Een einde maken aan papieren rommel: een notitie-app brengt orde op zaken

Meerdere keren per dag grijpen we naar pen en papier om een afspraak, belangrijke herinneringen, taken of zelfs het boodschappenlijstje op te schrijven. Maar orde houden in de papieren chaos is niet altijd eenvoudig. Het …

Een einde maken aan papieren rommel: een notitie-app brengt orde op zaken

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Een einde maken aan papieren rommel: een notitie-app brengt orde op zaken

Meerdere keren per dag grijpen we naar pen en papier om een afspraak, belangrijke herinneringen, taken of zelfs het boodschappenlijstje op te schrijven. Maar orde houden in de papieren chaos is niet altijd eenvoudig. Het is gemakkelijker met een app voor het maken van notities.

Wat zijn de voordelen van een notitie-app?

Eerst en vooral brengt het orde: alle notities zijn altijd en overal op te roepen en praktisch geordend.

Kan ik de apps op meerdere apparaten gebruiken?

De meeste apps kunnen op verschillende platforms worden gebruikt en synchroniseren automatisch nieuwe inhoud.

Is een app voor het maken van notities duur?

Helemaal niet – de meeste programma’s zijn zelfs helemaal gratis.

1. een app voor het maken van notities biedt veel voordelen ten opzichte van papier.

deutsch Notizen app windows
Check en to-do lijstjes kunnen heerlijk bewerkt worden op de smartphone en maken het dagelijks leven makkelijker.

Moet je thuis of op kantoor even snel een gedachte noteren of een deadline noteren? Velen gebruiken nog graag een notitieboekje of de goede oude Post-It. Maar de meeste mensen gebruiken hiervoor al notitie-apps. Want die bieden tal van voordelen ten opzichte van de traditionele denkhulpjes:

 • Geen lege blocnotes, vergeten boodschappenlijstjes of chaotische vellen papier meer.
 • Alle notities worden centraal opgeslagen op uw smartphone of pc en zijn op elk moment opvraagbaar.
 • Zelfs als je onderweg bent, heb je via je smartphone altijd toegang tot al je notities.
 • Een notitie-app helpt u om systematisch orde te scheppen in uw notities.
 • Nooit meer zoeken naar een specifieke post-it dankzij praktische zoekfuncties.
 • De app herinnert u aan belangrijke afspraken via pushberichten.

1.1 De juiste notitie-app hangt af van je behoeften

Welke functies een notitie-app moet hebben, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen. In principe moet de app u ondersteunen en uw dagelijks leven niet bemoeilijken. Intuïtieve bediening en duidelijke menunavigatie moeten daarom een eerste vereiste zijn. Daarnaast moet de app een goed beheer van verschillende lijsten mogelijk maken, een herinneringsfunctie hebben en in het beste geval vanaf meerdere apparaten beheerd kunnen worden. Sommige notitie-apps bieden ook de mogelijkheid om foto’s en documenten op te slaan en tal van andere add-ons te installeren.

Het aanbod aan notitie-apps is enorm. Dus welke is de beste? Wij laten je kennismaken met verschillende programma’s voor Android, Windows, Mac en iPhone.

2 Evernote – de klassieker onder de notitie-apps

dokumente scannenIedereen die ooit op zoek is gegaan naar een digitaal notitieblok is gegarandeerd gestuit op Evernote. Het programma bestaat al sinds 2008. Daarmee is het een van de oudste notitie-apps. Het is het meest geschikt voor mensen met veel verschillende behoeften, want hier krijg je een alles-in-één oplossing met uitgebreide functies: Checklists, schetsen, tekstherkenning, documenten scannen met de camera van je telefoon en nog veel meer. U kunt uw notities op meerdere apparaten en zelfs met uw Google-account synchroniseren en vertrouwelijke inhoud beschermen met wachtwoorden. Als je een allrounder zoekt, is Evernote zeker een goede keuze.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan verbonden: De vele functies maken de app wat onoverzichtelijk. Als pure notitie-app is het programma bijna te uitgebreid. En dat heeft helaas ook een prijs: voor veel functies moet je een Plus- of Premium-abonnement nemen.

