Videospeler voor Android: de beste alternatieven

Android smartphones en tablets zijn niet alleen geschikt voor het voeren van telefoongesprekken en het versturen van berichten, maar zijn ook uitstekende spelers voor muziek en films. Daarom is op de meeste toestellen naast de …

Videospeler voor Android: de beste alternatieven

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Videospeler voor Android: de beste alternatieven

Android smartphones en tablets zijn niet alleen geschikt voor het voeren van telefoongesprekken en het versturen van berichten, maar zijn ook uitstekende spelers voor muziek en films. Daarom is op de meeste toestellen naast de YouTube-app standaard een media- en videospeler voorgeïnstalleerd. Deze biedt echter relatief weinig comfort en is beperkt tot enkele afspeelbare formaten. Speciale videospelers voor Android ondersteunen niet alleen meer formaten, maar bieden ook meer mogelijkheden. In dit artikel presenteren we een selectie van de beste apps.

Waarom heb ik een extra videospeler voor Android nodig?

De standaard voorgeïnstalleerde speler is meestal erg ongemakkelijk en ondersteunt slechts een handvol formaten. Alternatieve videospelers voor Android bieden meer functies, zijn gebruiksvriendelijker en kunnen een verscheidenheid aan (soms exotische) formaten aan.

Wat kost een goede videospeler voor Android?

De hier gepresenteerde apps zijn allemaal gratis te downloaden in de Google Play Store of als APK, maar sommige bevatten reclame die alleen kan worden uitgeschakeld door een betaalde pro-versie aan te schaffen.

Kan ik ook streams afspelen met een alternatieve videospeler?

Ja, alle programma’s in dit artikel kunnen ook streams afspelen.

1. VLC voor Android

Als u VLC al kent van uw computer, moet u zeker de Android-app eens nader bekijken, want die doet niet onder voor de desktopversie. VLC voor Android is veel meer dan een gewone videospeler en speelt bijvoorbeeld ook geluidsbestanden of netwerkstreams (MMS, HTTP of RTSP). In de app vindt u talrijke opties voor het afspelen van video’s, waaronder het regelen van de afspeelsnelheid, het aanpassen van de videogrootte aan het scherm van uw mobiele telefoon of gebarenregeling voor volume, helderheid of snel vooruit- en terugspoelen.

VLC voor Android ondersteunt bijna alle videoformaten en speelt ook vlot HD-video’s af. Om de batterij te sparen kan het scherm op zwart worden gezet zodat alleen het geluid wordt afgespeeld. Als u tijdens het afspelen iets anders wilt doen, activeert u de optie picture-in-picture. Deze speelt de film af in een klein pop-up venster, zodat u nog steeds toegang hebt tot alle functies van uw mobiele telefoon. Bijzonder prettig: VLC voor Android is volledig open-source, waardoor er ook geen vervelende advertenties zijn.

 • ondersteunt bijna alle videoformaten
 • geen vervelende reclame
 • Gebarenbesturing
 • Afspelen in pop-up venster mogelijk
 • speelt ook audiobestanden en -streams af
 • geen

2. MX-speler

Bezitters van smartphones en tablets met multi-core processoren (bijvoorbeeld dual core) profiteren het meest van de prestaties van MX Player. Zo worden video’s bijvoorbeeld sneller geladen tijdens het decoderen. De speler ondersteunt van nature talrijke audio- en videoformaten, en vele andere codecs voor speciale Android-toestellen zijn gratis te downloaden in de Google Play Store.

https://www.youtube.com/watch?v=v9Zt8IWvJpE

Tip: Om een foutloze werking van de MX Player te garanderen, moet u naast de app altijd het codec-pakket voor uw processor installeren.

MXPlayer Video Player für Android mit Filmen des Universal Studio
Overzichtelijk en performant: MXPlayer ondersteunt standaard tal van audio- en videoformaten.

De software speelt ook streams af en komt met een aantal praktische extra functies. Daartoe behoort bijvoorbeeld een functie voor ouderlijk toezicht die ervoor zorgt dat de kleintjes geen ideeën krijgen tijdens het kijken naar films. Met de MX Player kunnen ook ondertitels in verschillende groottes en kleuren worden weergegeven. Het volume en de helderheid kunnen met een simpele vingerbeweging worden aangepast. In de nieuwste versie van de app kunnen films zelfs worden afgespeeld als het scherm is uitgeschakeld, wat veel batterijvermogen bespaart, bijvoorbeeld bij het bekijken van muziekvideo’s.

DeMX Player bestaat in twee verschillende versies, die qua functies niet van elkaar verschillen. Door te upgraden naar de Pro-versie voor 6,00 euro steun je echter de ontwikkelaars en ben je tegelijkertijd verlost van de vervelende advertenties die met regelmatige tussenpozen verschijnen.

 • Gebarenbesturing
 • Multi-window functie
 • Ouderlijk toezicht
 • Compatibel met Android TV en Android Auto
 • Uitbreidbaar met gratis codecs
 • Afspelen van streams mogelijk
 • Geen weergave in pop-up venster mogelijk
 • Geen afspeellijsten
 • Geen handmatige toevoeging van apparaatmappen mogelijk
 • Gratis versie bevat reclame

3. playerXtreme Media Player – Films & Streaming

Screenshot des PlayerXtremeMedia Video Player für Android
PlayerXtreme Media Player – Movies & Streaming streamt video en audio rechtstreeks vanaf uw pc, een NAS-server.

PlayerXtreme Media Player – Movies & Streaming is een videospeler voor Android die je helpt je films en bestanden te beheren. Om dit te doen, zoekt de app uw apparaat naar uw video’s zoals een klassieke bestandsbeheerder en downloadt ook inhoud van het netwerk indien nodig. Alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund, waaronder MKV, DIVX, AVI, MOV, MPEG en MP4. Het is ook mogelijk om je eigen bibliotheken aan te maken, die je ook met een wachtwoord kunt beveiligen.

PlayerXtreme Media Player – Movies & Streaming streamt video en audio rechtstreeks vanaf uw PC, een NAS-server of een website en speelt videobestanden in HD (4K) af. Gangbare functies zoals frame-by-frame afspelen, een shuffle-modus of een slow motion-modus zijn ook opgenomen in het aanbod van functies. Dankzij de meertalige ondersteuning kunt u uw video’s zelfs in de taal van uw voorkeur bekijken. Met de achtergrondmodus kunt u ook nummers afspelen terwijl uw toestel in stand-by staat.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store, maar bevat reclame en is alleen beschikbaar in het Engels .

 • Streamen vanaf PC, NAS of websites mogelijk
 • Ondersteunt talrijke formaten
 • Ondersteuning voor meerdere talen
 • Compatibel met Google Chromecast en Apple TV
 • Aanmaken van eigen bibliotheken mogelijk
 • Niet beschikbaar in het Duits
 • Prestaties kunnen hier en daar verbeterd worden

Gerelateerde berichten