Ashampoo Burning Studio 20

Vorstellung von Ashampoo Burning Studio 20, der Brennsuite für alle Arten von Datenträgererstellung wie Dateien, Foto, Film oder Musik.

Ashampoo Burning Studio 20

Box Ashampoo Burning Studio 20

Hoewel optische gegevensdragers steeds vaker worden vervangen door flash-opslagmedia of cloud-oplossingen, hoort een goed brandprogramma nog steeds op elke computer thuis. Ashampoo Burning Studio is een krachtige alles-in-één oplossing voor alle brandtaken waarbij gegevens, video, afbeeldingen en muziek een rol spelen.

  • Ashampoo Burning Studio biedt een uniforme, eenvoudig te gebruiken interface.
  • De brand suite heeft uitgebreide functiesvoor het maken van data discs, het branden en rippen van audio & muziek en het maken en bewerken van uw eigen diavoorstellingen en video discs. Een cover editor en eenvoudige back-up functies zijn ook opgenomen in de suite.
  • Voor ervaren gebruikers biedt het brandprogramma nog meer functies: het maken van bootable of gecodeerde dataschijven, disc tensioning, krasbeveiliging voor het lezen van bestanden, zelfs als het oppervlak beschadigd is, het omgaan met disc images, het afronden van CD’s met meerdere sessies en nog veel meer.

Brandpakket voor alle taken

Ashampoo Burning Studio is al jaren een van de weinige brandprogramma’s die hetvolledige spectrum van mogelijke toepassingen de kt en CD’s, DVD’s en Blu Ray discs aankan. Zelfs M-Discs met een lange houdbaarheid en BDX media met een hoge capaciteit tot 128 GB worden ondersteund.

In tegenstelling tot zijn concurrenten vindt Ashampoo het juiste evenwicht tussen functionaliteit en bruikbaarheid. Andere brandende suites kunnen misschien meer op sommige gebieden, maar ze zijn niet zo homogeen en gemakkelijk te gebruiken als Ashampoo Burning Studio, dat alle functies onder één interface combineert en geen aparte programma’s hoeft te starten.

Ashampoo Burning Studio 20 Backup
Ashampoo Burning Studio 20

Ashampoo heeft bewust afgezien van het opblazen van het scala aan functies (en dus de prijs) door het toevoegen van multimediaspelers, complete oplossingen voor videobewerking of mediabeheer met DLNA, zoals concurrenten Nero of Cyberlink doen. In wezen blijft Ashampoo Burning Studio altijd een brandsoftware met verschillende kerntaken.

Tip: Als u niet alle functies nodig hebt, bent u misschien tevreden met de gratis volledige versie Ashampoo Burning Studio Free, die al voldoende is voor eenvoudige brandtaken. De volledige versie van Ashampoo Burning Studio kan gedurende 10 dagen getest worden en kan dan ontgrendeld worden met een gekochte serie.

Gegevens branden

Achter de functie “Burn data” vindt u de mogelijkheid om normale bestanden van allerlei aard op een dataschijf te branden. U kunt de bestanden toevoegen door ze te verslepen of door de knoppen in het programmavenster te gebruiken. Een vulbalk onderaan geeft aan welk soort medium nodig is voor de hoeveelheid gegevens.

Ashampoo Burning Studio, Brennen von Daten
Ashampoo Burning Studio, data branden

Als de grootte van het gegevensmedium niet voldoende is, kunt u ook verdelen of mappen en bestanden op meerdere gegevensdragers (overspannen).

Voor elke brandopdracht kunt u parameters instellen zoals verificatie, schijf in één, volledige sessie, cache en nog veel meer met behulp van eenvoudige pictogrammen.

Brennoptionen
Brandopties

Het brandproces is gedocumenteerd en mooi geanimeerd.

Brennvorgang
Brandproces

U kunt ook gecodeerde, met een wachtwoord beveiligde media maken. Voor de ontcijfering brandt Burning Studio een klein programma op de gegevensdrager, dat de gegevens kan ontcijferen na het invoeren van het wachtwoord. Zonder het wachtwoord kan de inhoud van de gegevensdrager niet worden gelezen of herkend. Mapstructuren of bestandsnamen blijven in de gecodeerde houder verborgen.

Verschlüsseltes Medium
Versleuteld medium

Audio en muziek

De audiofuncties in Burning Studio zijn zeer uitgebreid. Enerzijds kun je natuurlijk muziek-cd‘s branden, die je kunt afspelen als normale audio-cd’s. De daarvoor benodigde muziekbestanden (alle gangbare audioformaten zoals MP3, AAC, M4A, WAV, FLAC, OGG, WMA, APE, CDA en OPUS en alle gangbare afspeellijstformaten zoals m3u, pls of cue worden ondersteund) worden desgewenst genormaliseerd, d.w.z. het volume wordt genormaliseerd en er worden pauzes toegevoegd. Met behulp van de ingebouwde equalizer kunt u ook het geluid van elk nummer wijzigen, bijvoorbeeld de lage of hoge tonen verhogen.

