AOMEI Partition Assistant Standaard Versie 6 uitgebracht

AOMEI heeft versie 6 van de populaire Partition Assistant uitgebracht, die in de standaardeditie gratis blijft. De AOMEI Partition Assistant, die ook commercieel kan worden gebruikt in de gratis standaardeditie, biedt basisfuncties rond partitiebeheer: aanmaken, …

AOMEI Partition Assistant Standaard Versie 6 uitgebracht

AOMEI Partition Assistant (PA) Standard Edition
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Systeem
  6. »
  7. Gegevens beheren
  8. »
  9. AOMEI Partition Assistant Standaard Versie 6 uitgebracht

AOMEI heeft versie 6 van de populaire Partition Assistant uitgebracht, die in de standaardeditie gratis blijft.

De AOMEI Partition Assistant, die ook commercieel kan worden gebruikt in de gratis standaardeditie, biedt basisfuncties rond partitiebeheer: aanmaken, verplaatsen, splitsen, kopiëren, verkleinen, formatteren van NTFS<>FAT32 en GPT<>MBR. Een wizard voor het migreren van systemen naar SSD is ook beschikbaar.

Andere helpers omvatten functies zoals het controleren en uitlijnen, versnipperen van harde schijven en partities, foutcontrole, heropbouw van de MBR en nog veel meer.

Zelfs een opstartbaar noodmedium met de Partition Assistant kan via de freeware worden aangemaakt, evenals een WinToGo voor Windows ISO’s 8.0/8.1/10 zonder gebonden te zijn aan de Enterprise-versie.

AOMEI Partition Assistant (PA) Standard Edition
AOMEI Partition Assistant (PA) Standard Edition 6

Inhoudsopgave

Vernieuwingen

Een van de nieuwe functies van versie 6 is de verbeterde GPT->MBR-conversie voor systemen met meer dan 4 partities per schijf. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om een systeem opstartbaar te maken, ongeacht of het partitieschema is gewijzigd van GPT naar MBR of MBR naar GPT.

De wizard voor het maken van een bootable nood medium op basis van Windows PE herkent nu de bestaande hardware en integreert automatisch de nodige drivers in het PE medium. Bovendien kunnen verdere drivers handmatig worden toegevoegd.

PE-Medium
PE medium

Een nieuwe, praktische functie is ook “Quick Partition”. Hier kunt u eenvoudig het aantal gewenste partities voor een gegevensdrager, hun grootte en schema’s opgeven. De rest doet het programma zelf.

Quick Partition
Quick Partition

In vergelijking met de gratis standaard editie bieden de andere edities extra mogelijkheden zoals ondersteuning voor Windows servers, toewijzing van vrije ruimte van de ene partitie aan de andere, migratie van GPT schijven, conversie van GPT naar MBR en nog veel meer. Een overzicht van de fabrikant beschrijft de verschillen tussen de verschillende edities.

Draagbaar?

In onze test konden we het programma, eenmaal geïnstalleerd, verpakken op een USB-stick en van daaruit direct starten onder Windows op andere systemen. De fabrikant geeft deze functie niet officieel toe.

Conclusie

AOMEI Partition Assistant is geen bedrieglijk pakket: de belangrijke basisfuncties zijn gratis en met de standaardeditie kan nog veel meer worden gedaan. Een upgrade naar de Pro-editie is daarom voor de meeste gebruikers niet nodig. De deels onvoltooide vertaling bederft het geheel slechts marginaal. Erger is de download via CNET, waar veel virusscanners in gevechtsmodus gaan, omdat het wemelt van de knoppen die niet verantwoordelijk zijn voor het downloaden van het programma, dat zelf virus- en adwarevrij is.

Windows-gebruikers staan voor de moeilijke taak hun favoriet te kiezen uit de vele gratis tools. In principe zijn ze allemaal goed en bestaan ze al lang, dus persoonlijke smaak moet de doorslag geven. Om hier enige hulp te bieden, zullen we in het nieuwe jaar alle vertegenwoordigers van dit genre met elkaar vergelijken.

AOMEI Partition Assistant (PA) Standard Edition

AOMEI Partition Assistant Standard

Downloaden via WinTotal

Fabrikant: AOMEI
Prijs Gratis
Systeem: Windows 10 en hoger
Positieven: Breed scala aan functies, Windows PE media, handige hulp zoals Quick Partition.
Negatieven: Op sommige plaatsen onvolledig vertaald

Gerelateerde berichten