Apps voor tijdregistratie: tijdregistratie op iPhone en Android gemakkelijk gemaakt

Voor werknemers, freelancers en alle andere werknemers die op uurbasis werken, is er een regeling van het ministerie van Arbeid die vereist dat je je werkuren continu registreert. Waar dit vroeger een stuk papier of …

Apps voor tijdregistratie: tijdregistratie op iPhone en Android gemakkelijk gemaakt

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Apps voor tijdregistratie: tijdregistratie op iPhone en Android gemakkelijk gemaakt

Voor werknemers, freelancers en alle andere werknemers die op uurbasis werken, is er een regeling van het ministerie van Arbeid die vereist dat je je werkuren continu registreert. Waar dit vroeger een stuk papier of een prikklok vereiste, nemen samenwerkingstools en apps deze taak nu over. Dit vermindert niet alleen de bureaucratie, maar verbetert ook de transparantie en het tijdbeheer. In dit artikel presenteren we de vier beste tijdregistratie-apps voor iPhone en Android.

Wat moet een goede app voor tijdregistratie bieden?

Naast basisfuncties als automatische, locatiegebonden tijdregistratie en een werktijdcalculator, moet een goede app voor tijdregistratie ook een optie hebben voor het administreren en bijhouden van de geregistreerde uren. Idealiter zou het ook mogelijk moeten zijn om de tijdregistratiegegevens te exporteren naar andere toepassingen.

Bieden gratis en open source tools dezelfde reeks functies als commerciële programma’s?

Gratis tijdregistratie-apps zijn vaak zeer beperkt in functionaliteit en bieden vaak slechts een fractie van de functies van een commerciële oplossing.

Kan ik met een tijdregistratie-app ook een logboek bij houden?

Ja, de Timr software, die we hieronder aan u voorstellen, biedt naast functies voor urenregistratie en personeelsbeheer ook een elektronisch rittenboek met GPS.

1. factro: de oplossing voor teams

De factro app is de mobiele versie van de gelijknamige projectmanagement- en tijdregistratietool, waarmee u met een paar muisklikken uw prestaties transparant en contextueel kunt vastleggen. De tool maakt plaatsonafhankelijk taakbeheer in het team mogelijk en ondersteunt u maximaal bij uw dagelijkse werkzaamheden.

factro biedt hiervoor een hele reeks praktische functies:

 • Voer nieuwe ideeën en taken in de takenlijst in en wijs ze toe aan uw project in de app.
 • Bekijk nieuws over uw taken in real time en blijf altijd up-to-date. U wordt ook in realtime geïnformeerd als er nieuwe opmerkingen of documenten over een taak zijn.
 • Houd uw belangrijkste taken in de gaten via Mijn ToDo’s.
 • Gebruik Mijn Verantwoordelijkheden om alle taken van de uitvoerders bij te houden.
 • Vink checklist-items af of voeg een opmerking toe aan uw taak terwijl u onderweg bent.

Als u de Business Cloud of de Professional Cloud gebruikt, worden uw taken automatisch gesynchroniseerd – of u nu uw smartphone, tablet of pc gebruikt. Factro is beschikbaar voor iOS en Android op de website van de fabrikant of in de betreffende winkels. De basiscloud is gratis voor maximaal 10 gebruikers. Meer informatie over de huidige prijsmodellen vindt u hier.

 • intuïtieve gebruikersinterface
 • snel & krachtig
 • updates van taken in real time
 • ook geschikt voor grote teams
 • serverlocaties in Duitsland (DSGVO-conform)
 • nauwelijks aanpassingsmogelijkheden
 • geen externe integraties mogelijk
 • Gebruik voor particulieren niet mogelijk

2. toogl track: de rapportagetool

In tegenstelling tot factro is Toogl Track een pure tijdregistratietool voor diverse activiteiten en projecten, waarbij de uren kunnen worden geregistreerd met een stopwatch of door handmatige invoer. Het intelligente evaluatiesysteem maakt de geregistreerde activiteiten grafisch op voor specifieke tijdsperiodes en toont u vervolgens de resultaten in verschillende diagrammen. Zo houdt u niet alleen het overzicht, maar kunt u ook gemakkelijker de tijden voor verschillende dagen vergelijken.

