Rijschool app: de beste hulpmiddelen voor rijbewijs theorie

Zoals bij bijna alle examens ontkom je er niet aan om te leren en je uitgebreid voor te bereiden op de rijbewijs theorie. Met een rijschool-app lukt dat zelfs zonder vervelende papieren bladen, want daarmee …

Rijschool app: de beste hulpmiddelen voor rijbewijs theorie

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Rijschool app: de beste hulpmiddelen voor rijbewijs theorie

Zoals bij bijna alle examens ontkom je er niet aan om te leren en je uitgebreid voor te bereiden op de rijbewijs theorie. Met een rijschool-app lukt dat zelfs zonder vervelende papieren bladen, want daarmee krijg je de actuele vragencatalogus gewoon op je smartphone, tablet of computer – en zelfs onderweg. In dit artikel presenteren we de beste tools voor iOS en Android die je helpen bij de voorbereiding op je examen.

Hoeveel vragen telt het theorie-examen?

Bij het theorie-examen voor alle klassen (behalve bromfiets) moet je in totaal 30 vragen beantwoorden.

Waarom heb ik een rijbewijs app nodig?

De tools bevatten de actuele catalogus met examenvragen en oplossingen voor verschillende klassen en ondersteunen je met verschillende leersystemen en modi bij de voorbereiding op het theorie-examen voor het rijbewijs.

Wat kost een goede rijschool app?

De meeste leer-apps zijn gratis, maar de ADAC rijbewijs-app is uitsluitend beschikbaar voor leden. De duurste vertegenwoordiger in onze ranglijst is de applicatie Fahrschule.de Führerschein 2020, die net geen 13 euro kost.

1e ADAC Rijbewijs App

Ben je al lid van de ADAC of heb je ouders of andere familieleden die lid zijn? Dan hoef je geen extra geld neer te tellen voor een rijschool app. De ADAC Rijbewijs App is als volledige versie gratis beschikbaar voor leden (via het lidmaatschapsnummer ). Niet-leden hebben alleen toegang tot de demoversie zonder registratie.

De rijschool app maakt gebruik van de officiële TÜV/DEKRA test interface en bevat alle officiële testvragen (voor de klassen B, A, A1, A2, AM, Mofa, C, C1, CE, L en T) alsmede een stopwatch waarmee je een “echte” TÜV test kunt nabootsen. Er zijn in totaal 66 vragenlijsten per klas, en alle relevante video vragen zijn ook inbegrepen. Als u bijzondere moeilijkheden hebt met een vraag, kunt u deze opslaan in de volglijst en op elk moment herhalen. Het is ook mogelijk om specifieke onderwerpen te selecteren. Als er geen internetverbinding is, kan de app ook offline worden gebruikt.

Je kunt de ADAC-rijbewijs-app voor iOS en Android downloaden van de website van de automobielclub of in de desbetreffende store.

 • Gratis voor ADAC-leden
 • kan ook offline worden gebruikt
 • bevat alle officiële examenvragen
 • voor niet-leden alleen toegang tot de demoversie

2. leren rijden

Als je al een rijschool bezoekt of hebt bezocht, ben je wellicht al in aanraking gekomen met de online trainingstool “Learn to Drive Max”. “Learn toDrive isde bijbehorende theorie-app voor beginnende bestuurders . Om het te gebruiken heb je een geldig serienummer nodig voor het online leersysteem van Heinrich Vogel Verlag, dat je meestal rechtstreeks van je rijschool ontvangt. Na het inloggen heb je direct toegang tot alle vragen, foto’s en video’s en alle pagina’s van het bijbehorende boek.

De software vereist een permanente internetverbinding, maar de huidige leerstatus wordt opgeslagen en automatisch gesynchroniseerd. U kunt dus altijd thuis of onderweg verder gaan, precies waar u eerder uw rijbewijsvoorbereiding hebt onderbroken. Alle officiële examenvragen (ook in de 12 officiële vreemde talen) zijn opgenomen voor

 • Auto (klasse B)
 • Motorfiets (klasse A, A1, A2, AM en bromfiets)
 • Bus en vrachtwagen (klasse C, C1, CE, D, D1)
 • Landbouwvoertuigen (L en T)

Goed om te weten: “Fahren lernen” is net als “Click&Learn 360°” een officiële licentiepartner van “TÜV | DEKRA arge tp 21”, die de vertalingen voor de 12 officiële vreemde talen maakt.

Fahren lernen is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis voor leerling-bestuurders van wie de rijschool al met het online-leersysteem werkt.

 • automatische gegevenssynchronisatie voor alle apparaten
 • bevat alle officiële testvragen
 • gratis voor leerling-bestuurders van wie de rijschool al met het online-leersysteem werkt
 • vereist een permanente internetverbinding

3. drivingschool.com rijbewijs 2020

Op Fahrschule.de Führerschein 2020 vind je ook alle originele TÜV- en DEKRA-vragen (voor auto, motor, scooter, bus, vrachtwagen en tractor), die je in maximaal zeven varianten kunt oproepen. Een virtuele rijinstructeur legt alle examenvragen uit en reageert zelfs op vragen en opmerkingen. Daarnaast bevat de app talloze filmpjes waarin gerichte vragen duidelijk worden uitgelegd. Dankzij de geïntegreerde WhatsApp-functie kun je ook rechtstreeks via Messenger informatie uitwisselen met andere leerling-chauffeurs.

Screenshot der Fahrschule.de Führerschein App
In het hoofdmenu van de app vind je in één oogopslag alle beschikbare oefenvarianten.

Goed om te weten: Fahrschule.de Führerschein 2017 is door het tijdschrift Focus uitgeroepen tot de beste leer-app.

Met een prijs van ongeveer 13 euro (voor de volledige versie) is Fahrschule.de Führerschein 2020 allesbehalve een koopje, maar de investering kan toch de moeite waard zijn. Wie zich toch laat afschrikken door de hoge prijs, kan de app testen in een gratis lite-versie op iOS en Android. Daarmee kun je in totaal 300 vragen en 15 examensimulaties doorwerken.

 • bevat talrijke video tutorials
 • WhatsApp functie
 • Volledige versie zeer duur

4. iTheorie Rijbewijs 2020

De app iTheorie Führerschein 2020 bevat niet alleen alle examenvragen voor de categorieën B, A, A1, A2, AM, Mofa, C, C1, CE, L en T, maar biedt ook een leer- en toetsmodus (inclusief een random generator) en diverse examensimulaties. Na het starten kies je in het hoofdmenu uit verschillende vakgebieden (bijv. verkeersgedrag, voorrang/rechtslijn, gevaarleer, verkeersborden, etc.) en ga je direct naar de leereenheden. Met behulp van de succescurve en gedetailleerde uitleg bij elke vraag kunt u altijd uw leervorderingen volgen. U kunt uw prestaties wekelijks vergelijken via het onderdeel “Highscore”.

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android in de betreffende store, maar is hinderlijk met reclame. Deze kan alleen worden verwijderd door de betaalde pro-versie te kopen. Dit is echter de moeite waard, want het biedt extra functies en werkt ook zonder permanente internetverbinding.

 • grote vragencatalogus over veel verschillende onderwerpen
 • geïntegreerde leerbarometer
 • vervelende reclame
 • volledige reeks functies alleen in de Pro-versie

Gerelateerde berichten