4K Stogram: Instagram viewer en downloader in test

Iedereen die regelmatig foto’s en video’s plaatst op Instagram of daar andere gebruikers volgt, kan zijn inhoud lokaal opslaan met het hulpprogramma 4K Stogram . We namen de Instagram downloader onder de loep en vatten …

4K Stogram: Instagram viewer en downloader in test

Intro Logo 4K Stogram
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Multimedia
 6. »
 7. Entertainment
 8. »
 9. 4K Stogram: Instagram viewer en downloader in test

Iedereen die regelmatig foto’s en video’s plaatst op Instagram of daar andere gebruikers volgt, kan zijn inhoud lokaal opslaan met het hulpprogramma 4K Stogram . We namen de Instagram downloader onder de loep en vatten onze ervaringen samen in dit testrapport.

Waarvoor is 4K Stogram geschikt?

Met 4K Stogram kun je Instagram-inhoud zoals foto’s, video’s en verhalen van andere accounts, locaties of hashtags lokaal opslaan.

Is er een demo van 4K Stogram?

De basisversie van de tool is gratis te downloaden, maar de functies zijn beperkt.

Welke functies kan ik ontgrendelen met de licentiesleutel?

De fabrikant biedt twee verschillende licenties die het aantal mogelijke abonnementen uitbreiden, het aantal downloads niet langer beperken en nog meer functies bieden.

1. 4K Stogram downloadt foto’s, video’s en verhalen van Instagram

Naast Facebook is Instagram momenteel een van de populairste sociale netwerken. In tegenstelling tot Facebook, dat meer tekstgericht is, richt Instagram zich duidelijk op video’s en foto’s. Sterren en sterretjes wedijveren hier dagelijks om aandacht met soms zeer besloten foto’s, terwijl gewone gebruikers foto’s of video’s van hun leven delen met andere volgers.

Dit is precies waar 4K Stogram om de hoek komt kijken en de eenvoudige optie biedt om berichten met foto’s, video’s en verhalen van het sociale netwerk te downloaden en de gegevens lokaal op te slaan. Dit biedt u het voordeel dat u de foto’s en video’s op uw gemak kunt bekijken – zelfs offline. Met de technologie is 4K Stogram ook in staat een back-up te maken van uw eigen Instagram-account.

2 Installatie en bediening zijn probleemloos

4K Stogram4K Stogram is te downloaden voor Windows, Mac OS en ook Ubuntu-Linux. De fabrikant biedt de software ook aan als draagbare oplossing, die geen installatie vereist en direct na het uitpakken kan worden gestart. Beide versies van 4K Stogram kunnen ook gratis rechtstreeks van WinTotal worden gedownload.

Na het opstarten verwelkomt de tool u met een opgeruimde interface. Via de knop in de tegel rechtsboven kunt u uw Instagram-accountgegevens invoeren, dienodig zijn om uw Instagram-account op te slaan, maar ook om later uw bestaande abonnementen op te halen.

4K Stogram Hauptmenü
4K Stogram hoofdmenu

De bediening is zeer eenvoudig gehouden en stelt gebruikers niet voor moeilijkheden. Bovenaan vindt u een zoekbalk waarmee u kunt zoeken naar gebruikersnamen, hashtags of locaties op Instagram. Daarnaast vindt u een knop voor geavanceerde downloadopties, bijvoorbeeld om de datum voor posts te beperken of om alleen bepaalde elementen te downloaden, zoals alleen foto’s of video’s.

erweiterte Download-Optionen
Met geavanceerde downloadopties kun je alleen bestanden voor een bepaalde periode of alleen foto’s of video’s downloaden.

2.1 Hoe je een back-up maakt van foto’s en video’s van Instagram-accounts

Als u bij het zoeken een accountnaam invoert, krijgt u overeenkomstige matches en kunt u vervolgens beslissen of u zich op dat account wilt abonneren.

Suche in Instagram
Instagram zoeken op accounts, hashtags of locaties.

Op basis van de specificaties van de geavanceerde downloadopties wordt vervolgens de inhoud van het account of voor de hashtag of locatie gedownload. Als opslagpad gebruikt 4K Stogram de standaard uit de programma-instellingen.

