Boodschappenlijst-apps: gratis winkelhulp voor iOS en Android

Als je toevallig boodschappen gaat doen, geef je meestal niet alleen te veel geld uit, maar vergeet je ook vaak bepaalde dingen. En afstemmen met je partner of huisgenoot over producten en hoeveelheden is vaak …

Boodschappenlijst-apps: gratis winkelhulp voor iOS en Android

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Boodschappenlijst-apps: gratis winkelhulp voor iOS en Android

Als je toevallig boodschappen gaat doen, geef je meestal niet alleen te veel geld uit, maar vergeet je ook vaak bepaalde dingen. En afstemmen met je partner of huisgenoot over producten en hoeveelheden is vaak een grote uitdaging. Hoewel een boodschappenlijstjes-app je eigen brein niet kan vervangen, kan het je wel helpen je aankopen sneller en overzichtelijker te organiseren. In dit artikel presenteren we de drie beste gratis tools voor iPhone en Android.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een boodschappenlijstje-app?

Veel mensen schrijven toch al een boodschappenlijstje voordat ze naar de supermarkt gaan. Niets ligt dus meer voor de hand dan dit te combineren met onze constante metgezel, de smartphone.

Wat moet een goede boodschappenlijstjes app kunnen?

Een goede tool moet zo overzichtelijk mogelijk zijn en naast eenvoudige bediening ook een manier bieden om inhoud en boodschappen af te vinken.

Presteren de gratis programma’s even goed als de commerciële boodschappenlijstjes-apps?

Ja. De in dit artikel gepresenteerde tools hebben allemaal dezelfde functies als betaalde applicaties.

1. de beste gratis boodschappenlijstjes-apps op een rij

1.1 Out of Milk nu eindelijk ook in het Duits

Out of Milk App für die ganze Familie
Out of Milk toont je gepersonaliseerde aanbiedingen door toegang tot je locatie.

De feature-rijke shoppingplanner Out of Milk bestaat al meer dan 5 jaar in de relevante app stores, maar was lange tijd nauwelijks een begrip voor de Duitse klantenkring. Sinds de update begin 2018 is de software echter eindelijk ook in het Duits beschikbaar, waardoor hij steeds populairder wordt. Ook de barcodescan voor lokale producten werkt probleemloos en scheelt dus een hoop vervelend typewerk.

Out of Milk kan ook zonder registratie worden gebruikt. Wil je echter lijsten delen met vrienden of partners, dan heb je een (gratis) account nodig. De app biedt een uitgebreide productcatalogus. Alle voedingsmiddelen die erin staan zijn al gesorteerd in praktische categorieën, maar je kunt er desgewenst meer toevoegen. In de instellingen kun je ook diverse individuele personalisaties maken voor de afzonderlijke lijsten (bijvoorbeeld het type sortering).

De hoeveelheden kunt u echter niet bepalen bij het invoeren ervan. Desgewenst moet u ze achteraf handmatig invoeren. Het is ook mogelijk om prijzen en kortingen op te slaan in Out of Milk, en de tool heeft ook voorraad- en to do-lijsten in zijn repertoire. Producten uit deze lijsten kunnen met één klik aan de boodschappenlijst worden toegevoegd.

U kunt Out of Milk gratis downloaden voor iOS en Android in de desbetreffende store. Vanwege de gepersonaliseerde aanbiedingen heeft de app toegang tot de locatie van uw apparaat. Daarnaast is toegang tot de camera en smartphone media nodig om de producten te scannen.

 • Productinvoer via barcodescan
 • ook beschikbaar als webversie
 • diverse aanpassingsmogelijkheden
 • zonder registratie te gebruiken
 • Producthoeveelheden worden niet bepaald tijdens de invoer

1.2. bring! brengt de receptideeën met zich mee

Bring! is ontwikkeld door de gelijknamige start-up uit Zürich en is de juiste app voor wie van iets meer houdt. Hoewel de tool het zonder al te complexe functies doet en overtuigt door zijn intuïtieve bediening, komt hij ook met een aantal slimme details.

Bring! Einkaufsliste-App im Test
Overzichtelijk en intuïtief: de Bring! App doet het zonder onnodige toeters en bellen, maar biedt toch een reeks complexe functies.

De focus van de app ligt vooral op zelfoptimalisatie. Zo worden de gebruikscycli van de gebruiker geanalyseerd en wordt hij of zij herinnerd aan voedsel of artikelen die binnenkort op zijn. Een groene cirkel betekent dat er nog voldoende van het betreffende product in voorraad is. Een rode cirkel daarentegen geeft aan dat er binnenkort een nieuwe voorraad nodig is.

