Gratis weer-apps voor Android en iOS in vergelijking

Het weer in Duitsland is niet alleen in april een uitdaging. De soms onvoorspelbare temperatuurschommelingen maken het bijna onmogelijk om plannen te maken en er goed op gekleed te zijn. Met een weerapp op je …

Gratis weer-apps voor Android en iOS in vergelijking

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Gratis weer-apps voor Android en iOS in vergelijking

Het weer in Duitsland is niet alleen in april een uitdaging. De soms onvoorspelbare temperatuurschommelingen maken het bijna onmogelijk om plannen te maken en er goed op gekleed te zijn. Met een weerapp op je smartphone of tablet kun je ervoor zorgen dat je tijdens je weekendje weg niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Er zijn talloze apps in de betreffende app stores die je laten zien of de dag regen, hitte of zelfs sneeuw in petto heeft. In dit artikel presenteren we de beste gratis tools voor iPhone en Android.

Zijn de gratis weer apps voldoende of heb ik een commerciële tool nodig?

De hier gepresenteerde apps bieden zelfs in de gratis versies al talrijke functies, die het niet noodzakelijk maken om te upgraden naar een Pro-versie. Je wordt echter bijna altijd geconfronteerd met vervelende reclame die alleen kan worden verwijderd door een in-app aankoop of door het nemen van een abonnement.

Kan ik een weer-app ook in het buitenland gebruiken?

Met de hier gepresenteerde apps kunt u uw locatie naar wens instellen of laten vinden via GPS. Houd er wel rekening mee dat bij gebruik van de app in het buitenland extra kosten kunnen ontstaan door dataroaming.

Kunnen de voorspellingen ook op het homescreen worden geïntegreerd?

Bijna alle weer-apps worden geleverd met widgets die u kunt gebruiken om geselecteerde informatie direct op het startscherm weer te geven.

1. wetter.com – The Populars

Video-Anzeige in der wetter.com App nicht ohne Werbung
Kachelmann doet de groeten: De app wetter.com presenteert naast vele andere functies ook video’s van het actuele weer.

De app van het gelijknamige online portaal is ook een van de populairste in zijn genre en presenteert naast vele andere functies ook video’s van het actuele weer. Na het starten van de app bepaal je eerst je huidige locatie. Deze kun je via de zoekfunctie invoeren of automatisch via GPS laten registreren. Daarna worden de huidige temperatuur, de tijden van zonsopgang en zonsondergang, de windsnelheid, de kans op regen en de maximum- en minimumtemperaturen weergegeven. In de detailweergave kunt u ook de waargenomen temperaturen, de luchtdruk en de verwachte hoeveelheid neerslag te weten komen.

Daarnaast biedt de wetter.com app voorspellingen voor de komende dagen van de week. Andere functies zijn een regenradar voor Duitsland en Spanje en push notificaties waarmee de app je tijdig waarschuwt voor storm en regen op verschillende locaties. Radarkaarten, diagrammen, statistieken en weervideo’s met omroepers maken het totaalpakket compleet.

Weather.com is gratis te downloaden voor iPhone en Android in de respectievelijke store. Zoals bij de meeste gratis tools wordt u echter regelmatig geconfronteerd met reclame. Deze kan worden verwijderd door te upgraden naar de Pro-versie, die alleen beschikbaar is als abonnement en ongeveer 6 euro per jaar kost. Het addertje onder het gras: hoewel dit alle reclame verwijdert op alle apparaten die hetzelfde Google-account gebruiken, krijg je geen nieuwe functies. Als de banners en pop-upberichten u niet storen, kunt u het geld besparen.

 • Intuïtieve, duidelijke lay-out
 • Weervideo’s met omroepers
 • met buienradar
 • praktische widgets met weerinfo voor het beginscherm
 • bevat reclame
 • geen nieuwe functies door upgrade naar de Pro-versie
 • Pro-versie alleen beschikbaar als abonnement

2. WeatherPro (Gratis) – De rijkdom aan details

Met WeatherPro (Free) krijgt u zowel het dagelijkse weer als gedetailleerde voorspellingen over temperatuur, verwachte neerslag, regen en windsnelheid op uw Android mobiele telefoon. Achter WeatherPro zit Europa’s grootste weerdienst, de Meteogroup, die naast andere app aanbieders ook diverse TV stations van voorspellingen voorziet. Ook de gratis versie schittert met een indrukwekkende rijkdom aan details, wat helaas ten koste gaat van de overzichtelijkheid.

