Smartphone generatie 2017 – onze gids voor de optimale smartphone

Ratgeber zum Kauf von Smartphones der Generation 2017

Smartphone generatie 2017 – onze gids voor de optimale smartphone

A man busy with his smartphone
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Mobiel
  6. »
  7. Smartphone generatie 2017 – onze gids voor de optimale smartphone

Het jaar 2017 zorgde voor een revolutie op de smartphonemarkt en bracht een aantal nieuwe smartphones voort. Samsung ging volop van start met zijn S-klasse, Huawei bracht de nieuwe P-serie uit, Google de Pixel 2 en kleine gsm-merken als de OnePlus zorgden voor een nieuwe hype. Met de release van de iPhone 8 en iPhone X heeft Apple twee nieuwe topmodellen in de aanbieding. Wat de nieuwe toestellen beloven en welke smartphone er bovenuit steekt, hebben we voor je gebundeld in onze kleine gids. Met ons overzicht van de nieuwe toestellen kun je de perfecte keuze maken.

De nieuwste generatie smartphones – een overzicht van alle voor- en nadelen

Voor smartphone- en iPhone-gebruikers kan 2017 bijna niet beter worden. Maar met de nieuwe stroom toestellen zijn er genoeg nieuwe mogelijkheden en functies die het voor consumenten moeilijk maken om een nieuw toestel te kiezen.

Samsung en Apple zijn nog steeds de koplopers

Er zijn geen verrassingen in de bovenste gelederen van de smartphones – de tophonden van Samsung en Apple zijn te sterk voor de opkomende concurrentie en zijn goed voor het grootste aantal smartphonegebruikers in de premiumsector. Terwijl Apple de lancering in 2017 aanzienlijk uitstelde en de iPhone X en iPhone 8, die hier te bestellen zijn, pas in september uitbracht, kunnen we ons al sinds maart vergapen aan zowel de Samsung S8 Plus als de Samsung S8.

Technisch gezien verschillen de twee Samsung toestellen niet van elkaar. Daarom maakt het de hand welke je neemt: De S8 is met zijn 5,8-inch Super AMOLED-scherm nog steeds met één hand te bedienen en dus wat comfortabeler voor onderweg. De S8+ daarentegen is met zijn 6,2″ scherm ook comfortabel te gebruiken voor het bekijken van video’s.

Bij Apple is het verschil tussen de twee toestellen groter. Terwijl de iPhone 8 (4,7″) en iPhone 8 Plus (5,5″) konden doorgaan voor iPhone 7’s met een glazen achterkant, snellere CPU, betere camera en draadloos opladen, is de nieuwe iPhone X een echte evolutie. Een bijna bezelloze 5,8 ” OLED display met het loslaten van de typische Apple home knop, gezichtsherkenning voor ontgrendeling en vele andere functies maken het vlaggenschip van Apple opnieuw tot iets bijzonders. De waargenomen luxe heeft echter ook zijn prijs: Apple vraagt meer dan 1100 euro voor de nieuwe smartphone.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0&t=11s

Meest recentelijk zette LG dit jaar een sterk uitroepteken op de concurrentie met het G6 model. Hoewel de LG G6 qua snelheid iets langzamer is dan de toestellen van Apple en Samsung, was de LG G6 de eerste smartphone met een nieuwe langwerpige beeldverhouding op de markt.

Google Pixel 2 als vervanger van de iPhone?

Google lanceert als uitvinder van Android al jaren eigen smartphones, maar die gaan vaak verloren in het grote aanbod. Met de Pixel 2, die eind oktober in de verkoop gaat, zet de fabrikant niet alleen in op verbeterde hardware, maar ook op een “puur” Android en laat hij de andere fabrikanten opnieuw zien hoe goed het besturingssysteem kan werken als het niet wordt verminkt met onaardige uitbreidingen en aanpassingen.

https://www.youtube.com/watch?v=zpLVsR8cSFo

Voor de premiumprijs vanaf 800 euro krijg je een update-garantie van drie jaar op nieuwere Android-versies en dus veel meer toekomstzekerheid dan doorgaans het geval is in de Android-wereld.

Voor koopjesjagers – topsmartphones buiten de mainstream

Het hoeven niet altijd de topmodellen van de toonaangevende fabrikanten te zijn – er zijn ook smartphones die minder kosten, maar toch voldoende mogelijkheden en functies hebben om aan alle eisen van je werk en het dagelijks leven te voldoen. De Huawei P10 bijvoorbeeld kan zeker punten scoren en is verkrijgbaar voor een veel lagere prijs. Hoewel er een paar compromissen zijn op het gebied van prestaties en kracht, zijn het ontwerp en de prijs meer dan aantrekkelijk.

Windows 10 Mobile is effectief dood

Apparaten met Windows 10 Mobile ontbreken in onze gids omdat hardwarefabrikanten dit platform allang de rug hebben toegekeerd. Daar zijn veel redenen voor, ook al was Windows 10 Mobile best aantrekkelijk en overtuigend. Nu heeft Windows-baas Joe Belfiore zich via Twitter uitgelaten over de toekomst van Windows 10 Mobile en gezegd dat er geen nieuwe hardware en functies van Microsoft zullen komen. Dit betekent dat het hoofdstuk “Windows op mobiel” waarschijnlijk dood is. Daar staat tegenover dat Microsoft zijn softwareoplossingen liever laat trouwen met iOS en Android, zoals de recente release van Microsoft Edge voor mobiele platforms laat zien.

Gerelateerde berichten