Herinneringsapps: de beste geheugensteunen voor Android

U bent voor de zoveelste keer een belangrijke dag vergeten en uw partner is terecht boos? Of weet u vaak niet zeker of u uw medicijnen al heeft ingenomen? In je stressvolle dagelijkse leven kan …

Herinneringsapps: de beste geheugensteunen voor Android

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Herinneringsapps: de beste geheugensteunen voor Android

U bent voor de zoveelste keer een belangrijke dag vergeten en uw partner is terecht boos? Of weet u vaak niet zeker of u uw medicijnen al heeft ingenomen? In je stressvolle dagelijkse leven kan het gebeuren dat je één of twee relevante gebeurtenissen mist. Om dit te voorkomen zijn er hulpmiddelen die u tijdig herinneren aan belangrijke afspraken en boodschappen. In dit artikel presenteren we vier herinneringsapps voor verschillende behoeften.

Waarom heb ik überhaupt een herinneringsapp nodig?

Hoewel elke smartphone tegenwoordig een agenda heeft met een herinneringsfunctie, zijn de tools in dit artikel gespecialiseerd in bepaalde gebieden en bieden ze geschikte aanvullende functies.

Wat moet een goede herinneringsapp kunnen?

Een goede herinneringstool brengt je afspraken en taken samen op één centrale plek en herinnert je tijdig aan komende gebeurtenissen en afspraken.

Kan een reminder app ook gesynchroniseerd worden met de agenda op mijn PC?

Ja, de programma’s in dit artikel hebben allemaal een synchronisatiemogelijkheid (bijvoorbeeld voor Microsoft Outlook of Exchange), maar voor sommige is dit alleen inbegrepen in de betaalde pro-versie.

1. wat is een herinneringsapp en waarom heb ik die nodig?

Herinneringsapps dienen, zoals de naam al doet vermoeden, precies één doel: ervoor zorgen dat je in de stress van alledag niets vergeet te doen. Moderne smartphones beschikken over een agenda met een herinneringsfunctie, maar de tools bieden ook diverse extra functies die u optimaal ondersteunen bij het beheren en structureren van uw taken . Zo krijgt u meer grip op uw afspraken en houdt u uw geest vrij voor de echt belangrijke dingen.

Een goede reminder app moet een centrale opslagplaats zijn voor je afspraken, taken, things to do en dagelijkse routines en je hier tijdig aan herinneren (bijvoorbeeld via een pushmelding of alarm).

Hoe de Apple app “Reminders” werkt, zie je in de volgende video:

2. de beste herinneringsapps voor Android en iPhone

2.1 Just Reminder beperkt zich tot het essentiële

Just Reminder is een herinneringsapp voor allerlei taken die het zonder overbodige toeters en bellen doet. De app is gespecialiseerd in het herinneren aan afspraken, taken en speciale gelegenheden (bijv. verjaardagen) en overtuigt vooral door de eenvoudige en intuïtieve bediening.

Nieuwe vermeldingen kunnen met een paar klikken worden aangemaakt en dankzij talrijke instelmogelijkheden individueel aan de betreffende gebeurtenis worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld voor elke afspraak een aparte beltoon instellen of intervallen definiëren die u op gezette tijden herinneren. Bij een alarm schakelt de tool desgewenst automatisch het scherm in. Bijzonder praktisch is ook de mogelijkheid om direct vanuit de verjaardagsherinneringen felicitaties te versturen.

Just Reminder is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te gebruiken in de basisversie. Met een upgrade naar Premium krijg je ook de optie om te vergrendelen met een beveiligingspincode en ben je ook verlost van de vervelende advertenties.

Goed om te weten: Just Reminder heeft ook een back-upfunctie waarmee je al je herinneringen op een SD-kaart kunt opslaan of als e-mailbijlage kunt versturen.

2.2 Business Calendar 2: Ondersteuning voor workaholics

Business Kalender Erinnerungs-App deutsch Screenshot
Taken kunnen in Business Calendar ook direct vanuit de agenda worden aangemaakt en desgewenst worden gesynchroniseerd met Google Taken of Toodledo

Business Calendar 2 is gericht op iedereen die op zijn werk veel op zijn bordje heeft liggen. Naast de verplichte dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse weergaven is er natuurlijk ook een herinneringsfunctie waarmee je geen privé- of zakelijke afspraken meer vergeet. U kunt ook altijd overschakelen naar een lijstweergave.

