Radio-apps: zo heb je altijd je favoriete zenders bij je

De goede oude radio geniet nog steeds een grote populariteit en is nu niet alleen te ontvangen via de korte en middengolf, FM of de digitale standaard DAB+. U kunt ook duizenden programma’s via internet …

Radio-apps: zo heb je altijd je favoriete zenders bij je

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Radio-apps: zo heb je altijd je favoriete zenders bij je

De goede oude radio geniet nog steeds een grote populariteit en is nu niet alleen te ontvangen via de korte en middengolf, FM of de digitale standaard DAB+. U kunt ook duizenden programma’s via internet ontvangen en rechtstreeks naar uw mobiele apparaat streamen. Daarvoor heb je alleen een radio-app nodig waarmee je de betreffende zenders kunt ontvangen. In dit artikel stellen we de vier beste tools voor iOS en Android in detail voor.

Kan ik met een radio-app ook internationale zenders ontvangen?

Met een radio-app kunt u naast Duitse zenders ook talrijke internationale zenders beluisteren – en dat zonder extra antennesystemen.

Hoeveel data verbruikt een radio-app?

Wie 30 minuten per dag naar webradio luistert met een bitsnelheid van 128 kBit/s, verbruikt gemiddeld ongeveer 846 MB per maand. Er zijn echter talloze calculators op het internet te vinden om deze waarden te concretiseren. Volledig luisteren zonder datavolume kan alleen met een klassieke offline FM-radio-ontvanger.

Is radio-ontvangst via een app betalend?

Nee. U kunt de radiozenders volledig gratis en legaal naar uw eindtoestel streamen.

1. radio.de

De Radio.de-app voor iPhone en Android brengt meer dan 30.000 radiozenders en meer dan 600.000 podcasts uit de hele wereld in één keer naar je toestel – helemaal gratis. Naast populaire Duitse stations zoals 1LIVE of ANTENNE BAYERN vind je er ook een groot aantal stations uit het buitenland. Het enige wat je nodig hebt is een bestaande internetverbinding. Als u offline bent (bijvoorbeeld door een netwerkwijziging), hervat de app automatisch de verbinding.

Radio.de bepaalt uw locatie via GPS en gebruikt deze informatie om lokale radiozenders weer te geven. Bovendien wordt voor elk station in real time het nummer weergegeven dat op dat moment wordt afgespeeld. Een speciale zoekfunctie voor onderwerpen of genres vergemakkelijkt de selectie en biedt geselecteerde resultaten voor elke smaak. Vervolgens kunt u uw favoriete zender eenvoudig opslaan als Favoriet en hebt u er de volgende keer dat u de app start snel toegang toe.

Radio.de onthoudt je voorkeuren en toont aanbevelingen die na verloop van tijd steeds meer op je individuele smaak worden afgestemd. Een radiowekker en een geïntegreerde slaaptimer ronden het aanbod af.

 • gratis
 • talrijke radiozenders en podcasts
 • zoeken naar lokale zenders via GPS mogelijk
 • radiowekker en slaaptimer
 • multi-threading
 • bevat reclame
 • geen terugspoelfunctie
 • geen opname mogelijkheid

2. TuneIn Radio

Met meer dan 100.000 radioprogramma’s en meer dan 2 miljoen podcasts is de TuneIn Radio-app een van de meest uitgebreide in zijn genre. Deze zijn onderverdeeld in in totaal 43 categorieën, die je met de zoekfunctie handig kunt doorzoeken. TuneIn vindt niet alleen alle Duitse radiostations en lokale stations (via GPS-locatie), maar geeft op verzoek ook zinvolle, aan uw voorkeuren aangepaste programmasuggesties. Bijzonder praktisch: de stream kan op elk moment worden gepauzeerd en later op hetzelfde punt worden beluisterd .

Terugspoelen is ook mogelijk. Voor een opnamefunctie moet je echter upgraden naar de Premium-versie, die net geen 3 euro kost. Deze investering is de moeite waard, al was het maar vanwege de vele advertenties, die op den duur behoorlijk vervelend zijn.