Copyright: U mag de gedownloade foto’s alleen intern bekijken en gebruiken, maar niet voor uw eigen website of opnieuw uploaden naar andere platforms, zolang de rechthebbende dit niet expliciet toestaat. Schending van het auteursrecht kan leiden tot hoge kosten. Alleen Instagram mag de door u geplaatste inhoud gebruiken zolang u uw account niet heeft verwijderd.

Gedownloade abonnementen worden duidelijk weergegeven en kunnen via de programma-interface als Instagram-viewer worden bekeken.

4k Stogram

U hebt echter ook de mogelijkheid om de bestanden te bekijken met uw eigen afbeeldingsviewer of video’s met een mediaspeler zoals VLC vanuit de back-upmap. Voor alle inhoud blijven de commentaren, hashtags en metadata opgenomen.

Fotos und Viudeos Lokal heruntergeladen
Foto’s en video’s worden opgeslagen als lokale bestanden en kunnen worden bekeken met elke beeldviewer of videospeler.

Bestaande abonnementen kunnen worden bijgewerkt voor nieuwe berichten en kunnen ook worden beëindigd, waardoor een abonnementsslot vrijkomt.

Abos verwalten
In 4K Stogram kunt u bestaande abonnementen bijwerken of verwijderen
.

Voor een latere herinstallatie kun je ook bestaande abonnementen exporteren en de database bij een herinstallatie weer in het programma importeren.

2.2 Een back-up maken van je eigen Instagram-account

De functie voor het opslaan van je eigen Instagram-account maakt ook gebruik van dezelfde techniek en slaat alle posts met bijschriften lokaal op. Dit is handig als je posts plaatst via de smartphone, maar de afbeeldingen ook lokaal wilt opslaan.

4K Stogram sichert das eigene Instagram-Konto
4K Stogram beveiligt je eigen Instagram-account

De back-up is analoog aan andere abonnementen en kan op elk moment worden ververst via het pictogram “Verversen”.

3. beperkingen van de gratis versie van 4K Stogram

4K Stogram kan slechts maximaal 2 abonnementen beheren en is beperkt tot 200 posts per dag. Bovendien ontbreekt in de demo de mogelijkheid om berichten met bijschriften opnieuw te exporteren en verhalen op te slaan.

Funktionen von 4K Stogram mit einer gekauften Lizenz.
Functies van 4K Stogram met een gekochte licentie.

Om deze beperkingen te omzeilen is het nodig een licentie te kopen. De eenvoudige licentie voor iets minder dan 12 euro, die op maximaal drie computers mag worden gebruikt, beperkt niet langer het aantal berichten per dag en kan al 10 abonnementen beheren. Voor iets meer dan 30 euro biedt de fabrikant ook een pro-editie aan. Deze mag ook commercieel gebruikt worden en heeft geen beperkingen op het aantal abonnementen.

U voert de gekochte licentiesleutel in het activeringsvenster in en activeert zo de gekochte functies.

Lizenzaktivierung
Licentie activering

Met het grotere aantal mogelijke abonnementen kunt u vervolgens via het menu-item “Bewerken” een abonnement nemen op alle accounts die u met uw account volgt.

Konten Abonnieren
U kunt zich abonneren op alle accounts die u volgt.

4. onze conclusie: een aanrader voor Instagram-gebruikers

 • Zeer gemakkelijk in gebruik
 • Bestanden kunnen ook lokaal bekeken worden met een image viewer of video player
 • Importeren en exporteren van abonnementen
 • Gratis versie kan slechts twee abonnementen beheren
 • Beperkt aantal downloads zonder licentiesleutel

In onze test deed 4K Stogram precies wat het moest doen: inhoud van Instagram back-uppen naar de lokale harde schijf. De gratis versie moet meer beschouwd worden als een demo met de beperkingen, omdat de beperking tot twee abonnementen al beperkt is tot effectief slechts één extra abonnement met de back-up van het eigen account. De goedkope levenslange licentie voor drie computers kost echter maar net geen 12 euro, zodat we een duidelijke aanbeveling kunnen doen voor Instagram-fans.

Gerelateerde berichten