3 Google Notes – snelle synchronisatie

mehrere nutzerNatuurlijk heeft Google ook zijn eigen notitie-app, die meestal op de meeste Android-toestellen is voorgeïnstalleerd. Maar er is ook een versie te downloaden voor de iPhone. Speciale voordelen zijn de duidelijke structuur, de praktische spraakmemo’s en de automatische koppeling met het Google-account. Zo kun je bijvoorbeeld je notities direct koppelen aan de Google-agenda. Het biedt ook de mogelijkheid voor meerdere gebruikers om gedeelde toegang te hebben tot to-do lijsten, wat erg handig kan zijn, vooral op kantoor.

Het nadeel is echter dat er geen beveiligingsfunctie is. Wie zich al zorgen maakt over gegevensbescherming bij Google, kan de app daarom beter niet gebruiken voor gevoelige gegevens.

4 OneNote – praktische desktop-app

Aufgaben FotosMicrosoft OneNote probeert de vormgeving van een echt notitieboek zo authentiek mogelijk na te bootsen en te verrijken met digitale mogelijkheden. Hoewel het programma deel uitmaakt van het Office-pakket, is de notitie-app ook gratis beschikbaar zonder Office-abonnement. OneNote is beschikbaar voor Mac en Windows, maar de mobiele versie heeft helaas maar een beperkt aantal functies en is daarom vooral geschikt voor pc-gebruikers.

Het programma maakt indruk met zijn flexibiliteit, want je kunt niet alleen snel lijsten maken en bewerken, maar ook handgeschreven tekeningen maken, documenten, afbeeldingen en foto’s opslaan of notities delen. Ook tekstherkenning en eenvoudige synchronisatie met andere apparaten zijn aan boord. Helaas mist ook deze app een beveiligingsfunctie en is het gebruik op de iPhone zeer beperkt.

5. er zijn tal van alternatieven voor de toppers

Naast de drie bekendste notitie-apps zijn er ook tal van minder bekende alternatieven die ook goed presteren. Natuurlijk zijn er veel meer dan de hier gepresenteerde. Veel ervan zijn echter alleen beschikbaar voor één besturingssysteem.

5.1 Todoist: Statistieken voor zelfcontrole

smartphone kalender notizen appDe notitie-app Todoist claimt een bijzonder intuïtieve en ongecompliceerde bediening te bieden. Het maken van een to-do lijst moet immers niet veel tijd kosten. Daarnaast zijn er herinneringsfuncties, kleurcodering en het instellen van terugkerende taken. De persoonlijke productiviteitsgeschiedenis is vooral interessant voor mensen die zichzelf graag nieuwe doelen stellen. De app is beschikbaar voor Android, iOS, desktop en ook als browserextensie.

5.2 Zoho Notebook: Notitie-app voor creatieven

De Zoho Notebook-app is een echte aanrader, vooral voor individualisten: je kunt je notities op een kleurrijke manier organiseren, omslagen maken, groeperen, kopiëren, verplaatsen en heel flexibel ordenen. Daarnaast is er een beveiligingsfunctie via TouchID en spraakopdrachten. De app is bovendien gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Automatische synchronisatie met meerdere apparaten is ook inbegrepen, maar er is geen toegang voor meerdere gebruikers.

5.3 Simplenote: slank ontwerp met volledige functies

Simplenotenotizen app is een slanke app die toch alles biedt wat je zoekt in een digitaal notitieboek: snel notities maken en bewerken, synchronisatie met andere apparaten, snel zoeken dankzij tags en back-ups waarmee je zelfs oude versies van een item kunt terugzetten. Bovendien beschermt een beveiligingsfunctie uw persoonlijke gegevens en kunt u uw aantekeningen delen. Het gratis programma is echter nog niet beschikbaar in het Duits, maar alleen in de Engelse versie.

Nog meer suggesties vindt u in de volgende video:

Gerelateerde berichten