Online converter voor YouTube in één oogopslag

Vorstellung von Online-Diensten zum Rippen von YouTube-Inhalten

Online converter voor YouTube in één oogopslag

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Multimedia
  6. »
  7. Converter
  8. »
  9. Online converter voor YouTube in één oogopslag

YouTube heeft de manier waarop we media-inhoud consumeren drastisch veranderd en biedt een enorme keuze aan inhoud zoals muziekvideo’s, series, tutorials en zelfs hele films. Om de inhoud offline te bekijken of permanent op te slaan, is echter hulp van buitenaf nodig. Naast talrijke softwareoplossingen zijn er ook betrouwbare online diensten die video’s downloaden voor offline gebruik of de audiotracks van muziekvideo’s uitpakken als MP3’s voor muziekliefhebbers. Wij hebben dergelijke oplossingen nader bekeken.

Is het downloaden van video’s van internet legaal?

Het downloaden van inhoud die legaal op het internet aan het publiek wordt aangeboden, valt in Duitsland onder het recht op privékopiëren krachtens § 53 (1) UrhG. De inhoud mag dan echter niet aan anderen ter beschikking worden gesteld. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om muziek van YouTube te rippen en deze als DJ voor eigen werk te gebruiken.

Streamripper voor het downloaden van video’s van YouTube en Co.

Voor het downloaden van video- en audio-inhoud van onlineportalen zoals YouTube bestaan talrijke softwareoplossingen, die wij op WinTotal in de rubriek “Streamripper” hebben samengevat. Hier vindt u een verscheidenheid aan speciale programma’s die online-inhoud omzetten in lokale bestanden en aanzienlijk verschillen in werking en omvang.

Zelfs de populaire VLC Media Player kan media-inhoud van streamingsites lokaal opslaan.

VLC Media Player konvertiert Online-Inhalte
VLC Media Player zet online content om
VLC Media Player konvertiert Online-Inhalte
VLC Media Player converteert online content

De gebruiker kan ook het uitvoerformaat en de gebruikte audio- en videocodec specificeren.

Formatvorgaben bei VLC
Formaatvoorkeuren in VLC

Online diensten als alternatief voor stream rippers?

Online diensten die gespecialiseerd zijn in het converteren van media-inhoud voor download van videoportalen zijn talrijk op het internet. Omdat YouTube herhaaldelijk tegen hen optreedt, verdwijnen de aanbiedingen vaak snel weer. We hebben dit artikel al verschillende keren moeten herzien. Zoek in Google naar “youtube+converter+online” om geschikte aanbiedingen te vinden.

Let op: Download geen installateurs of iets dergelijks. Er zijn ook hier veel sites die u reclameprogramma’s of erger willen aansmeren.

https://convert2mp3.tv/ kan de muziek uit YouTube-video’s halen als MP3 of als video in MP4. U hoeft alleen maar de YouTube URL in het invoerveld te kopiëren.

Online-Konverter für YouTube Convert2MP3
Online converter voor YouTube Convert2MP3

Na het invoeren van de URL begint de conversie. Na korte tijd kun je de muziek of video in het gewenste formaat downloaden. Een eenvoudige bewerkingsfunctie rondt het gratis aanbod af.

Convert2MP3 - YouTube to MP
Convert2MP3 – YouTube naar MP3 of MP4

Een andere dienst van deze soort is 320ytmp3.com Vergeleken met convert2mp3 kun je zelf de kwaliteit voor muziek of audio kiezen in een selectie.

320ytmp3 ist einer von vielen Diensten als Online-Konverter für YouTube.
320ytmp3 is een van de vele diensten als online converter voor YouTube.

Gerelateerde berichten