Audio-CD brennen
Een audio CD branden

Anderzijds is de omgekeerde methode, namelijk het rippen van audio-cd’s, ook mogelijk met Burning Studio. Hier herkent de software betrouwbaar de inhoud via een online dienst en levert automatisch informatie zoals album, artiest, titel en cover, die niet alleen wordt gebruikt voor de aanpasbare bestandsnaam en structuur, maar ook in elk audiobestand wordt opgeslagen als ID-tags.

Audio-CD rippen
Rip audio CD

Ashampoo Burning Studio kan audiobestanden rippen in de formaten MP3, FLAC, OGG, OPUS, APE, WMA en WAV, waarbij de kwaliteit in elk geval afzonderlijk kan worden aangepast.

Audioformate
Audioformaten

Een andere functie is de ondersteuning van meer dan 1600 verschillende autoradio’s. Ashampoo heeft voor veel audiosystemen van fabrikanten profielen gemaakt, welke formaten voor audiobestanden en tracklists de apparaten ondersteunen en in welke volgorde bestanden van de media worden afgespeeld. U kunt dus Burning Studio gebruiken om uw eigen individuele CDs/DVDs of USB media voor uw apparaat te maken en er zeker van zijn dat de bestanden correct en in de gewenste volgorde worden afgespeeld.

Audio Medium erstellen
Audio media maken

Foto en video

Of het nu je eigen films zijn of je eigen foto’s: Ashampoo Burning Studio zet beide in een goed daglicht zonder veel training.

Foto’s kunnen op CD/DVD worden gebrand als een geanimeerde diavoorstelling. Bij het importeren van foto’s kunt u aangeven of de sortering moet worden gebaseerd op de datum waarop de foto is genomen, wat erg praktisch is.

Diashow
Diavoorstelling, fotoselectie en sortering

De eigenlijke diavoorstelling wordt handig gemaakt via de editor, de overgangen kunnen worden bewerkt, er kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt voor het type presentatie en foto’s kunnen worden voorzien van vormen en teksten.

Diashow erstellen
Diavoorstelling maken

Geluidstracks zijn ook mogelijk, wat vooral bij diavoorstellingen een geweldig effect geeft en de anders langdradige diavoorstellingen extreem losmaakt.

Burning Studio biedt vele authoring opties voor videomateriaal. Eerst wordt bestaand videomateriaal geïmporteerd.

Authoring Video
Authoring Video

Hoewel formaten als MKV of MP4 geen probleem zijn, heeft de software een codec voor MPG-2, het formaat dat nog steeds veel gebruikt wordt voor film-dvd’s.

Wat is een codec

Audio en video kunnen worden gecomprimeerd met verschillende algoritmen (soms zelfs verliesvrij) om opslagruimte en bandbreedte te besparen. Het algoritme achter elke compressiemethode wordt een codec genoemd. Bekende codecs zijn bijvoorbeeld MPEG-1 Layer III (ook bekend als MP3) of MPEG-4 Part 10 (AVC), meestal aangeduid als H.264 of MP4.

Fehler Videoformat
Fout videoformaat

Zolang Burning Studio het videoformaat echter rechtstreeks kan lezen, biedt de geïntegreerde filmbewerker zeer eenvoudige bewerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om alleen de beste scènes uit een langere video te gebruiken.

Movie Editor
Movie Editor

Na het importeren kan de gebruiker kiezen uit vele verschillende menusjablonen, deze binnen bepaalde grenzen aanpassen en vervolgens het voltooide project als DVD of Blu-ray disc met menu op een gegevensdrager branden. In onze tests merkten we echter dat vooral bij het maken van Blu-ray discs bestaand videomateriaal werd getranscodeerd naar MP4 en in snelle scènes werd voorzien van zichtbare artefacten en blokvormingen. Het effect trad niet altijd en slechts kort op, maar het verstoorde de algemene indruk aanzienlijk.

Authoring
Authoring
Authoring
Authoring

Verdere kenmerken

Een back-upfunctie kan mappen en bestanden in het eigen containerformaat van het programma op gegevensdragers branden of op een harde schijf of USB-stick opslaan. De back-ups kunnen worden gecomprimeerd en gecodeerd. Andere functies zijn regelmatige back-ups met herinneringen en een functie voor back-upbeheer.

Ashampoo Burning Studio 20 Backup

Voor een goede archivering of als geschenk is een goede hoes gewoon een must. Ashampoo Burning Studio biedt hiervoor de juiste tool met zijn cover editor, die DVD en BD covers, booklets, slim en jewel case covers ontwerpt alsook stickers voor de optische media, zelf met tal van mogelijkheden (tekst, afbeeldingen, graphics). De inhoud van de gegevensdragers kan worden uitgelezen en als inhoudsopgave worden opgenomen.

