Bureaublad zoeken Lookeen 10 vervangt Windows zoeken

Wanneer Windows-gebruikers bestanden zoeken op hun PC, gebruiken ze meestal de geïntegreerde zoekfunctie. Term invoeren, zoeken, klaar. Gebruikers hebben onmiddellijk toegang tot het bestand dat ze zoeken en kunnen zonder veel onderbreking verder werken. Tenminste, …

Bureaublad zoeken Lookeen 10 vervangt Windows zoeken

Lookeen Desktopsuche
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Bureaublad zoeken Lookeen 10 vervangt Windows zoeken

Wanneer Windows-gebruikers bestanden zoeken op hun PC, gebruiken ze meestal de geïntegreerde zoekfunctie. Term invoeren, zoeken, klaar. Gebruikers hebben onmiddellijk toegang tot het bestand dat ze zoeken en kunnen zonder veel onderbreking verder werken. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Helaas is de realiteit iets anders. “Er zijn geen zoekresultaten gevonden” komt net zo vaak voor als de opsomming van talloze bestanden waarvan noch de betekenis, noch de reden waarom ze überhaupt zijn gevonden, duidelijk is. Het bedrijf Axonic GmbH uit Karlsruhe heeft het probleem aangepakt en nu zijn nieuwe desktopzoekmachine Lookeen 10 uitgebracht.

Lookeen begon als een kleine Outlook add-in. Het programma bood zijn gebruikers een snelle zoekfunctie voor alles wat Outlook te bieden heeft: Afspraken, Mails, Taken etc. Met de nieuwe versie 10 staat Lookeen nu voor het eerst los van Outlook en kan dus door alle Windows-gebruikers gebruikt worden. De tool integreert zich onopvallend in de taakbalk en kan via de taakbalk worden opgeroepen of optioneel door twee keer op Ctrl te drukken.

Lookeen SysTray
Lookeen SysTray

Wat doet Lookeen?

De desktop search voert twee belangrijke functies uit: Ten eerste vindt het in enkele ogenblikken elk gezocht bestand en ten tweede heeft de gebruiker, als er meerdere resultaten zijn, de mogelijkheid om nauwkeurig te beperken wat hij wil vinden. Dit maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden gegevens bij te houden.

Lookeen Kontextmenü
Lookeen contextmenu

Lookeen 10 biedt tal van functies. De reeds genoemde filteropties bevatten meer dan 25 filtercriteria zoals “map” of “datum”. Geavanceerde zoekopdrachten met behulp van Booleaanse operatoren zoals “AND” en “NOT” zijn ook mogelijk. De upgrade heeft ook het zoeken met jokertekens verbeterd – het jokerteken * kan nu op elke willekeurige plaats in een woord worden gebruikt. Dit maakt het mogelijk om niet alleen bestanden te vinden met verschillende naameinden, maar ook met verschillende naambeginningen. Ondersteuning wordt geboden door de search-as-you-type search, die naar een term zoekt zodra deze wordt ingetypt.

Lookeen Suchergebnisse
Lookeen zoekresultaten

Een andere nieuwe functie is de preview. Deze biedt een native weergave van de gevonden elementen in de zoeklijst, wat vooral belangrijk is voor tekstdocumenten. Voor deze is er nog een speciale functie: lokale tekstbestanden zoals Word-, Excel- of txt-bestanden kunnen direct in de preview worden bewerkt en opgeslagen, zonder externe programma’s te hoeven starten. Dit betekent dat er geen grotere programma’s geopend en gesloten hoeven te worden voor slechts kleine wijzigingen.

Ook bij mails het overzicht bewaren

Naast al deze functies biedt de desktop search nog steeds de bekroonde e-mail search van zijn vorige versie in Microsoft Outlook. Lookeen integreert zich zoals voorheen in Outlook. De gevonden mails kunnen zoals gewoonlijk worden gesorteerd op afzender, onderwerp, enz. Voor de nostalgici: Lookeen 10 kan ook als pure Outlook add-in worden geïnstalleerd.

Lookeen Symbolleiste
Lookeen toolbar

Voor bedrijven of gebruikers met grotere netwerken heeft Lookeen nog 10 functies klaarliggen. Het programma ondersteunt Citrix, VMware en TerminalServer. Dat betekent dat ook bedrijven met een virtuele desktopstructuur kunnen profiteren van het snelle zoeken. Tot nu toe hadden zij het probleem dat de zoekindex van de Windows search lokaal, dus op de virtuele desktop, wordt opgeslagen. Deze wordt verwijderd na het uitloggen – de index gaat dus ook verloren en moet bij de volgende start opnieuw worden opgebouwd. Dit proces duurt erg lang, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en de indexer. Daarom loopt het indexeren vaak de hele dag door zonder alles vast te leggen, en tegelijkertijd tast het de prestaties van de computer aan. De Lookeen-index daarentegen kan worden opgeslagen op een vrij te kiezen plaats. Zo kunnen gebruikers hem in een permanente map plaatsen, waardoor een volledige herindexering niet nodig is.

Lookeen Optionen
Lookeen opties

Lookeen 10 biedt een krachtige desktop search die niet alleen interessant is voor particuliere gebruikers maar ook voor bedrijven. Dankzij de vele mogelijkheden en het hoge gebruiksgemak is Lookeen niet alleen intuïtief in gebruik, maar ook een uitstekend alternatief voor Windows zoeken. Zo wordt zoeken op de eigen PC weer leuk.

Downloaden via WinTotal

Verdere informatie van de fabrikant

Gerelateerde berichten