Kapsel apps: de hulp voor het nieuwe kapsel

Heb je altijd al willen weten hoe je er kaal uitziet of ben je van plan een snor te laten groeien? Met een kapsel-app is dit mogelijk zonder dat je naar een schaar of scheermes …

Kapsel apps: de hulp voor het nieuwe kapsel

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Software
 6. »
 7. Kapsel apps: de hulp voor het nieuwe kapsel

Heb je altijd al willen weten hoe je er kaal uitziet of ben je van plan een snor te laten groeien? Met een kapsel-app is dit mogelijk zonder dat je naar een schaar of scheermes hoeft te grijpen. We hebben een kijkje genomen in de populaire app stores en de beste gratis kapseltesters voor mannen en vrouwen voor je verzameld in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een kapsel-app?

Met behulp van een kapsel-app kun je gemakkelijk nieuwe kapsels en kleuren uitproberen zonder dat je naar de kapper hoeft.

Hoe werkt een kapsel app?

Met de hier gepresenteerde tools heb je een selfie of een frontale foto uit je galerij nodig, waarop de app vervolgens de geselecteerde kapsels en kleuren toepast.

Hebben de gratis tools dezelfde functies als commerciële apps?

De meeste apps in dit artikel doen functioneel niet onder voor de betaalde concurrentie. Bij sommige programma’s (bijvoorbeeld Hair Color Studio) moet je echter uitgebreide functies kopen via een in-app aankoop.

1. mijn haar stylen – de professionele tool van L’Oreal

Screenshot der Style my Hair Frisuren App
Als het op haarkleur aankomt, zijn er praktisch geen grenzen met Style my Hair
.

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je eruit zou zien met blond, bruin of zelfs blauw haar, dan is de gratis Style my Hair app van L’Oreal ideaal. Hiermee kun je in realtime een kleurrijke potpourri van coupes, kleuren en kapsels uitproberen voor je persoonlijke make-over – en zonder vervelende advertenties.

In de eerste stap upload je een foto van jezelf en kies je of je een compleet nieuw kapsel of alleen een andere haarkleur wilt zien. Je kunt kiezen tussen kort, middellang of lang haar. In elk van deze categorieën zijn er ongeveer 25 verschillende kapsels (waaronder krullen, ponystijlen, een chique bob of de trendy strakke look). En ook op het gebied van haarkleuren kent je fantasie praktisch geen grenzen. Je kunt ze testen op je eigen haar of meteen op het nieuwe kapsel.

Style my Hair presenteert het resultaat op een verrassend natuurlijke manier en helpt u de juiste coupe voor uw gezichtsvorm te vinden. Ben je meteen overtuigd van de verandering in stijl, dan toont de app je ook de juiste salon bij jou in de buurt. Style my Hair is gratis te downloaden voor iOS en Android in de respectievelijke app store.

https://www.youtube.com/watch?v=fb5ZeekqI1w

 • Eenvoudige, intuïtieve bediening
 • Veel verschillende kleuren en kapsels
 • Real-time trial and error mogelijk
 • Geen reclame
 • Haarkleuren zien er soms wat onnatuurlijk uit

2. hair zapp – de community app

Frisurensimulation mit Hair Zapp bei einer Frau
Hair Zapp kent meer dan 700 hairstyling variaties, voor elk daarvan kun je een kleine preview bekijken.

Bij Hair Zapp heb je ook eerst een selfie nodig voor de kapseltest. Lang, krullend of steil: de app kent meer dan 700 kapselvarianten, waarvan je telkens een kleine preview kunt bekijken. De meeste daarvan zijn vrouwenkapsels, maar er zijn ook meer dan 100 mannenkapsels om uit te kiezen. Het is echter wat onpraktisch dat de kapsels niet volgens bepaalde parameters kunnen worden gefilterd.

Je kunt de subtiliteiten aanpassen door te tikken en te vegen, en de wijzigingen worden opgeslagen via het vinkje in de rechterbovenhoek. Je kunt je favoriete kapsels als favoriet markeren met een hartje en ze delen met de gemeenschap via de deelknop om andere meningen over je nieuwe stijl te krijgen. Je kunt maximaal vier foto’s van jezelf uploaden en deze laten beoordelen door andere app-gebruikers. Dit werkt ook andersom, zodat je ook de andere gebruikers kunt steunen in hun beslissing.

Door je locatie te delen, kun je ook salons bij jou in de buurt laten aanbevelen via het tabblad People. Hair Zapp is gratis beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store. De app toont echter wel advertenties.

 • Grote selectie kapsels en kleuren om uit te proberen
 • Gemeenschapsfunctie
 • Geen filteropties
 • Weergave van reclame

3. Haarkleurstudio – het hulpje voor kleurkeuze

Frau mit eingefärbten Haaren in der Hair Color Studio App
Helaas zien de aangebrachte kleuren er niet echt natuurlijk uit.

Als je al een besluit hebt genomen over een kapsel en alleen nog twijfelt over de kleur, moet je eens kijken naar de Hair Color Studio app. Met deze tool voor de iPhone en iPad kun je in een handomdraai nieuwe kleuringen uitproberen. Maak daarvoor zoals gewoonlijk een foto van uzelf (of selecteer een bestaande foto uit het fotoalbum) en pas de gewenste kleur toe met het aanpassingsgereedschap. Schets gewoon met uw vinger de omtrek van uw haar en ontdek welke tint daadwerkelijk bij u past. Hair Color Studio werkt zowel met donker als met licht haar.

De gratis versie biedt keuze uit drie tinten per kleur. Als dat nog niet genoeg is, kun je in totaal 60 verschillende natuurlijke tinten (waaronder blond, bruin, koper of rood) en zelfs ongewone kleuren zoals blauw of violet kopen via een in-app aankoop.

 • Eenvoudige bediening
 • Nieuwe kleuren kunnen snel en gemakkelijk worden uitgeprobeerd
 • Gratis versie bevat slechts drie tinten
 • Kleuren zien er onnatuurlijk uit

4 Man Hair Mustache Style PRO: De hairstyling app voor mannen

Man Hair Mustache Style PRO is een hairstyling app speciaal gericht op de mannen van de creatie. De tool biedt een uitgebreide collectie van verschillende kapsels, baarden en snorren waarmee je je eigen stijl kunt creëren en veilig kunt uitproberen voordat je naar de kapper gaat. Een tikje met de vinger is voldoende om het betreffende kapsel over te brengen op je afbeelding. Kort, middellang of lang – met meer dan 30 verschillende kapsels biedt de app voor elke smaak en levensstijl het juiste.

Screenshots der Man Hair Mustache Style Pro App
Beauty or Beast: Met behulp van de app Man Hair Mustache Style PRO kunnen mannen het kapsel vinden dat het beste bij hen en hun levensstijl past.

Met behulp van de praktische flip-functie kun je het geselecteerde kapsel perfect aanpassen aan je gezichtsvorm met behulp van de schuifregelaar. Kruid de nieuwe jij met een coole pet of breng je wilde kant naar buiten met een van de 15 tatoeages. Daarna kun je je vernieuwde look delen met je vrienden, familie of kapper. Man Hair Mustache Style PRO ondersteunt verschillende sociale media en messengers zoals Facebook of WhatsApp.

De app is beschikbaar voor iOS en Android en kan gratis worden gedownload. Wel wordt er regelmatig reclame getoond.

 • Grote selectie mannenkapsels, baarden en snorren.
 • Talrijke afbeeldingseffecten
 • App toont regelmatig reclame

Gerelateerde berichten