CyberLink SoftDMA 2

Streaming clients als tegenhanger van een mediaserver zijn beschikbaar in vele variaties in de vorm van hardware. Softwareproducten die beweren DLNA-clients te zijn, zijn daarentegen zeer zeldzaam. Wij hebben een dergelijke vertegenwoordiger van Cyberlink nader …

CyberLink SoftDMA 2

Streaming clients als tegenhanger van een mediaserver zijn beschikbaar in vele variaties in de vorm van hardware. Softwareproducten die beweren DLNA-clients te zijn, zijn daarentegen zeer zeldzaam. Wij hebben een dergelijke vertegenwoordiger van Cyberlink nader bekeken: SoftDMA 2.

Op afstand gezocht station

SoftDMA 2 is DLNA v1.5 gecertificeerd en maakt zo het streamen en uitwisselen van digitale inhoud binnen het thuisnetwerk mogelijk. SoftDMA functioneert echter niet als server, maar als DLNA-client. Daarom is in het lokale netwerk een DLNA/UPNP AV-server nodig. Deze wordt door veel NAS-schijven of de Windows Home Server ter beschikking gesteld of kan als software worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld TwonkyMedia of TVersity. Bezitters van Windows 7 hebben ook een streaming server met Windows Media Player versie 12, die SoftDMA 2 kan bedienen. SoftDMA 2 werkt ook met Windows Media Player 11. Zonder een dergelijke server in het netwerk, die ook toegang heeft tot de media, heeft SoftDMA 2 geen nut.

SoftDMA 2

SoftDMA 2

Kenmerken

SoftDMA functies omvatten het volgende

– Afspelen van muziek, foto’s en video’s in de formaten

  • Video: MPEG2 PS, MPEG2 TS, WMV, H.264 (MP4)
  • Audio: MP3, LPCM, WMA, AAC_ADTS_320?(3GP), AAC_ISO_320?(3GP)
  • Foto: JPG, PNG, BMP

– Snel vooruit- en terugspoelen in verschillende stappen voor audio en video
– Voorbeeld van foto’s als duimen, zoomen en diavoorstelling voor foto’s

Musik

Muziek:

Video

Video

Bilder

Afbeeldingen

Nieuwe functies

Versie 2 van SoftDMA biedt de volgende nieuwe functies:

Inhoud downloaden

De media-inhoud van de streaming server kan nu worden gedownload naar de computer die via SoftDMA 2 met de server communiceert. Dit betekent dat de gebruiker de inhoud op elk moment kan kopiëren zonder een netwerkshare in te stellen.

Herunterladen von Inhalten

Inhoud downloaden

Volledige ondersteuning van de DLNA-filosofie

SoftDMA is compatibel met Digital Media Controllers (DMC) en kan worden gebruikt als Digital Media Receiver (DMR). Hierachter zitten de mogelijkheden om met een DLNA-gecertificeerde smartphone naar mediacontent op de mediaserver te zoeken en daarmee het afspelen op SoftDMA te besturen.
Zie ook http://de.wikipedia.org/wiki/Digital_Living_Network_Alliance

Voor wie?

Cyberlink wil net geen 40 euro voor de DLNA-client in mediaspelerstijl, die alleen in volledig scherm draait en dus vooral geschikt is voor mediacenter-pc’s. Mits je een geschikte digitale media controller en een compatibele server hebt, kun je genieten van media content in je huiskamer. Aangezien er echter al zeer goede streaming clients zijn (bijv. WD TV Live) vanaf 60 euro, die een pc in de huiskamer volledig vervangen als mediaspeler zonder groot stroomverbruik en ruimtebeslag, zou er weinig ruimte moeten zijn voor dergelijke software, vooral omdat er zelfs vergelijkbare freeware is met eezUPnP, in ieder geval voor audiobestanden.

Cyberlink SoftDMA 2

Fabrikant: Cyberlink
Prijs ongeveer 40 Euro
Systeem: Windows 7, Vista, XP
Positieven: Duidelijk, download functie van server
Negatieven: Te duur voor de prijs in tegenstelling tot echte streaming clients.

Gerelateerde berichten