WinX YouTube Downloader – Streamripper voor bijna alle bekende videoportalen

Streamrippers voor videoportalen als YouTube en Co. zijn op zichzelf al niet spannend meer. Toch hebben we besloten een van de handigere vertegenwoordigers hier nader te presenteren om te laten zien waartoe deze programma’s in …

WinX YouTube Downloader – Streamripper voor bijna alle bekende videoportalen

WinX YouTube Downloader.
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Multimedia
  6. »
  7. Entertainment
  8. »
  9. WinX YouTube Downloader – Streamripper voor bijna alle bekende videoportalen

Streamrippers voor videoportalen als YouTube en Co. zijn op zichzelf al niet spannend meer. Toch hebben we besloten een van de handigere vertegenwoordigers hier nader te presenteren om te laten zien waartoe deze programma’s in staat zijn. Voor onze beoordeling hebben we gekozen voor de gratis WinX YouTube Downloader.

Echt gratis

De markt voor programma’s die videostreams rippen van de vele videoportalen is moeilijk bij te houden. Veel programma’s zijn gratis, andere zijn beschikbaar als shareware. Maar gratis betekent niet gratis. Sommige fabrikanten schuiven toolbars en andere adware naar gebruikers of vragen geld voor meer dan de basisfuncties. Dergelijke programma’s worden op WinTotal buiten beschouwing gelaten. We hebben een kleine, zelfgekozen selectie van de betere tools van dit type samengebracht in ons software-archief in de Streamripper sectie.

WinX YouTube Downloader is een van de programma’s die volledig gratis beschikbaar zijn. Maar waarom geeft een fabrikant zijn programma weg? Daar zijn vele redenen voor. In het geval van WinX YouTube Downloader hoopt de fabrikant op meer bekendheid, omdat hij andere producten aanbiedt, zoals diverse formaatconverters of mediarippers waarvoor een vergoeding wordt gevraagd. Deze programma’s, zoals de formaatconverter, gaan bijvoorbeeld schuil achter de functie “Convert” in WinX YouTube Downloader, die dan naar de website van de video-converter leidt.

YouTube, beeld en naakte feiten

De WinX YouTube Downloader kan meer dan 300 verschillende videoportalen bedienen en hun streams rippen. Daaronder bevinden zich niet alleen bekende sites als YouTube, MyVideo, Facebook, DailyMotion, Flickr en Co. maar ook Duitse sites als Bild en Co. Bij het bekijken van de lijst met ondersteunde portalen valt echter ook op dat een groot aantal daarvan al aan hun naam te herkennen zijn als “Adults only” aanbod en dat sommige sites niet eens bestaan of functioneren. Toch is de feitelijke ondersteuning aanzienlijk.

Ondersteunde videoformaten

Hoge-resolutie video’s:

H.264/MPEG-4 AVC (*.mp4), HEVC/H.265 (*.mkv), Matroska Video (*.mkv), MPEG2 HD Video (*.mpg; *.mpeg), Quick Time HD Video (*.mov), WMV HD Video (*.wmv, *.xwmv), AVCHD Video (*.mts, *.m2ts) enz.

Standaard definitie video’s:

MP4, FLV, WebM, 3GPP, MPEG, MOV, AVI, WMV, M4V, DivX, 3GP enz.

Foto’s en afbeeldingen:

JPG, PNG, BMP

Interface en bediening

De interface is toegankelijk. De knop linksboven is identiek aan het grote hoofdvenster en neemt de URL’s van de pagina’s over.

Oberfläche
Interface

Helaas kan dit niet door slepen en neerzetten, maar alleen via het klembord door kopiëren en plakken of door handmatige invoer.

Bij het opnemen van URL’s toont de tool de beschikbare resoluties en mogelijke formaten, want WinX YouTube Downloader kan de inhoud opslaan in FLV/MP4/WebM-formaten.

Wahl der Auflösung
Keuze van resolutie

Het programma ondersteunt ook 8K/4K-video’s, die al te vinden zijn op portalen als YouTube.

Unterstützung für 4K-Videos
Ondersteuning voor 4K-video’s

Opgenomen video’s verschijnen dan in een takenlijst in het hoofdvenster.

Jobliste
Takenlijst

Met de knop “Download” start de tool de overdracht van de video’s. Met de bedieningsvlakken van de ingebouwde speler kunt u de video’s ook rechtstreeks vanuit de software afspelen of screenshots van de video maken.

Download der Videos
Download de video’s

Conclusie

Streamripper is een praktische tool waarmee je video’s handig lokaal kunt opslaan. Natuurlijk zijn er programma’s die meer functies bieden, zoals bewerken achteraf of formaatconversie. Maar die functies heb je niet echt nodig, dus WinX YouTube Downloader is een kleine, fijne tool voor de essentie. Slepen en neerzetten van video-URL’s zou nog wenselijk zijn. En een functie om alleen de audiotrack te rippen zou het programma naar 6 punten hebben geholpen in onze redactionele beoordeling voor de software-entry. Misschien dat de fabrikant dit achteraf inbouwt.

Intrographic: WinX YouTube Downloader.

Gerelateerde berichten