Na het aanmaken van je profiel in de Bring! App kun je direct aan de slag. Onder het menu-item“Lijsten” vindt u uw huidige boodschappenlijstje. Via pushberichten kunnen andere gebruikers hier ook hun wensen toevoegen. De app stelt zelf ook relevante artikelen voor, die na verloop van tijd steeds preciezer worden. Je kunt details voor de artikelen invoeren, zoals hoeveelheden of favorieten, en desgewenst ook foto’s toevoegen. Dit is vooral handig voor meerdere gebruikers met gedeelde lijsten.

Tip: In het hoofdmenu van de Bring! app vind je een link naar de bezorgdienst Bringmeister, die je boodschappen zelfs bij je thuis brengt.

Bring! Einkaufslisten-App auf Smartwatch
De Bring! Shopping Planner draait niet alleen op smartphones en tablets, maar is ook compatibel met de Apple Watch en Android Wear-modellen.

1.2.1 Ook compatibel met smartwatches

Daarnaast kunt u met de app ook sjablonen aanmaken, bijvoorbeeld voor uw favoriete recepten of terugkerende boodschappen, en deze direct aan het boodschappenlijstje toevoegen. Bijzonder praktisch: bij externe recepten kunnen de benodigde ingrediënten met één klik via de Bring! knop worden geïmporteerd.

Bring! is beschikbaar voor iOS en Android. De app draait niet alleen op smartphones en tablets, maar is ook compatibel met smartwatches zoals de Apple Watch of Android Wear-modellen. Daarnaast werkt de praktische winkelassistent ook via spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant.

 • Eenvoudige bediening
 • praktische functies voor gezamenlijk winkelen
 • ook beschikbaar als webversie
 • compatibel met verschillende smartwatches en spraakassistenten
 • geen mogelijkheden voor individualisering

1.3 De boodschappenlijst vertrouwt op veiligheid

Die Einkaufsliste App ist auch für mehrere Benutzer oder für Paare geeignet.
In totaal zijn in De Boodschappenlijst meer dan 1000 verschillende artikelen gecategoriseerd, die je via de zoekfunctie snel kunt vinden en zo kunt toevoegen aan je eigen lijstjes.

Die Einkaufsliste belooft een hoog niveau van gegevensbescherming. Dat dit geen loze praatjes zijn, wordt meteen na de start duidelijk. Een gebruikersaccount bestaande uit naam en e-mailadres is hier niet vereist of zelfs voorzien, en is ook niet nodig voor het vergelijken van gezamenlijk bewerkte boodschappenlijstjes. In plaats daarvan maakt de app voor elk boodschappenlijstje een aparte link aan, die je vervolgens kunt delen met familie en vrienden.

De app categoriseert meer dan 1000 verschillende artikelen die u snel kunt vinden via zoeken en toevoegen aan uw eigen lijstjes. De intelligente suggestiefunctie bespaart u bovendien veel typewerk door uw invoer na enkele letters aan te vullen met gegevens uit de uitgebreide catalogus van artikelen en maateenheden. U kunt de betreffende suggestie met een tik van uw vinger op het display accepteren.

Om nieuwe producten aan een bestaande lijst toe te voegen, voert u ze gewoon in de regel“Ik heb ze nodig” in of tikt u op het plusteken rechtsonder. Voor het overzicht hebt u ook de mogelijkheid om overeenkomstige pictogrammen in te voegen of de kleur van de achtergrond aan te passen. Via het driepuntsmenu rechtsboven kun je nieuwe boodschappenlijstjes maken of bestaande lijstjes synchroniseren met vrienden en familie. Vervolgens kun je de boodschappen gewoon afvinken op de betreffende smartphone. De tool heeft ook een praktische spraakinvoerfunctie.

De boodschappenlijst is gratis beschikbaar voor iOS en Android, maar de app is niet reclamevrij. De reclamebanners kunnen worden verwijderd via een in-app aankoop voor ongeveer 2 euro.

 • Geen registratie vereist
 • intelligent suggestiesysteem
 • uitgebreide productdatabase
 • synchronisatie mogelijk
 • maakt individuele aanpassing mogelijk
 • geïntegreerde spraakherkenning
 • gratis versie niet vrij van reclame
 • slechts één icoon per categorie mogelijk

Gerelateerde berichten