevallige en overhaaste klik in geval van twijfel. Beginners die alleen ervaring hebben met online banking software of voornamelijk informatieve financiële tools, maar niet met trading apps, mogen daarom nooit beslissingen nemen op basis van hun buikgevoel.

Discipline is de sleutel tot succes. Daarom: blijf bij uw strategie! Vermijd emotionele reacties op beursgebeurtenissen!

Hetzelfde geldt voor ervaren traders. Professionals weten hoe dan ook dat emotioneel kopen en verkopen zelden goed afloopt. Basisinformatie over de geselecteerde effecten moet daarom gemakkelijk beschikbaar en bruikbaar zijn voor app-gebruikers.

5 Handelssucces op lange termijn vereist uitgebreide informatie

Wie succesvol wil handelen in effecten moet beschikken over een deugdelijke informatiebasis. Nieuws en basiskennis over financiële instrumenten en markten zijn cruciaal. Hier gaat het niet zozeer om het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie, maar veeleer om het helder verwerken van actuele en hoogwaardige informatie en het trekken van de juiste conclusies voor de eigen handelsstrategie.

5.1 Deze 3 apps brengen alle benodigde informatie naar uw smartphone

Betrouwbare realtime koersen en hoge datakwaliteit, relevant dagelijks nieuws en andere waardevolle functies worden geboden door de volgende drie apps, die wij hier kort willen introduceren:

 1. Guidants App

Deze beursapp biedt alles wat beleggers nodig hebben en neemt daarom de eerste plaats in op onze shortlist. De Guiadants beurs app biedt de mogelijkheid om in effecten te handelen via verschillende aangesloten brokers. Hieronder bevinden zich zeer populaire brokers zoals:

 • Flatex
 • Consorsbank
 • comdirect
 • JFD
 • en meer…

De hoogste beveiligingstechnologie zoals Face-ID en fingerprint broker login wordt gebruikt. Gebruikers worden altijd op de hoogte gehouden via pushmeldingen en kunnen snel reageren. Via de individueel instelbare watchlists kunnen gebruikers te allen tijde de koersen van geselecteerde effecten in de gaten houden. Ook is het mogelijk om permanent het saldo van de eigen effectenrekening in de gaten te houden.

Charttechnik gehört zu den beliebtesten Instrumenten beim Trading.
Charting is een van de populairste instrumenten in de handel.

Handelen via de app is heel eenvoudig: in principe kan het kopen of verkopen worden geïnitieerd door op een effect te tikken – of dat nu in de portefeuilleweergave is, in een streaming artikel, in de watchlist of in het nieuws. Dit maakt de effectenhandel ongecompliceerd. Gebruikers profiteren ook van grafieken en kunnen zo handelsstrategieën toepassen op basis van grafiektechnieken. Zij kunnen real-time koersen, expertanalyses en expertstreams en diverse indicatoren naast een grafiek oproepen om de noodzakelijke basis voor besluitvorming te vormen. Met behulp van koerswaarschuwingen kunnen gebruikers op de hoogte blijven van door henzelf ingestelde alarmgrenzen.

Wie de app voor het eerst gebruikt, moet de tijd nemen om hem te leren kennen. De app is zeer gebruiksvriendelijk en reduceert de processen tot enkele stappen. Hij heeft echter ook veel functies waarmee de gebruiker vertrouwd moet raken. De eenvoudige bediening overtuigt door zijn vanzelfsprekende functies en helpt om snel koop- of verkoopbeslissingen te nemen.

 1. Beurs van Frankfurt app

De Frankfurt Stock Exchange app biedt real-time koersen van de Xetra en Frankfurt marktplaatsen. Gebruikers kunnen verschillende portefeuilles configureren en actueel nieuws en relevante data oproepen. Ook aandelen, obligaties, fondsen en ETF’s kunnen in de app worden verhandeld. Daarnaast kunnen real-time prijzen van de Xetra marktplaats worden opgeroepen.

De app biedt de mogelijkheid om het orderscherm van de broker te integreren, zodat handelen in de app via deze kleine omleiding praktisch mogelijk is. Wie een account aanmaakt in de beursapp kan lokale watchlists en portefeuilles beheren. Een blik in de handelsruimte via de DAX-camera brengt een echt beursgevoel over. De gebruiker krijgt het gevoel live op de beursvloer te zijn.

 1. Bloomberg Beurs App

De Bloomberg beurs app biedt gebruikers het laatste nieuws en commentaar uit de categorieën markten en sectoren, technologie en informatie, politiek en financiën. De nieuwste gegevens, passend bij de ingestelde portefeuille, zorgen ervoor dat gebruikers altijd up-to-date zijn en goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. De app stelt gebruikers in staat verschillende watchlists in te stellen, biedt videoverslagen over individueel instelbare onderwerpen en biedt actuele interviews en analyses uit de wereld van de wereldwijde financiën.

Voor wie is deze app het meest geschikt? De Bloomberg app is moeilijk te verslaan als het gaat om informatie en dient als nuttige informatiebron voor iedereen die zijn beslissingen wil nemen op basis van zoveel mogelijk fundamentele informatie.

Hoewel het niet mogelijk is om vanuit de app in effecten te handelen, is de kwaliteit van de uitgebreide informatie die wordt verstrekt zo hoog dat deze op geen enkele smartphone waarop in effecten wordt gehandeld mag ontbreken.

6 Conclusie: kansen herkennen en benutten

Beursapps zijn interessante hulpmiddelen voor mobiele effectenhandel en kunnen door gebruikers van elk ervaringsniveau worden overwogen. Het is belangrijk dat beginners zich vertrouwd maken met de mechanismen en eerst alle functies in detail testen.

Het grote voordeel van beursapps is dat ze onder meer actueel nieuws en achtergrondrapporten bieden over relevante markten, effecten en politieke invloeden. Dit draagt er in belangrijke mate toe bij dat beleggers weloverwogen beslissingen kunnen nemen zonder verschillende nieuwsportalen af te hoeven zoeken naar de relevante berichten.

Op de beurs is een informatievoorsprong de sleutel tot succes. Dankzij snelle en ongecompliceerde toegang onderweg zijn beleggers vrijwel altijd op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen en nieuws over hun beleggingen.

Gerelateerde berichten