Gebruik het hartsymbool om favoriete lijsten te maken of word wakker met uw favoriete muziek dankzij de ingebouwde wekker. U hebt ook een vrije keuze wat betreft de streamkwaliteit – mits de zenders over het algemeen verschillende streams aanbieden. U kunt bijvoorbeeld onderweg bandbreedte en geld besparen met een stream van lagere kwaliteit. Als de app de streaming URL van een zender niet automatisch herkent, kun je die ook handmatig toevoegen. Nog een pluspunt: TuneIn is ook te bedienen vanaf de Apple Watch en CarPlay.

 • enorm zenderaanbod
 • bevat ook nieuwszenders en podcasts
 • Favorietenfunctie
 • bedienbaar via de Apple Watch en CarPlay
 • Lokale zender zoeken via GPS
 • Terugspoelfunctie
 • multi-threading
 • Bevat reclame
 • Opname optie alleen in de betaalde versie
 • Gebruikersgegevens worden verzameld

3 RadioDeck – Uw radio

Screenshot der RadioDeck- Dein Radio App
RadioDeck – Dein Radio toont in één oogopslag de populairste radiozenders in Duitsland
.

Het handige RadioDeck – Dein Radio toont in één oogopslagde populairste radiozenders in Duitsland, waaronder ANTENNE BAYERN, NDR, Hit Radio FFH of Deutschlandfunk. Naast een grote keuze aan stations, die zich vooral richten op de Europese regio, heeft de app voor iOS en Android nog veel meer te bieden. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete nummers of programma’s opnemen en op een later tijdstip beluisteren.

Om afspeellijsten te maken, moet je je eerst registreren als gebruiker. De radioprogramma’s kunnen worden gezocht op regio, sport, muziek, locatie of gesprek. U kunt het huidige programma ook pauzeren met de knoppen “Pauze”, “Terugspoelen” en “Hervatten”, bepaalde passages overslaan of het huidige nummer op een later tijdstip beluisteren. De slaaptimer kan ook worden gebruikt om het afspelen na enige tijd automatisch te beëindigen.

RadioDeck heeft ook een verbinding met YouTube, Vimeo, Google, SoundCloud en VKontakte en zoekt op het betreffende netwerk naar de titels die op dat moment worden afgespeeld. Als de titel, artiest en cover beschikbaar zijn, worden ze getoond. Zo kunnen volledig nieuwe artiesten, albums of hele genres worden verkend via de functies “Bladeren” en “Ontdekken”.

 • Verbinding met sociale netwerken zoals YouTube of Vimeo
 • Opnamefunctie
 • Geïntegreerde slaaptimer
 • Bevat reclame
 • Gegevensverzameling

4. radioplayer.com

Screenshot der radioplayer.de fm Radio App
Het aanbod van radioplayer.de omvat ook talrijke podcasts.

Publieke en private radiostations hebben hun krachten gebundeld onder het platform radioplayer.de en bieden hun complete programma als stream aan. Met de bijbehorende app krijg je ze direct op je Android-toestel. De app heeft geen reclame nodig en heeft een gebruiksvriendelijke programma-interface. Via de zoekfunctie, het genreoverzicht of de alfabetisch geordende lijst vindt u snel en eenvoudig de radiozender van uw keuze.

Tot de functies van radioplayer.de behoren ook een slaaptimer, een wekker en een praktische automodus die uw favorieten duidelijk presenteert tijdens het rijden. Bovendien wordt, indien beschikbaar, verdere informatie over de inhoud weergegeven, waaronder details over de afspeellijst of berichten op sociale media bijvoorbeeld. Je kunt je favoriete zenders opslaan in een aparte lijst door ze met een hartje als favoriet te markeren. U kunt Radioplayer.de voor iOS, Android en Windows gratis downloaden in de respectievelijke stores.

 • zonder reclame
 • Grote keuze aan zenders en podcasts
 • intuïtieve, gebruiksvriendelijke programma-interface
 • slaaptimer en wekkerfunctie
 • Relatief weinig functies

Gerelateerde berichten