Customer care digitaal: een checklist voor de invoering van CRM

De relatie met klanten is voor elk bedrijf een prioriteit, want per slot van rekening moeten de kopers van het betreffende product niet alleen worden overtuigd door het aanbod van diensten en goederen, maar ook …

Customer care digitaal: een checklist voor de invoering van CRM

© mikkolem - Fotolia.com
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Customer care digitaal: een checklist voor de invoering van CRM

De relatie met klanten is voor elk bedrijf een prioriteit, want per slot van rekening moeten de kopers van het betreffende product niet alleen worden overtuigd door het aanbod van diensten en goederen, maar ook door het bedrijf als geheel. Om de interactie met klanten te verbeteren en te zorgen voor ongecompliceerde, duidelijke en uniforme processen, bieden programmaontwikkelaars met CRM-software maatwerkoplossingen voor bedrijven. Met deze oplossingen kunnen klantenzorg en klantencommunicatie naar een modern niveau worden getild. Een nadere beschouwing leert dat de invoering van CRM-software in bedrijven de moeite waard is en de efficiëntie verhoogt. Maar: hoe kan de juiste CRM-software worden gevonden?

Wat betekent CRM-software?

Alvorens te bespreken welke CRM-software de juiste keuze is voor het bedrijf, moet de term worden uitgelegd. CRM staat voor Customer Relationship Management, d.w.z. het beheer van de relatie tussen een bedrijf en zijn klanten. De focus van de huidige CRM-software ligt niet alleen op het administratieve aspect, maar natuurlijk ook op het verbeteren van de klantrelatie.

Wat zijn de taken van CRM-software?

Het aanbod van CRM-software is divers. In het beste geval is het een holistische IT-oplossing die de behoeften van een onderneming dekt en precies is afgestemd op haar werkterrein, omvang en doelgroep. De functies van een goede CRM-software moeten omvatten:

 • Vastleggen van klantinteresses voor optimale product targeting.
 • Unificatie van contactkanalen voor afdelingsoverschrijdende klantenservice.
 • Beheer en optimalisatie van verkoopcycli door zinvolle real-time resultaten
 • Identificeren van verkoopkansen en potentieel bij klanten
 • Plan klantinteractie op sociaal en digitaal niveau
 • Klachtenbeheer, klantonderzoeken, persrelaties, assistentie- en servicewerkzaamheden

Welke CRM-software is de juiste?

Aangezien er een verscheidenheid aan CRM-softwareoplossingen bestaat, moet worden verduidelijkt of een bepaalde oplossing de specifieke behoeften van het bedrijf dekt voordat deze in het bedrijf wordt geïntroduceerd. Kleine, middelgrote en grote bedrijven staan allemaal voor verschillende uitdagingen, dus moet CRM-software worden afgestemd op elk bedrijf. Een oplossing die een op maat gemaakt concept biedt voor middelgrote bedrijven is de Microsoft Dynamics CRM-software.

Microsoft dynamics CRM
Microsoft Dynamics CRM

Bij aanbieders als infinitas.de krijgen bedrijven diepgaand advies over de juiste IT-oplossing en tegelijkertijd ook de juiste CRM-software. Om er zeker van te zijn dat Microsoft CRM optimaal aansluit bij de behoeften van het bedrijf, kunnen geïnteresseerden het programma eerst 30 dagen lang testen bij Infinitas. De praktijktest blijft immers de beste manier om erachter te komen of de CRM software werkelijk voldoet aan de individuele eisen en wensen.

Gerelateerde berichten