Arbeid apps voor Android en iPhone in vergelijking

Aan het eind van de zwangerschap vragen alle aanstaande ouders zich op een gegeven moment af wanneer het nu eindelijk gaat beginnen. Ook in de weken voor de uitgerekende datum treden zogenaamde oefenweeën op, waarmee …

Arbeid apps voor Android en iPhone in vergelijking

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Arbeid apps voor Android en iPhone in vergelijking

Aan het eind van de zwangerschap vragen alle aanstaande ouders zich op een gegeven moment af wanneer het nu eindelijk gaat beginnen. Ook in de weken voor de uitgerekende datum treden zogenaamde oefenweeën op, waarmee de baarmoeder zich voorbereidt op de komende bevalling. Naast uitgebreide medische zorg kan je smartphone je ook helpen om de verschillende weeën te onderscheiden. In dit artikel presenteren we de beste bevallingsapps voor Android en iPhone.

Zijn weeën altijd een duidelijke indicatie dat de bevalling gaat beginnen?

Nee. Weeën wijzen niet noodzakelijk altijd op het tijdstip van de geboorte, maar kunnen al in de 20e week van de zwangerschap optreden.

Welke basisfuncties moet een goede app voor de bevalling hebben?

Een goed hulpmiddel moet zo mogelijk de duur en de intervallen tussen de weeën kunnen bepalen en ook de sterkte van de weeën registreren.

Is een bevallingsapp echt nuttig?

Vrouwen die al kinderen hebben gekregen vinden bevallingsapps waarschijnlijk nogal overbodig, omdat ze de signalen van hun lichaam al heel goed kennen. Maar voor iedereen die voor het eerst moeder wordt, kunnen de hulpmiddelen een echte hulp zijn.

1. wat is een arbeids-app en welke waarden kan hij meten?

Waar vrouwen vroeger met papier en pen moesten bijhouden in welke fase van de bevalling ze zich bevinden, zijn daar tegenwoordig praktische bevallingsapps voor. Die registreren bijvoorbeeld het begin en einde van de weeën en de duur en frequentie ervan. De meeste tools geven je ook veel extra informatie over je zwangerschap.

Hoe de bevalling werkt, zie je in de volgende video:

In principe wordt onderscheid gemaakt tussen 5 soorten weeën, die allemaal met behulp van een app kunnen worden gemeten:

  • Braxton-Hicks weeën (ook wel “oefenweeën” of “wilde weeën” genoemd) komen zeer onregelmatig voor en dienen alleen als training voor de baarmoeder. Ze zijn meestal minder pijnlijk dan de eigenlijke weeën.
  • Vroeggeboorte komt voor in de laatste weken voor de geboorte. Ze zijn ook onregelmatig en variëren in pijn.
  • De indalingsweeën beginnen rond de 36e week van de zwangerschap en brengen de baby in een gunstige positie voor de geboorte.
  • De ontsluitingsweeën starten het eigenlijke geboorteproces. Ze nemen toe in intensiteit met kortere tussenpozen.
  • De persweeën duwen de baby door het geboortekanaal.

2. vergelijking van verschillende bevallingsapps

Er zijn talloze apps op Google Play en in de Apple Store die je kunt gebruiken om je weeën in de gaten te houden. Gelukkig zijn de meeste ervan ook relatief eenvoudig in gebruik. In deze rubriek hebben we een aantal van de populairste labour tracking tools voor je op een rijtje gezet.

2.1 Weeënrecorder: eenvoudig en functioneel

Wehen messen mit der Wehen Schreiber App auf deutsch
De weeënrecorder wijst uw arbeidsactiviteit automatisch toe aan de juiste fase.

Met de Contraction Recorder voor Android stop je het begin en einde van een wee via het startscherm of een van de drie geïntegreerde widgets. De app berekent vervolgens uit deze waarden de duur, het interval en de weeënfasen en geeft ook de resultaten van de laatste drie vermeldingen grafisch weer.

In de geschiedenis vindt u alle details van de geregistreerde weeën, waarvan de intensiteit bovendien wordt geïllustreerd door kleurcodering. Optioneel commentaar bij elke wee en import en export in CSV-formaat zijn ook mogelijk in de weeënrecorder.

