Xilisoft Video Converter – gewoon een andere converter?

Audio/video-converters zijn nu in overvloed beschikbaar. Freeware, open source en commerciële programma’s pakken steeds weer het probleem aan van verschillende formaten voor verschillende eindapparaten. Wat maakt de Xilisoft Video Converter zo speciaal dat we deze …

Xilisoft Video Converter – gewoon een andere converter?

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Multimedia
  6. »
  7. Converter
  8. »
  9. Xilisoft Video Converter – gewoon een andere converter?

Audio/video-converters zijn nu in overvloed beschikbaar. Freeware, open source en commerciële programma’s pakken steeds weer het probleem aan van verschillende formaten voor verschillende eindapparaten. Wat maakt de Xilisoft Video Converter zo speciaal dat we deze software apart presenteren? Veel dingen!

Afwisseling en geen overzicht

We hebben al een groot aantal audio- en videoconverters getest, die we in ons software-archief hebben geplaatst of zelfs als inleiding uitvoerig hebben besproken. De optimale “one in all” oplossing zit er echter nog niet bij. Veel van de gratis en open source programma’s werken niet eenvoudig of hebben problemen met afhankelijkheden van andere pakketten die handmatig geïnstalleerd moeten worden, met codec-chaos door verschillende codec-pakketten, met ontbrekende functies en vooral met matige prestaties. Intussen maken commerciële programma’s, zoals het onlangs geïntroduceerde CyberLink MediaEspresso, gebruik van de mogelijkheden van moderne grafische kaarten, die NVIDIA CUDA & ATI Stream technologieën bieden, om de GPU van de grafische kaart aan boord te halen voor het coderen van video om de conversietaken veel sneller te verwerken. Idealiter worden video’s tot 10x sneller geconverteerd dan zonder het gebruik van deze technologieën.

Tools voor alle gevallen

Xilisoft biedt op zijn website een groot portfolio aan conversieoplossingen van allerlei aard. Naast de vele speciale toepassingen trok de Xilisoft Video Converter in de Ultimate Edition onze interesse, omdat het scala aan functies eindelijk recht lijkt te doen aan wat we al lang zochten.

Video Converter en meer

De Xilisoft Video Converter, die ook audioformaten kan converteren, is verkrijgbaar in 3 edities. Een overzichtsmatrix is te vinden op de homepage van de fabrikant. Wij hebben gekozen voor de Ultimate editie, die ook bewerkingsfuncties biedt, bijvoorbeeld om reclames aan het begin en einde van een opname te verwijderen.

Xilisoft Video Converter Ultimate kan bijna alle audio- en videoformaten converteren, waaronder bijvoorbeeld AVI, MPEG, WMV, DivX, MP4, H.264/AVC, AVCHD, MKV, RM, MOV, XviD, 3GP enz. De software biedt een verscheidenheid aan profielen met de juiste instellingen voor bijvoorbeeld PSP, PS3, iPod, iPhone, Apple TV, Xbox, Android-apparaten en iPad.
Met de tool kunt u ook MKV-containers converteren of maken, bijvoorbeeld AVI naar MKV, DivX naar MKV of AVCHD naar MKV.

Oberfläche Video Converter

Oppervlakte Video Converter

De interface van het programma is zeer goed gestructureerd: bovenaan staat de functiebalk, daaronder de takenlijst met de te converteren bestanden. Daaronder vindt u een overzicht van de beschikbare CPU-kernen en hun gebruik, evenals twee pictogrammen voor CUDA en AMD/ATI Stream.

In ons voorbeeld is de AMD/ATI Stream technologie actief (HD5770 chip). Via het gereedschapspictogram kunt u bepalen hoeveel kernen u voor de conversie wilt gebruiken en de hardwareondersteuning van de grafische kaart activeren. De software controleert of het huidige stuurprogramma voor de functie is geïnstalleerd. In onze test was het Ati Media Codec Package niet geïnstalleerd en werd gemeld dat het ontbrak. Zelfs een leek kan iets doen met deze informatie, wat erg goed is. De hardwareversnelling kon pas na de installatie worden geactiveerd.

Hardwarebeschleunigung

Hardwareversnelling

U kunt de conversie-instellingen voor elk bestand vastleggen met behulp van vooraf gedefinieerde profielen, die te vinden zijn in het onderste programmavenster.

Formate

Formaten

Xilisoft Video Converter biedt kant-en-klare profielen voor een groot aantal bekende apparaten en laat bovendien via een pictogram zien of de conversie naar dit formaat wordt versneld door de GPU (grafische kaart). In ons voorbeeld zijn dat twee van de weergegeven HD-formaten (ATI-symbool).

De details van het profiel kunnen aan de rechterkant worden getoond, waarbij de weergave algemene waarden, details van de videocodec, audiocodec of metadata bevat.
Als dat nog niet genoeg is, kan rechts een balk met geavanceerde instellingen worden weergegeven en kunnen de daarin opgenomen waarden en instellingen worden gewijzigd en aangepast.

Details

Details

Toegevoegde waardebewerkingsfunctie

Als u vaak programma’s opneemt, zult u zich van tijd tot tijd zeker ergeren aan het feit dat het goede oude VPS-signaal het digitale tijdperk niet heeft overleefd. Met de Ultimate Edition van Xilisoft Video Converter kunt u dit probleem oplossen, want de software biedt bewerkingsfuncties. Niet alleen kunt u het begin en einde aangeven, maar u kunt ook blokken definiëren en zo op elegante wijze reclameblokken verwijderen.

Schnittfunktionen

Bewerkingsfuncties

Video Converter kan ook video’s opsplitsen in verschillende bestanden door de tijd of grootte in te stellen en ze zo verpakken in geschikte hapjes voor bepaalde multimedia-apparaten.

Gereedschappen en effecten

Een andere functie zijn de mogelijke effecten voor een conversie. Deze omvatten een bijsnijdfunctie, kleuraanpassing, watermerken, diverse effecten zoals zwart-wit of sephia, oliekleur, spiegelen, enz.

Effekte

Effecten

Met uitzondering van de kleureffecten hebben deze meer zin voor afbeeldingen dan voor hele video’s.

Effekte

Effecten

Conclusie

Het scala aan functies, de prestaties en de bediening maken Xilisoft Video Converter tot de beste converter die we tot nu toe op de redactie hebben gehad. Dankzij de profielen worden beginners niet overweldigd, terwijl ambitieuze videofans tal van parameters kunnen beïnvloeden. Met een prijs van 45 euro is de Ultimate Edition geen koopje, maar de aankoop betaalt zich snel terug bij frequente conversies dankzij de hardwareversnelling.

Xilisoft Video Converter Ultimate


Download de demo via WinTotal

Producent: Xilisoft
Prijs ongeveer 45 Euro
Systeem: Windows 7, Vista, XP
Positieven: Hardwareversnelling, duidelijk, videobewerking.
Negatieven:

Gerelateerde berichten