Office 365: functies en prijzen van de huursoftware

Voor veel gebruikers is Microsoft Office een onmisbaar onderdeel van hun privé- en zakelijk leven. Met zijn nieuwe businessmodel stuitte het bedrijf uit Redmond op kritiek. Nu werkt Microsoft eraan zijn software steeds aantrekkelijker te …

Office 365: functies en prijzen van de huursoftware

Office, Microsoft
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Kantoor
  6. »
  7. Office 365: functies en prijzen van de huursoftware

Voor veel gebruikers is Microsoft Office een onmisbaar onderdeel van hun privé- en zakelijk leven. Met zijn nieuwe businessmodel stuitte het bedrijf uit Redmond op kritiek. Nu werkt Microsoft eraan zijn software steeds aantrekkelijker te maken en biedt het Office 365 aan als huursoftware voor particuliere gebruikers in een thuis- en persoonlijke editie met verschillende licentievolumes.

Voor veel mensen is Microsoft Office synoniem met tekstverwerking en spreadsheets. De Office-suite is wereldwijd op miljoenen computers geïnstalleerd. Inmiddels is een installatie niet langer een voorwaarde om Office te kunnen gebruiken. Microsoft besloot het bedrijfsmodel opnieuw vorm te geven. Office 365 is een cloudoplossing en draait als applicatie op het internet. Gebruikers moeten voor dit product een jaarlijks bedrag betalen.

Cloudoplossing maakt einde aan ingewikkeld licentiemodel

Tot voor kort was Microsoft Office een softwarepakket dat bestond uit losse programma’s voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van het pakket kostte de software enkele honderden euro’s per licentie. Vooral voor bedrijven was het niet eenvoudig om hun weg te vinden in de ingewikkelde licentieregels. Dit gold vooral wanneer de programma’s op een nieuw systeem moesten worden geïnstalleerd. Voor gebruikers werd het problematisch toen ze Office 2010 niet meer konden starten onder Windows 10.

Het bedrijf uit Redmond maakte definitief een einde aan het probleem toen het in 2012 zijn huuraanbod onder het label Office 365 lanceerde. Microsoft biedt Office aan voor twee groepen: particuliere gebruikers en bedrijven.

Voor particuliere gebruikers ziet het aanbod met Microsoft Office 365, bestaande uit Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access en OneNote, er als volgt uit:

Office 365 Personal Office 365 Home[1]
1 gebruiker 1 tot 6 gebruikers
inclusief Office 2016 voor PC & Mac inclusief Office 2016 voor PC & Mac
Installatie mogelijk op één PC of Mac en één tablet en smartphone Installatie mogelijk op elk maximaal vijf pc’s of Mac’s en tablets en smartphones
1 TB OneDrive cloud-opslag 1 TB OneDrive cloud-opslag per gebruiker (maximaal zes)
Altijd up-to-date door updates altijd up-to-date door updates
technische ondersteuning inbegrepen technische ondersteuning inbegrepen
7 EUR/maand of 69 EUR/jaar 10 EUR/maand of 99 EUR/jaar

1. de versie Office 365 Home kan één maand gratis worden getest (kredietkaart vereist)

Studenten kunnen nog steeds een softwarelicentie voor Office Home & Student 2016 kopen voor 149 EUR. De licentie is slechts geldig voor één gebruiker.

Bespaar op Microsoft Office 365 kosten

In het artikel Besparen op Microsoft Office 365 abonnementskosten berichtten we over een manier om te besparen op het Office 365 abonnement. Als u rechtstreeks bij Microsoft bestelt, betaalt u in de meeste gevallen de volledige prijs. Andere aanbieders, zoals mysoftware.de, bieden de jaarlijkse sleutels tegen een lagere prijs aan.

Kontoverwaltung Office online
Accountbeheer Office online

De licentiesleutels zijn niet alleen voor het registreren bij Office 365. Consumenten kunnen de sleutel gebruiken om hun bestaande account te vernieuwen. In het accountgedeelte van Microsoft kunnen consumenten zien hoe lang hun huidige abonnement loopt. Het is theoretisch mogelijk om het abonnement vooraf met maximaal vijf jaar te verlengen. Het loont dus de moeite om gebruik te maken van gunstige aanbiedingen.

Voor wie Office 365 de moeite waard is

Office 365 is duidelijk gericht op mensen die regelmatig met de Office-suite werken. Met het oog op een groeiende populatie die meer dan één computer gebruikt, voorziet Office 365 in de behoefte van deze doelgroep om zorgeloos op verschillende apparaten te werken. Particuliere gebruikers kunnen ’s ochtends op hun tablet een document in Word samenstellen en het enkele minuten later onderweg op hun smartphone openen. ’s Avonds controleren ze de spelling op hun thuis-pc voordat ze het document versturen.

Office mobil, Bildquelle:Microsoft
Office mobile, beeldbron:Microsoft

Deze flexibiliteit is alleen mogelijk met de nieuwe Office 365-plannen. Vooral gezinnen profiteren van de online oplossing, want tot vijf leden hebben toegang tot de verschillende programma’s. Wie Excel, Word en Co. niet online wil gebruiken, kan de Office 2016-suite downloaden en zoals gebruikelijk op zijn systeem installeren.

Microsoft Word 2016
Microsoft Word 2016

Een groot voordeel is dat Office 365 altijd up-to-date is. Microsoft werkt de applicaties automatisch bij, zodat ze altijd de nieuwste diensten en functies bevatten.

Niet te versmaden is de één terabyte (TB) aan opslag voor Microsofts OneDrive clouddienst. Elk gezinslid krijgt tot 1 TB opslagruimte. Hier kunnen ze foto’s, video’s, muziek en documenten uploaden, delen met andere gezinsleden en op elk moment bewerken. De online opslag komt vooral ten goede aan mobiele apparaten, die zelden ruimte hebben voor grote bestanden.

Speichern in OneDrive
Opslaan in OneDrive

Let op: Vergeet niet dat een internetverbinding nodig is om onderweg toegang te krijgen tot bestanden. Als u geen vaste internetverbinding hebt, kunnen er kosten ontstaan.

Nieuwe mobiele functies met de februari-update

Microsoft heeft zich gerealiseerd dat mobiele apparaten niet langer genegeerd kunnen worden. Daarom is een huidige update gericht op mensen met mobiele apparaten. Bezitters van Windows-tablets, bijvoorbeeld de Microsoft Surface, kunnen voortaan uit de vrije hand opmerkingen of tekeningen toevoegen aan documenten. Deze functie is al mogelijk op de iPad.

Microsoft beperkt deze functies momenteel tot leden van het Office Insider-programma, zo valt te lezen in de officiële blogpost over de aankondiging.

Intrographic: Microsoft

Gerelateerde berichten