Geweldige kerst apps voor Android

De dagen worden steeds korter en voor je het weet is het weer Kerstmis. Nu is er veel te doen, want er moeten koekjes worden gebakken, het verlanglijstje moet worden geschreven en tussendoor moet de …

Geweldige kerst apps voor Android

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Mobiel
  6. »
  7. Geweldige kerst apps voor Android

De dagen worden steeds korter en voor je het weet is het weer Kerstmis. Nu is er veel te doen, want er moeten koekjes worden gebakken, het verlanglijstje moet worden geschreven en tussendoor moet de een of andere glühwein worden gedronken op de kerstmarkt. En Father Christmas & Co. maken ook nog eens hun opwachting op je smartphone. Met de juiste tools kom je in de feeststemming en kun je ontspannen tijdens de advent. In dit artikel hebben we de beste kerstapps voor Android en iPhone voor je geselecteerd.

Welke soorten kerst apps zijn er?

Er zijn veel verschillende kerst apps, waaronder Secret Santa apps, adventskalender apps en kerstspelletjes.

Waar vind ik goede kerstmuziek?

De kerstradio-app biedt negen verschillende kanalen met kerstmuziek voor elke smaak.

Zijn er ook apps voor creatieve kerstgroeten?

Ja, er zijn speciale apps waarmee je grappige video’s of foto’s kunt maken voor je vrienden of familieleden.

Welke soorten kerst apps zijn er?

Er zijn veel verschillende kerst apps, waaronder Secret Santa apps, adventskalender apps of kerstspelletjes.

Waar vind ik goede kerstmuziek?

De app The Christmas Radio biedt 9 verschillende kanalen met kerstmuziek voor elke smaak.

Zijn er ook apps voor creatieve kerstgroeten?

Ja, er zijn speciale apps waarmee je video’s of foto’s kunt maken voor je vrienden of familie.

1. de beste kerst apps in een oogopslag

Bijna iedereen heeft inmiddels een smartphone en natuurlijk zijn er ook voor de feestdagen allerlei apps waarmee je de stress en verveling voor de kerst kunt verdrijven of in de juiste stemming kunt komen. Dat zijn bijvoorbeeld foto-apps waarmee je grappige groeten en videoboodschappen naar je familie en vrienden kunt sturen, of praktische organisatietools waarmee het kiezen van cadeaus en het feestmenu je gemakkelijk afgaat.

Kerstmuziek zorgt voor de perfecte achtergrondmuziek en als er geen stemming onder de kerstboom is, zorgen leuke kerstspelletjes voor vermakelijk vermaak.

1.1 MyAdvent: De adventskalender-app voor creatieve mensen

In de aanloop naar Kerstmis mag een adventskalender natuurlijk niet ontbreken. In “MyAdvent” (Android / iOS) kun je hem zelf samenstellen uit foto’s, GIF’s, tekst- en spraakberichten of YouTube-video’s en individueel versieren met achtergronden en kleuren. Je kunt voor elke dag je eigen inhoud creëren en verschillende media combineren.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuSWs3rto54

Als je alle 24 deuren overeenkomstig hebt ingevuld, kun je je werk eenvoudig met één klik delen met familie en vrienden. De app is gratis te gebruiken en is gelukkig vrij van vervelende reclame.

Tip: Wie liever een klassieke look heeft, moet deze speciale adventskalenders voor mannen eens bekijken.

1.2 Stuur digitale kerstgroeten met ElfYourself

Kon je met kerst niet bij je geliefden zijn, maar wil je toch laten zien dat je aan ze denkt? Vergeet saaie kerstkaarten! Met ElfYourself (Android / iOS) doe je samen met de drukke hulpjes van de Kerstman een dansje.

Upload hiervoor maximaal vijf portretfoto’s van je webcam, harde schijf of Facebook en pas ze op de elfenhoofdjes. Je kunt kiezen uit verschillende dans- en muziekstijlen, waaronder hiphop, houseparty of parmantige jaren 80 muziek.

Daarna zet ElfYourself je optreden om in een videoboodschap die je naar je familie en vrienden kunt sturen via Facebook, Twitter of e-mail. De app is gratis, maar bevat reclame en biedt van tijd tot tijd in-app aankopen.

Tip: Als u liever kerstfoto’s stuurt in plaats van video’s, kunt u de feestelijke scène voor uw opnamen instellen met behulp van de kerst-app “Weihnachtsrahmen”.

1.3 Kerstradio speelt de mooiste kersthits

Zonder sfeervolle muziek zou de adventstijd maar half zo mooi zijn. Met de gratis app “Das Weihnachtsradio” (Anroid / iOS) kun je er zelfs onderweg van genieten. In een prachtig winterlandschap biedt de app 9 verschillende streamingkanalen in verschillende stijlen om uit te kiezen, met voor elke smaak precies het juiste, van rock tot Duitse titels. Met de kerstradio voor kinderen komen zelfs de allerkleinsten aan hun trekken.

