Locatie-app: de beste gratis apps

Het ene moment is je mobiele telefoon er, het volgende moment is hij onvindbaar. Kent u deze situatie? Dan is het erg handig als je via een app eenvoudig de locatie van je smartphone kunt …

Locatie-app: de beste gratis apps

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Locatie-app: de beste gratis apps

Het ene moment is je mobiele telefoon er, het volgende moment is hij onvindbaar. Kent u deze situatie? Dan is het erg handig als je via een app eenvoudig de locatie van je smartphone kunt achterhalen. Maar ook bij diefstal of om te achterhalen waar de kinderen uithangen is een locatie-app uiterst praktisch.

Hoe werkt een locatie-app?

In de regel kan de locatie van de vermiste mobiele telefoon worden achterhaald via GPS en internet.

Is het opsporen van een smartphone legaal?

Zolang de app wordt gebruikt om de eigen mobiele telefoon terug te vinden, maakt het helemaal niets uit. Vreemden mogen uit principe niet gevolgd worden. Bij kinderen is er min of meer een juridisch grijs gebied.

Zijn de apps gratis?

Alle hier gepresenteerde apps zijn gratis te gebruiken. Er zijn echter vaak extra functies waarvoor een vergoeding wordt gevraagd.

1. een locatie app kan zeer nuttig zijn

ortungs app sms tracker
Kun je je mobiele telefoon niet meer vinden? Dan kan een locatie-app uitkomst bieden.

Er zijn veel verschillende redenen om een locatie-app op je smartphone te installeren. Als je je mobiele telefoon vaak verkeerd plaatst of al kwijt bent, kun je hem met behulp van zo’n app snel terugvinden. Maar het is ook heel praktisch om je gsm te kunnen lokaliseren als hij gestolen wordt. Voor ouders daarentegen is er een heel ander voordeel, want met een tracking app kunnen ze op elk moment de locatie van hun kinderen in de gaten houden en zich dus minder zorgen maken.

Dankzij GPS, internet en mobiele telefoonnetwerken is het volgen van een smartphone tegenwoordig kinderspel. Veel toestellen zijn zelfs al uitgerust met een praktische volgdienst. Voor alle anderen zijn er slimme apps waarmee je je mobiele telefoon kunt lokaliseren.

Let op: een tracking app mag niet gebruikt worden op vreemden. Het is over het algemeen verboden om zomaar andere mensen te lokaliseren zonder hun toestemming. Zelfs vrienden of volwassen familieleden moeten eerst toestemming geven.

2. een mobiele telefoon lokaliseren zonder app

Er zijn verschillende manieren om een mobiele telefoon te lokaliseren. De eenvoudigste is al geïntegreerd in de besturingssystemen Android en iPhone. De smartphone kan zelf zijn locatie bepalen: Zodra je GPS hebt ingeschakeld en je gsm-gegevens of WLAN actief zijn, geeft het toestel zijn positie door en kun je het terugvinden.

2.1 Locatie op Android

Om uw Android-telefoon te vinden, moet u ingelogd zijn met uw Google-account. Het is ook noodzakelijk dat het apparaat is ingeschakeld en verbonden met het internet (WLAN of mobiele data). Bovendien moet GPS zijn ingeschakeld en moet u vooraf de functie “Zoek mijn apparaat” hebben geactiveerd.

Hoe u te werk moet gaan om uw verloren mobiele telefoon terug te vinden en welke andere opties u ter beschikking staan, vindt u op de hulppagina van Google.

2.2 Opsporen via je netwerkoperator

Als op je verloren mobiele telefoon noch GPS, noch internet is ingeschakeld, kun je hem ook laten opsporen via je netwerkoperator. Hiervoor moet de mobiele telefoon wel verbinding hebben met het mobiele netwerk. De opsporing is echter niet erg nauwkeurig en mag alleen met speciale toestemming worden uitgevoerd.

2.2 Traceren op iOS

Als u uw Apple apparaat wilt opsporen, moet u eerst de functie “Zoek mijn iPhone” of “Zoek mijn iPad” activeren. Ga hiervoor naar “Instellingen” in het menu, vervolgens naar “[Uw naam]” en “iCloud”. Scroll naar beneden en tik op “Zoek mijn iPhone” om de functie te activeren.

Om uw telefoon nu te vinden, volgt u gewoon de stappen zoals beschreven op de Apple hulppagina.

3 Verschillende tracking-apps in vergelijking

Afhankelijk van het doel waarvoor je een tracking app zoekt, zijn er verschillende aanbiedingen om een gestolen mobiele telefoon terug te vinden of om de verblijfplaats van je eigen kind te achterhalen. Alle hier gepresenteerde apps zijn gratis te gebruiken en beschikbaar voor zowel Android als iPhone.

3.1 Vind mijn Android toestel & iPhone

ortungs app echtzeit smsDe naam zegt het al: de app Find My Android Device & iPhone helpt je om je verloren of gestolen mobiele telefoon terug te vinden. Via GPS kun je de positie van je smartphone in real time achterhalen op een tweede toestel dat je vooraf moet autoriseren. Voor ouders kan de app dus ook gebruikt worden om de verblijfplaats van hun eigen kind na te gaan. De app is volledig gratis en eenvoudig te gebruiken.

3.2 Vind mijn kinderen

Het is makkelijk te zien dat de Find My Kids app vooral gericht is op ouders die willen weten waar hun kinderen zijn. De app werkt als een handige tracker om de locatie en bewegingsgeschiedenis van het kind te zien. Je wordt ook via notificaties op de hoogte gebracht als het kind bepaalde zones verlaat of als de batterij bijna leeg is. De app biedt veel functies, waaronder gebruiksstatistieken die laten zien hoeveel tijd je kind doorbrengt met de smartphone. Aan sommige functies zijn echter kosten verbonden.

3.3 Lookout Mobile Security

CovergestaltungLookout Mobile Security is eigenlijk een virusbeschermingsapp. Het heeft echter ook een functie om de mobiele telefoon te lokaliseren. In de premium versie, waarvoor moet worden betaald, is ook een praktische diefstalbeveiliging geïntegreerd: zodra iemand zich toegang probeert te verschaffen tot je smartphone, wordt een foto gemaakt en met de locatie naar een opgeslagen e-mailadres gestuurd.

3.4 Familie GPS tracking Kid Control

ortungs app kinder freundeFamily GPS tracking Kid Control is vooral bedoeld voor families en vrienden. De app laat in realtime op een kaart zien waar de betreffende personen zich bevinden en legt zelfs achteraf een locatiegeschiedenis vast. De app is hiervoor niet eens afhankelijk van GPS, het radionetwerk is voldoende om de locatie te bepalen. Je wordt ook via een notificatie geïnformeerd als iemand een bepaalde vooraf gedefinieerde zone verlaat. U kunt ook de batterijstatus van de mobiele telefoon van het kind controleren. Maar het is ook eenvoudig om een gestolen of verloren mobiele telefoon te lokaliseren. De app werkt heel precies en is gratis. Sommige extra functies zijn echter tegen betaling.

In het volgende artikel over Galileo worden enkele andere opsporingsapps gepresenteerd:

Gerelateerde berichten