Het stopwatchsymbool rechtsboven brengt u naar de interpretatiepagina. Deze maakt onderscheid tussen 5 types (trainingsweeën, latente weeën, actieve weeën, openingsweeën en persweeën), die worden gebruikt om uw huidige weeënfase te classificeren. Daarnaast kunnen in de instellingen vele andere nuttige functies worden geconfigureerd, waaronder bijvoorbeeld het starten/stoppen van de opname door de smartphone te schudden .

De prijs van de weeënrecorder is bescheiden: De tool kost eenmalig 0,99 euro.

Tip: Een gratis alternatief voor de Wehen Schreiber, die een vergelijkbare reeks functies heeft, is de Wehen-Zähler.

2.2 Contractietimer: weeën meten met één druk op de knop

Kontraktion Timer Wehen App Empfehlung
Je kunt de intensiteit van je weeën tijdens de wee of wanneer je ze achteraf bewerkt aanpassen met de schuifknop
.

De Contraction Timer is een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app die de intervallen tussen de weeën meet en aan de hand daarvan de gemiddelde weeënduur en frequentie berekent (tot 20 weeën).

Je start je opname eenvoudig met behulp van de grote knop in het midden van het scherm, die met een druk op de knop verandert in een teller. U kunt de intensiteit van uw wee tijdens de wee of tijdens de daaropvolgende bewerking aanpassen met behulp van een schuifknop.

Bovendien kunt u aan elke wee notities toevoegen, die samen met de tijden van uw weeën op een tijdlijn worden weergegeven. Daaronder vindt u meer informatie over de activiteit, zoals de begintijd, de duur, de lengte van het interval en de intensiteit.

Gedetailleerde evaluaties (gemiddelde waarden van de laatste 3, 5 of 7 weeën) en een grafische weergave kunnen worden gemaakt met behulp van de menu-items“Gemiddelden” en“Grafieken“. De Contraction Timer kan gratis worden gedownload voor Android en iOS in de respectievelijke store, maar bevat wel reclame.

2.3 Volledige termijn – Contraction Timer: Deel weeënactiviteiten met familie en vrienden

Full Term - Contraction Timer Grafische Auswertung
De Full Term – Contraction Timer geeft ook de ontwikkeling van je weeënfrequentie weer in een overzichtelijke grafiek.

De Full Term – Contraction Timer is een van de weeëntellers met de beste beoordelingen. Hoewel de tool beschikbaar is voor Android en iOS, biedt hij aanzienlijk meer functies op de iPhone.

Je start en stopt de opname van een wee door op de groene knop onderaan het scherm te drukken. De weeëngeschiedenis wordt als statistieken weergegeven op het startscherm, en je kunt zelf de volgorde (chronologisch of omgekeerd chronologisch) kiezen.

Naast de gemiddelde duur en frequentie van de laatste weeën, de weeën van het laatste uur en de laatste vijf uur, kunt u optioneel ook de weeënlengte en -intensiteit weergeven. Indien nodig kunt u ook handmatig weeën invoeren of bewerken via de “Details”, voor het geval u iets vergeten bent. Daar vindt u ook de gedetailleerde weergave van de afzonderlijke weeën.

Met de exportfunctie (ja, er zijn echt mensen die dit willen 😊) kunt u uw weeëngeschiedenis handig opslaan in de iCloud of per e-mail naar uw arts, uw familie of uw vrienden sturen. Daarnaast biedt de tool ook de mogelijkheid om weeënwaarschuwingen in te stellen op basis van de 5-1-1 regel.

De Full Term – Contraction Timer is gratis, maar er wordt regelmatig een advertentie getoond die verwijst naar andere apps van de ontwikkelaar.

Goed om te weten: De 5-1-1 regel stelt dat wanneer weeën 5 minuten uit elkaar voorkomen (gerekend vanaf het begin van de wee tot het begin van de volgende) en 1 minuut langer duren dan 1 uur, de bevalling is begonnen. Dan is het echt de hoogste tijd om je tas te pakken en naar de kliniek te gaan.

Overigens: ook nadat de baby geboren is, kan je smartphone je actief ondersteunen. Er zijn ook talloze apps voor borstvoeding en gezondheid in de Google Play Store en de Apple Store.

Gerelateerde berichten