7-PDF Maker Portable – Handige PDF-tovenaar

Er is een bijna onhanteerbare verscheidenheid aan programma’s en vette toolsuites voor het maken van PDF-bestanden in alle prijsklassen. Een draagbare versie voor het maken van PDF-bestanden – en tegen een extreem lage licentieprijs – …

7-PDF Maker Portable – Handige PDF-tovenaar

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Multimedia
 6. »
 7. Converter
 8. »
 9. 7-PDF Maker Portable – Handige PDF-tovenaar

Er is een bijna onhanteerbare verscheidenheid aan programma’s en vette toolsuites voor het maken van PDF-bestanden in alle prijsklassen. Een draagbare versie voor het maken van PDF-bestanden – en tegen een extreem lage licentieprijs – wekte onze belangstelling: 7-PDF-Maker Portable.

De kwelling van de keuze

Wie op zoek is naar een manier om PDF-bestanden te maken, wordt letterlijk overweldigd door de keuze: PDF-printers, formaatconverters in diverse vormen, kantoor- en browserextensies, PDF-suites met allerlei accessoires en modules, programmaspecifieke functies in grafische software, enz. en natuurlijk het peperdure Adobe Acrobat in zijn verschillende edities.

De gebruiker moet zich dus afvragen waar de PDF-bestanden voor dienen. Afgewerkte collages die naar een grafische studio moeten worden gestuurd, kunnen met een “goedkope PDF”-oplossing aanzienlijke problemen opleveren (overdrukken van trefwoorden, insluiten en ondervullen, kleurscheiding enz.) Als PDF-documenten na aanmaak moeten worden geannoteerd en eventueel ondertekend of als er formulieren nodig zijn, zijn soms andere oplossingen nodig.

Het meest voorkomende gebruik is echter de distributie van documenten (teksten, tabellen, mails en eventueel zelfs afbeeldingen) in het universele PDF-formaat. Daarvoor hoeft het niet een van de superdure monsteroplossingen van Adobe te zijn. Zelfs eenvoudige freeware of open source dient al het doel (zie WinTotal software archief).

Praktisch en draagbaar: 7-PDF-Maker Portable

Van alle aanbiedingen springt 7-PDF-Maker eruit. De te installeren versie van 7-PDF-Maker wordt als freeware aangeboden, terwijl de draagbare versie, die niet op het systeem geïnstalleerd hoeft te worden en geen sporen achterlaat, net geen 20 euro kost. Beide versies zijn echter verder identiek en zijn niet karig met functies:

 • Maakt PDF en PDF /A-1 van meer dan 80 bestands- en beeldformaten.
 • Converteert direct/natively onder andere de volgende formaten naar PDF:
  DOC -> PDF, DOCX -> PDF, PPT -> PDF, PPTX -> PDF, XLS -> PDF, XLSX -> PDF, ODT -> PDF, ODS -> PDF, ODP -> PDF, RTF -> PDF, HTML -> PDF, TXT -> PDF, JPG -> PDF, GIF -> PDF, PNG -> PDF, TIFF -> PDF, EPS -> PDF, PSD -> PDF, BMP -> PDF, WMF -> PDF, en nog veel meer…
 • Maakt hyperlinks en Tagged PDF (geïndexeerde PDF-bestanden)
 • Maakt inhoudstafels van paragraafformaten
 • PDF met 128-bit wachtwoord en wettelijke bescherming encryptie

Het startscherm van de software roept geen vragen op.

7-PDF-Maker Portable

Tabblad Algemeen

In het bovenste gedeelte specificeert de gebruiker het bronbestand en kan hij op het tabblad “Algemeen” bijvoorbeeld instellen of hij alleen bepaalde pagina’s uit het brondocument wil hebben, een gestructureerd PDF-bestand wil maken of van plan is het PDF-bestand uit te voeren als ISO-conforme PDF/A voor langdurige archivering.

Als documenten zoals PowerPoint-dia’s worden geconverteerd, is de functie “Notities exporteren” van belang, omdat hier ook de aantekeningen worden uitgevoerd. De functie “Bladwijzers exporteren” creëert gekoppelde PDF-documenten, mits het brondocument ook is gemaakt met bladwijzers of een gekoppelde inhoudsopgave, enz. Onder het tabblad “Beveiligingsinstellingen” vindt u alles wat op het gebied van beperkingen voor PDF-bestanden nuttig kan worden gedefinieerd (openingswachtwoord, afdrukbeperkingen, inhoud uitpakken, enz.)

7-PDF-Maker-Portable

Tabblad Beveiliging

Onder de instellingen kunt u aangeven hoe PDF-bestanden moeten worden weergegeven. Voor de weergave van PDF-bestanden gebruikt 7-PDF-Maker de op het systeem geïnstalleerde PDF-viewer of optioneel de slanke en gratis Sumatra PDF-viewer.

7-PDF-Maker-Portable

Tabblad Instellingen

Conclusie

7-PDF-Maker doet zijn werk heel onspectaculair, maar ook precies, en staat altijd klaar als je het tooltje nodig hebt. Als draagbare oplossing heeft 7-PDF-Maker – ondanks de prijs van 20 euro – zijn aantrekkingskracht als universele PDF-converter voor onderweg op USB-sticks of voor vrienden van slanke toepassingen die niet in elke hoek van het systeem blijven hangen.
<

7-PDF-Maker Draagbaar

Download Demo versie / Freeware (niet draagbaar)

Producent: Thorsten Hodes Software
Prijs 20 Euro, Installer versie gratis
Systeem: Windows 7, Vista, XP
Positieven: Gemakkelijk te gebruiken, maakt gemaskeerde links, biedt beveiligingsinstellingen, draagbare versie beschikbaar
Negatieven: Help alleen online

Gerelateerde berichten