Cover Editor
Cover Editor

Voor ervaren gebruikers biedt Ashampoo Burning Studio ook de mogelijkheid om opstartbare gegevensmedia te maken.

Bootfähige Datenträger
Opstartbare media

Hier kunnen parameters zoals de ISO-versie, Joliet voor lange bestanden, UDF-versie worden aangepast en een aangepaste bootimage worden geladen.

Tip: Boot images kunnen uit dergelijke media worden gehaald met tools zoals CD/DVD BootImage Extractor.

Helaas kunt u alleen uw eigen disk images maken in .ashdisc of .cue formaat. Het populaire ISO-formaat ontbreekt helaas. ISO-images kunnen echter wel worden ingelezen en op media worden gebrand.

Nieuwe functies in Ashampoo Burning Studio Versie 20

In de jubileumversie20 heeft Ashampoo alleen de kleur van de interface aangepast en ontworpen in een chique zwart/oranje.

Ashampoo Burning Studio 20
Ashampoo Burning Studio 20

Als extra skin biedt versie 20 een hoog contrast oppervlak.

Ashampoo Burning Studio 20 kontrastreiche Oberfläche
Ashampoo Burning Studio 20 hoog contrast oppervlak

Zoals voorheen zijn er echter ook alternatieve skins te downloaden.

Alternative Skins zum Download
Alternatieve skins om te downloaden

De brandopties voor bestanden en mappen zijn verbeterd en er is een nieuwe functie toegevoegd om gegevens automatisch over meerdere gegevensdragers te verdelen als de capaciteit niet toereikend is.

Ashampoo Burning Studio 20 Dateien und Ordner auf mehrere Disks verteilen
Ashampoo Burning Studio 20 Distribute files and folders to multiple discs

De back-up opties van Ashampoo Burning Studio zijn in versie 20 verbeterd en uitgebreid. Een nieuwe back-upwizard, waarmee ook back-ups op (externe) harde schijven of USB-sticks kunnen worden opgeslagen, kan gebruikers eraan herinneren regelmatig back-ups te maken. De gebruiker heeft de keuze om zelf de intervallen te bepalen.

Ashampoo Burning Studio 20 Backup
Ashampoo Burning Studio 20 Backup

Alle back-ups worden duidelijk weergegeven in het back-upbeheer en kunnen van daaruit worden hersteld – dit is ook selectief mogelijk voor alleen afzonderlijke mappen of bestanden.

Backupverwaltung
Back-upbeheer

Nieuwe cover editor

De vorige cover editor, waarmee covers en hoezen voor alle soorten optische media kunnen worden gemaakt, is volledig herzien en biedt niet alleen een beter overzicht maar ook nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen. Ook in versie 20 kan de inhoud van de gegevensdrager worden geïmporteerd voor het maken van de hoes, bijvoorbeeld tracklijsten, bestandsnamen of titels van een muziekalbum.

Cover Editor
Cover Editor
Cover Editor
Cover Editor

Verdere detailverbeteringen in Ashampoo Burning Studio 20

Ashampoo liet zich inspireren door verzoeken van klanten en heeft veel kleine details verbeterd, bijvoorbeeld in de gebruikersbegeleiding binnen de modules, om het doel nog sneller te bereiken. De autoradio module, die muziek brandt/converteert voor verschillende autoradio’s in het juiste formaat, volgorde en mapstructuur, is uitgebreid tot 1600 profielen met de hulp van klanten, twee keer zoveel apparaten als in de vorige versie. Ook nieuw zijn de CD-wisselaar emulatoren in de automodule.

De module voor het maken van een gewijzigde kopie van een CD/DVD/Blu-ray-schijf is verbeterd, evenals het maken van image-bestanden van bestaande schijven.

Conclusie

  • Uniforme gebruikersinterface
  • Goede back-up functies
  • Automatisch sorteren van beelden voor diavoorstelling op datum van opname
  • Programmamodules hier en daar wat traag
  • Functies zoals krasbeveiliging of spanning niet direct geïntegreerd in de normale module voor normaal branden van gegevens
  • Kwaliteit bij de transcodering van videomateriaal voor BluRay met beeldfouten

Ashampoo Burning Stuido versie 20 is voorzichtig uitgebreiden verbeterd zoals de vorige versies. Echter, de nieuwe cover editor of de verbeterde back-up functies kunnen worden beschouwd als upgrade redenen, als u beide functies eerder gebruikte. Anders blijft het hetzelfde met versie 20: Ashampoo beheert het koorddansen tussen het aantal functies en de overbelaste bediening perfect en levert opnieuw een brandsoftware uit één hand die veel taken aankan zonder de gebruiker te overweldigen.

Box Ashampoo Burning Studio 20

Ashampoo Burning Studio 20

Gratis download van Ashampoo Burning Studio 20

Producent: Ashampoo
Prijs 49,99 Euro

Gerelateerde berichten