In de dagweergave bepaalt u welke dagen u wilt weergeven. Vrije afspraken daarentegen vindt u snel en eenvoudig terug in de jaarweergave.

De Business Calendar kenmerkt zich ook door zijn intuïtieve navigatie en bediening. Met drag & drop kunt u de items gemakkelijk naar wens verplaatsen. Taken kunnen ook rechtstreeks vanuit de agenda worden aangemaakt, verplaatst of gekopieerd zonder extra add-ons en desgewenst gesynchroniseerd met Google Tasks of Toodledo.

Daarnaast zijn in de zakelijke agenda widgets in verschillende formaten beschikbaar, die u direct op het startscherm informeren over komende afspraken. Geavanceerde functies zoals het automatisch versturen van e-mails naar gasten, een krachtige (Duitse) spraakinvoer of het openen van een kaart van de omgeving voor een afspraak ronden het totaalpakket af.

De Business Calendar 2 draait alleen op Android en is als gratis versie te downloaden in de Google Play Store. Wilt u echter uw afspraken koppelen aan de bijbehorende contacten of bestanden en foto’s bijvoegen, dan moet u upgraden naar de premium versie.

2.3 MyTherapy: de herinneringsapp voor uw tablets

Diabetici en chronisch zieken kennen het probleem zeker: op stressvolle dagen of op vakantie is het niet altijd gemakkelijk om eraan te denken elke dag uw medicijnen in te nemen of regelmatig uw bloedsuiker te meten, en het kan gebeuren dat u dat gewoon vergeet. Om dit te voorkomen is er de door de TÜV goedgekeurde medicatieherinneringsapp MyTherapy.

De tool voor iOS en Android bevraagt verschillende parameters zoals bloeddruk en gewicht en herinnert u tijdig aan uw activiteiten, zoals regelmatig wandelen of water drinken. U kunt individueel instellen op welk moment van de dag u eraan herinnerd wilt worden om een bepaald medicijn in te nemen en voor elk daarvan een apart alarm instellen. Dankzij de af te vinken takenlijst kunt u altijd alles bijhouden. Als er nieuwe medicijnen worden toegevoegd aan de therapie, kunt u deze gemakkelijk toevoegen via een barcodescanner.

MyTherapy heeft ook een extra functie waarmee u ook uw familieleden kunt opnemen en hen aan uw pillen kunt herinneren. Alle bonnen en waarden worden in het dagboek gedocumenteerd en kunnen desgewenst ook worden afgedrukt.

Het gebruik van MyTherapy is gratis en mogelijk zonder registratie. Bovendien kan de inhoud ook offline worden geraadpleegd.

Goed om te weten: Onderzoekers hebben in samenwerking met de Berlijnse Charité onderzoek gedaan naar de MyTherapy-app en vastgesteld dat de herinneringsfunctie leidde tot een toename van de medicatietrouw.

2.4 BZ Reminder: de flexibele to-do lijst

Screenshot von BZ Erinnerung für iPhone und iPad
Eenvoudig maar goed: met BZ Erinnerung maakt u in een handomdraai eenvoudige to-do-lijstjes inclusief datum en tijd.

Als je op zoek bent naar een to-do list tool die zo eenvoudig mogelijk is, dan is BZ Erinnerung precies wat je nodig hebt. Hiermee kunt u in een handomdraai herinneringslijsten maken en alarmen instellen voor eenmalige gebeurtenissen of terugkerende taken. De items kunnen worden gemarkeerd met verschillende kleuren, afhankelijk van hun type. Zo ziet u bijvoorbeeld in één oogopslag of het om een privé- of een professionele afspraak gaat.

Dankzij de kalenderweergave heb je altijd overzicht en weet je welke taken en afspraken de komende dagen moeten worden uitgevoerd. BZ Reminder ondersteunt ook Wear OS (voorheen Android Wear) en heeft een praktische spraakherkenningsfunctie.

BZ Reminder is ook te gebruiken als widget en is beschikbaar voor iOS en Android in de respectievelijke store. Je krijgt nog meer functies met een upgrade naar de PRO-versie. Naast synchronisatie via de cloud kunt u ook uw eigen alarmgeluiden maken (MP3, WAV en OGG worden ondersteund). Een ander voordeel is dat je ook van de vervelende advertenties af bent.

De tool heeft niet het scala aan functies van andere apps van dit soort, maar de bestaande zijn voldoende voor thuisgebruik.

Gerelateerde berichten