Effectiever werken met Windows Office-apps

Android-gebruikers hebben toegang tot een groeiend aantal echt praktische kantoor-apps, die het dagelijks leven gemakkelijker en het werk efficiënter moeten maken. Microsoft doet er veel aan om dit mogelijk te maken. Gebruikers willen zich geen …

Effectiever werken met Windows Office-apps

Pixabay © geralt
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Kantoor
  6. »
  7. Effectiever werken met Windows Office-apps

Android-gebruikers hebben toegang tot een groeiend aantal echt praktische kantoor-apps, die het dagelijks leven gemakkelijker en het werk efficiënter moeten maken. Microsoft doet er veel aan om dit mogelijk te maken. Gebruikers willen zich geen zorgen meer maken of de spreadsheet wel opent op mobiele apparaten zoals tablets en even duidelijk verschijnt op smartphones. In alle toepassingen ontstaan mogelijkheden, reserves en updates in verband met de Windows Office-apps. Vooral in het professionele segment en voor professionele toepassingen is het belangrijk om de aansluiting niet te verliezen.

Optimaliseringsmaatregelen voor de Office-toepassingen

De nadruk ligt op het naadloos in kaart brengen en gebruiken van alle Office-toepassingen op verschillende schermen. Netwerken en digitaal werken leggen de basis voor het succes van de toepassingen. De eisen worden duidelijk: Office-bestanden moeten duidelijk toegankelijk blijven op elk apparaat.

Een praktische test van Office-apps voor Android-toestellen bracht toepassingen zoals Google’s Productivity Suite, Office Suite en Microsoft Office-apps PowerPoint en Excel en Word aan het licht. Het is dus mogelijk om Google Docs en zijn presentaties gratis en zonder beperkingen te gebruiken. Op betaald gebied gaat het met de zakelijke versies en een uitbreiding van de cloud opslagruimte.

Particuliere gebruikers blijven gratis toegang houden tot Microsoft Office Apps en hoeven hier geen beperkingen te accepteren. In Word biedt de app echter niet de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen of de uitlijning van de pagina’s aan te passen. Het is niet mogelijk om aangepaste voetteksten en koppen te maken of aangepaste pagina-einden bij te werken. De meeste toepassingen zijn gekoppeld aan een Office 365-abonnement. Particuliere gebruikers betalen hiervoor tot €10,00 per maand. Het zakelijke pakket kost maximaal €10,50.

Premium functies alleen tegen betaling

Het gebruik van de OfficeSuite app is iets ingewikkelder. Hier is het alleen mogelijk om de hoofdapplicatie gratis te gebruiken. Ook hier zijn de functies beperkt en worden steeds vaker advertenties getoond. Een in-app aankoop maakt de applicatie veel aangenamer, hoewel het ook maandelijkse kosten van 2,39 € met zich meebrengt. Voor de betaling van ca. 16,00 € per jaar kan de gebruiker een premium licentie verkrijgen, die op zijn beurt de vervelende advertenties elimineert.

De Professional App van deze applicatie is beschikbaar voor een downloadprijs van 14,99 €. Hier zijn de meeste van de gewenste functies beschikbaar, hoewel niet alle functies zijn inbegrepen. Noch een geïntegreerde spellingscontrole, noch alle gangbare Microsoft-lettertypen zijn beschikbaar. Het is niet zo eenvoudig om deze twee functies te upgraden en te gebruiken, want daarvoor zijn twee extra add-ons beschikbaar.

Gericht gebruik van zakelijke toepassingen en extra’s

Het dagelijkse werk met digitale toepassingen moet vooral professioneel, probleemloos en controleerbaar blijven. Alleen op die manier is het mogelijk om klanten, samenwerkingspartners en geïnteresseerden gericht te woord te staan en de gewenste resultaten te behalen. Naast het klassieke weggevertje zijn apps en kantoortoepassingen bepalend voor het succes van een onderneming, zodat steeds meer gebruikers belang hechten aan een veelzijdig aanbod en een gerichte selectie.

Pixabay © PIX1861
Tablet met Windows, Pixabay © PIX1861

Maak Office werk duidelijker en professioneler

Office-suite legt zijn absolute focus op de cloud en het zo gecentreerd mogelijk maken van het werk. De interface is eenvoudig gestructureerd, wat het makkelijker maakt om vooral documenten in kaart te brengen. Toch moeten de lay-outvereisten op een basisniveau blijven. Eenvoudige tabellen, tekstbreuken, spelling, paragrafen en opmaak zijn echter geen probleem. Meer geavanceerde functies met betrekking tot een tabel, zoals het verdelen van afzonderlijke cellen of het verbinden van kolommen, alsmede arcering, zijn niet mogelijk.

In de functie Verkennen zoekt de teksteditor naar passende artikelen en afbeeldingen. Deze functie is zelfs beschikbaar in de Android-versie en kan direct in het document worden geïntegreerd. Gebruikers van de Business-versie missen echter de premium functies van de teksteditor met betrekking tot voetnoten, voet- en kopteksten, opsommingstekens en kolommen.

Netwerkvergaderingen en overdracht van Google Docs-spreadsheets

In Docs kan een document worden opgeslagen in PDF- en DOCX-formaat en via e-mail naar andere gebruikers worden gestuurd. Daarnaast is er een weblink die anderen uitnodigt om het te lezen. Als de gebruiker ook met een Google-account werkt, kan er in realtime worden gewerkt. Wat betreft de spreadsheets zijn alleen de basisfuncties beschikbaar in Google Docs.

Bij gebruik van uitbreidingen bereiken de toepassingen al snel hun grenzen. Toch mag worden aangenomen dat de huidige status steeds verder wordt ontwikkeld, zodat Google nu al zijn tabellen in kaart brengt in combinatie met algemene berekeningen. Gemiddelde waarden, optellingen en een duidelijk overzicht behoren tot de pluspunten op dit gebied, dat in de toekomst waarschijnlijk nog aanzienlijk zal worden uitgebreid.

Office-apps voor het succes van een bedrijf

Met name het bewerken van presentaties in Google is enorm verbeterd. Een aanvankelijk vrij eenvoudige applicatie heeft nu geavanceerde functies. De plug-and-play thema’s zien er professioneel uit en integreren functies, afbeeldingen, tekst en vormen gerichter. Dit maakt het mogelijk om een presentatie in kaart te brengen of bijvoorbeeld draadloos en digitaal over te brengen naar een ander Google Cast-compatibel apparaat.

Gerelateerde berichten