Een erg handige functie voor teamleiders is de zogenaamde teamfunctie, waarmee je projecten onder teamleden kunt verdelen en de voortgang van het team gemakkelijker kunt bijhouden. De basis Toggl Track app is gratis te gebruiken, maar mist de boekhoudfuncties (bijvoorbeeld verdiensten of afrondingen), e-mailnotificaties en de mogelijkheid om uren toe te wijzen aan specifieke taken (in plaats van projecten). Met een upgrade naar een van de betaalde zakelijke tarieven (vanaf ca. 8 euro per gebruiker en maand) kunt u echter ook factureerbare bedragen berekenen en bedrijfsinterne rapporten maken. Voor privégebruik voldoet de gratis versie echter prima.

Goed om te weten: Naast de apps voor iOS en Android is Toggl Track ook beschikbaar als desktopversie met meer functies (bijvoorbeeld voor klant- en teambeheer).

 • Eenvoudige, intuïtieve bediening
 • offline tracking mogelijk
 • compatibel met applicaties van derden
 • transparante prijsmodellen
 • geen budgetfuncties
 • momenteel alleen beschikbaar in het Engels
 • geen Duitse ondersteuning

3. timr: de app met geïntegreerd logboek

De Timr – App voor iOS en Android is een complete oplossing waarmee u niet alleen werktijden kunt documenteren, maar tegelijkertijd ook een chauffeurslogboek kunt bijhouden. Hiervoor biedt de tool functies voor het registreren van uren en het beheren van medewerkers, maar ook een elektronisch rittenboek met GPS en functies voor het beheren van teams en projecten.

Goed om te weten: Het geïntegreerde chauffeurslogboek van Timr wordt ook geaccepteerd door de belastingdienst en voldoet aan de regels van het ministerie van Arbeid.

Fahrtenbuch in der Zeiterfassungs-App Timr
Het geïntegreerde chauffeurslogboek van Timr wordt ook geaccepteerd door de belastingdienst.

Bijzonder praktisch: De app meet je werktijd ook als je offline bent. Zodra je weer een internetverbinding hebt, worden de gegevens gesynchroniseerd met de server. U houdt de aan projecten, taken of klanten toegewezen werktijden in realtime bij of voert ze op een later tijdstip in. Het gebruikersdashboard biedt u bovendien talrijke evaluatiemethoden, terwijl u via het budgetdashboard de financiën in het oog kunt houden of projecttijdrapporten kunt opstellen.

Timr is geschikt voor zowel freelancers en zelfstandigen (bijv. ambachtslieden) als voor kleine en middelgrote ondernemingen met meerdere werknemers en kan 30 dagen gratis worden getest. Daarna kunt u kiezen tussen een (zeer beperkte) gratis versie of een betaalde versie (vanaf 8 euro per gebruiker en maand). Als u jaarlijks betaalt, krijgt u 10 procent korting van de fabrikant.

 • Tijden kunnen ook offline worden geregistreerd
 • Geïntegreerd logboek (erkend door de belastingdienst)
 • Geen integratie met tools van derden mogelijk
 • Gratis versie met zeer beperkt aantal functies

4. atWork: Het iOS-alternatief

Zeiterfassung mit der atWork App
atWork berekent op verzoek ook overuren en verdiensten.

Met de app atWork kun je in een paar eenvoudige stappen werkuren registreren op je iPhone of Apple Watch. De tool is vooral gericht op individuele gebruikers en niet op teams , maar heeft toch tal van handige functies. Deze omvatten bijvoorbeeld een automatische berekening van overuren en verdiensten of de mogelijkheid om boekingen toe te wijzen aan specifieke projecten, klanten of taken. Bovendien kunt u bij het boeken optionele extra parameters toevoegen (bv. begin- of eindtijd, uurtarief).

De opgeslagen uren kunt u vervolgens per e-mail versturen (als PDF-, CSV- of Excel-bestand). atWork is gratis in de basisversie. Extra functies zoals overwerkberekening, automatische pauzes of data-export moeten echter afzonderlijk of als compleet pakket worden aangeschaft.

 • Gegevensexport en tijdregistratie op basis van locatie
 • Automatische gegevensback-up in de cloud
 • bestuurbaar met Siri
 • compatibel met de Apple Watch
 • DSGVO-conform
 • geen gebruik en synchronisatie op de computer (behalve exportfunctie) mogelijk

Goed om te weten: ISGUS GmbH, een toonaangevende Duitse fabrikant van systeemoplossingen voor gegevensverzameling, toegangscontrole en personeelsplanning, biedt met Zeus X Mobile ook een eigen app voor tijdregistratie. Meer informatie vindt u hier.

Gerelateerde berichten