Tip: U kunt WeatherPro ook koppelen aan uw eigen Netatmo weerstation en uw privé gemeten data bundelen met de gedetailleerde voorspellingen van de Meteogroup in één applicatie.

WeatherPro is niet alleen beperkt tot Duitsland, maar haalt ook weergegevens op uit tal van andere delen van de wereld, die u kunt integreren via een widget op het startscherm van uw smartphone of tablet. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de actuele weersituatie, zelfs als u op vakantie bent. Houd er wel rekening mee dat de gegevens online worden opgehaald en dat er extra kosten voor dataroaming van toepassing kunnen zijn. Dankzij GPS vindt de app zelf uw huidige locatie en toont de locatiespecifieke gegevens.

In de betaalde premium versie, voor 99 cent per maand of 9,99 euro per jaar, krijg je onder meer ook een speciale windindeling, een uitgebreide buienradar en weerkaarten met hoge resolutie.

 • gedetailleerde informatie over de huidige en komende weersomstandigheden
 • kan gekoppeld worden aan een Netatmo weerstation
 • toont ook gegevens voor andere landen
 • Soms een beetje verwarrend

3. 1Weather – De praktische

1Weather is een andere weertool voor Android die uitgebreide details geeft over onder meer actuele en waargenomen temperaturen, luchtvochtigheid, regenrisico, windsterkte en -richting, luchtdruk en UV-straling. De preview bestrijkt een periode voor de komende uren of drie of zeven dagen.

Desgewenst kunt u alle voorspellingen ook als grafiek laten weergeven of via een apart tabblad informatie opvragen over de stand van de zon, opgang en ondergang, maanstanden enz. Een zeer praktische functie is ook de UV- en wolkenradar, die gebaseerd is op gegevens van Google Maps en de wolkendichtheid of de UV-factor voor meerdere uren weergeeft.

Net als WeatherPro, komt de 1Weather app ook met widgets die u kunt gebruiken om live weer informatie voor verschillende steden direct op uw home screen te krijgen. Een nadeel: helaas werken de waarschuwingen voor zwaar weer en de weerradar niet in Duitsland – maar u kunt als alternatief de (ook gratis) app RegenRadar gebruiken, die we hieronder in detail aan u voorstellen.

1Weather wordt gefinancierd met advertenties en toont regelmatig banners onderaan, die je alleen kunt verwijderen door een in-app aankoop te doen.

 • Duidelijke, visueel aantrekkelijke app
 • UV- en wolkenradar gebaseerd op Google Maps gegevens
 • alleen in de Pro-versie zonder reclame
 • Weerradar en waarschuwingen voor zwaar weer niet beschikbaar in Duitsland

4. rainRadar – de duidelijke

Regenradar App installieren deutsch auf einem Samsung-Smartphone
Hoe blauwer de wolken op de interactieve kaart, hoe groter de kans op regen.

RegenRadar is een app van het portaal wetteronline.de waarmee je voor je barbecue of fietstocht de verwachte hoeveelheid neerslag kunt checken. De tool geeft informatie over neerslag in heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en werkt zichzelf elke 15 minuten bij door een automatische vergelijking met de WetterOnline database. U kunt uw locatie handmatig invoeren of u laten vinden via de GPS-locatiefunctie. Vervolgens verplaatsen de dynamische regenbuien zich in de vorm van een lus over de getroffen gebieden in de komende uren. Hoe blauwer de wolk, hoe groter de kans op regen.

Maar RegenRadar kan nog meer. Met behulp van de geïntegreerde weerkaart kunt u meer te weten komen over temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid, wind en de tijd van zonsopgang en zonsondergang. Desgewenst kan deze informatie ook als overzichtelijke tabel worden weergegeven. Bijzonder praktisch is ook het weerbericht, dat naast een ticker en de weertrend ook astro-informatie biedt. U kunt alle informatie ook delen met uw vrienden via de share-functie.

RegenRadar is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. En ook hier kun je niet zonder reclame: zoals bij de meeste apps is die echter uit te schakelen via een premium abonnement (voor 99 cent per maand of 6,99 euro per jaar).

 • Gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk ontwerp
 • geïntegreerd weerbericht
 • overzichtelijke kaarten
 • bevat reclame

Gerelateerde berichten