De streamsnelheid kan individueel worden ingesteld (64 bit of 128 bit). Bovendien beschikt het programma over een praktische uitschakeltimer.

Bijzonder prettig: in tegenstelling tot andere gratis apps heeft “Das Weihnachtsradio” helemaal geen display of banneradvertenties nodig.

1.4 “Koekjes bakken” gemakkelijk gemaakt

Weihnachts-App "Plätzchen backen" - Rezept
Beproefde klassiekers en ongewone varianten : onder de talrijke koekjesrecepten zit voor elke smaak precies het juiste.

Heb je al veel zin om koekjes te bakken, maar mis je nog een paar heerlijke recepten? De Android-app “Koekjes bakken” helpt je uit de brand.

Auteur Uwe Gerdes heeft in de app zijn favoriete recepten gebundeld en in overzichtelijke stappen verdeeld. Hieronder bevinden zich niet alleen beproefde klassiekers zoals Bethmännchen, chocolade bitterkoekjes, hazelnootballen of notenrepen, maar ook ongewone varianten zoals Heidesand of Husarenkrapfen.

Naast een praktisch hoeveelhedenplan bevat “Koekjes bakken” ook een voorraadlijst waarop u de ingrediënten kunt noteren die u al in huis heeft. Als je vervolgens een recept selecteert, berekent de app automatisch wat er nog ontbreekt en voert het in op de boodschappenlijst. De geïntegreerde stopwatch daarentegen laat je tijdig weten wanneer het tijd is om de lekkernijen uit de oven te halen.

Alternatief voor iOS: De app “Weihnachtsbäckerei” is een alternatief voor het bakken van koekjes en dergelijke op de iPhone.

1.5 Digitaal cadeautjes geven met de “Secret Santa App

Screenshot von "Die Wichtel-App"
Met de Wichtel App maak je in een handomdraai een deelnemerslijst aan en wijs je met een muisklik de Wichtel toe.

Secret Santa is een populair gebruik voor de kerst, maar af en toe zijn er discrepanties bij de trekking omdat de persoon die een cadeau moet krijgen na de trekking wordt gewijzigd of omdat niet alle deelnemers aanwezig zijn. Met de “Secret Santa App” voor iOS behoren dergelijke problemen voortaan tot het verleden.

Hiermee maak je in een handomdraai een deelnemerslijst en markeer je de inzendingen met bijpassende kleuren. De toewijzing van de Secret Santa gebeurt eenvoudig met een klik. Vervolgens wordt de smartphone doorgegeven zodat iedereen zijn willekeurig toegewezen Secret Santa kan ontdekken. Eventueel kunt u de Secret Santa ook per e-mail aankondigen en zo ook de spelers die niet aanwezig zijn op de hoogte brengen.

De laatst gemaakte toewijzing blijft bewaard tot een nieuwe trekking. Je kunt het resultaat van de huidige ronde bewaren en er rekening mee houden bij de volgende trekking. Zo kun je ervoor zorgen dat niet telkens dezelfde Secret Santa wordt getrokken.

Alternatief voor Android: Op Android is de Engelstalige app “Santa’s Secret Keeper” een aan te bevelen Secret Santa-app.

1.6 Word een helper op “Santa’s Farm”.

Santa’s boerderij” op de Noordpool bruist van de activiteit. In het spel van Foranji werk je samen met de Kerstman om ervoor te zorgen dat de cadeautjes op tijd aankomen voor Kerstmis. Hiervoor verzamel je snoep en koekjes, bouw je sneeuwpoppen en bouw je een winters toverdorp.

Je oogst hooi en fruit, maakt speelgoed, versiert de kerstboom en stuurt sleeën vol cadeautjes de wereld in naar de kinderen. Je krijgt ondersteuning in de vorm van de kerstfeeën en een vrolijke sneeuwpop.

Screenshot der Weihnachts-App "Die Farm des Weihnachtsmannes"
In het spel “Santa’s Farm” help je de kerstman met de kerstvoorbereidingen en verdeel je vervolgens de cadeautjes.

De Duitse vertaling van “Santa’s Farm” is helaas niet zo goed gedaan, maar het plezier lijdt daar geenszins onder. Je kunt het spel gratis downloaden in de Google Play Store, en in de Apple Store vind je het onder de naam “New Year’s Farm Father Christmas”.

En voor iedereen die het precies wil weten: Met de kerst-app “Santa Tracker” kun je “live” het pad van de Kerstman volgen op zijn cadeaumissie over de hele wereld. De app biedt een countdown tot kerstavond, toegang tot de Santa blog en houdt je ook op de hoogte van regelmatig nieuws over waarnemingen.

Gerelateerde berichten