Kleine ondernemers verzorgen zelf hun loonlijst – kinderspel met de juiste software

Uit kosten- en gemaksoverwegingen ziet een groot aantal kleine ondernemingen ervan af om hun loonlijst door een belastingadviseur te laten opstellen. Dit kan om verschillende redenen een probleem worden. Wij zetten deze op een rij …

Kleine ondernemers verzorgen zelf hun loonlijst – kinderspel met de juiste software

Büro, Taschenrechner, Zahlen, Finanzen, pfpgroup @ fotolia.com
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Kleine ondernemers verzorgen zelf hun loonlijst – kinderspel met de juiste software

Uit kosten- en gemaksoverwegingen ziet een groot aantal kleine ondernemingen ervan af om hun loonlijst door een belastingadviseur te laten opstellen. Dit kan om verschillende redenen een probleem worden. Wij zetten deze op een rij en presenteren een goedkope oplossing die u het werk uit handen neemt.

De kwelling van de belasting

Payroll is net als de belastingaangifte een uitdaging voor veel kleine ondernemers. Veel nieuw opgerichte bedrijven zijn gebaseerd op e-commerce en opereren als zij-instromers. Ze hebben de kantoortaken van een bedrijf, die in grote bedrijven door kantoorpersoneel worden gedaan, niet geleerd. Dus hoe succesvoller zij zijn met hun bedrijf, hoe meer de uitdagingen voor hun administratie en organisatie toenemen. Op deze gebieden wordt de geldende regelgeving vaak aangepast, dus je moet altijd up-to-date zijn. Tegelijkertijd moeten ondernemers natuurlijk hun bedrijf runnen.

Hoe ingewikkeld is loonadministratie als kleine onderneming?

Loonadministratie is zeker voor ongeschoolde mensen een beetje een hindernis. De regelgeving is soms ingewikkeld, omdat de sociale premies altijd in de lopende maand moeten worden betaald. Dit ongeacht of de loonbetaling zelf achteraf plaatsvindt. Hier komt een van de genoemde wijzigingen om de hoek kijken, want enkele jaren eerder moesten de sociale bijdragen pas op de 15e van de volgende maand worden betaald. Deze nieuwe regeling betekent voor veel bedrijven een aanzienlijke extra inspanning.

Maar dat is nog niet alles, want ook de werknemer zelf ontvangt elke maand een afrekening, die uiteraard correct moet worden ingevuld. Daarop staan alle belangrijke gegevens over het bedrag van het brutoloon, de periode van de afrekening, de betaalde bijdragen zoals kerkbelasting en solidariteitstoeslag en natuurlijk de creditering van eventuele kinderbijslag. Het interessantste voor de werknemer: het nettobedrag. Wat er precies op de verklaring moet staan, is uiteraard wettelijk geregeld, namelijk in de Verordening op de loonstaat (Entgeltbescheinigungsverordnung).

De belastingdienst houdt zijn ogen open

Natuurlijk is een correcte loonadministratie van groot belang, zeker voor kleine bedrijven, want als hier slordigheden zijn, zal de belastingdienst snel in actie komen. Is de boekhouding te laat of zelfs onjuist, dan dreigen intensieve controles en zelfs boetes. Daarom gebruikt u best de juiste tools om de loonadministratie voor kleine bedrijven eenvoudig, snel en correct te kunnen opstellen. Dan zijn niet alleen uw werknemers tevreden, u bespaart zich ook problemen met de belastingdienst.

Hulp via software

Sage Payroll is hiervoor een populaire tool. De intuïtieve software heeft zich in de loop der jaren keer op keer bewezen. Een groot aantal kleine bedrijven behoort tot de klanten van Sage, een ervaren softwareproducent op het gebied van salarisadministratie, belastingen en meer. De aanbieder richt zich op veiligheid en transparantie in de salarisadministratie. Uiteraard voldoen de payrolls altijd aan de geldende eisen. De kleine ondernemer hoeft zich niet te informeren over wijzigingen en deze door te voeren in de payrolls, de software doet dit automatisch. Sage loonadministratie bespaart niet alleen geld voor de belastingadviseur, het bespaart ook tijd, omdat de loonstroken snel en professioneel worden ingevuld.

Wat biedt Sage loonadministratie van Rakers?

Hier volgt een overzicht van de handige functies:

 • Eenvoudige bediening via cockpitweergave.

  Cockpit
  Cockpit
 • De software is getest en voorzien van een ITSG-certificaat.
 • Bijdragevoeten en wettelijke constanten kunnen via internet worden bijgehouden.
 • Het DEÜV rapportagesysteem en de contributieoverzichten worden via Dakota verstrekt.
 • Uiteraard is er een interface met Elster voor de snelle overdracht van aangiften inkomstenbelasting en inkomstenbelastingcertificaten.

  Meldecenter Sage Lohn und Gehalt
  Interfaces voor overdracht
 • De evaluaties zijn duidelijk en transparant.

  Controlling
  Besturing
 • Alle standaard interfaces met software van derden zijn gecreëerd.
 • Sommige branches hebben “speciale lonen” – deze kunnen ook zonder problemen worden geboekt.
 • Wilt u uw eigen evaluaties maken? Geen probleem met de exportgenerator.
 • Eigen loonstaten

  Verdienstabrechnung
  Payroll
 • Eenvoudig onderhoud van het werknemersbestand

  Mitarbeiterstamm
  Employee master
 • Natuurlijk kunnen alle evaluaties worden gearchiveerd.

Conclusie

Sage Payroll is een uitstekende software omdat het gemakkelijk te gebruiken is en daardoor tijd en geld bespaart. Het gebruik ervan is soms de moeite waard, niet alleen in kleine bedrijven.

Intrografisch: © pfpgroup – Fotolia.com

Gerelateerde berichten