WebSite X5 Evolution 13 en Professional 13 – professionele oplossingen voor het eenvoudig maken van uw eigen websites, blogs en online winkels.

Incomedia heeft versie 13 uitgebracht, een nieuwe generatie van haar Website X5 productlijn voor het maken van websites, blogs en online winkels. We presenteren hier de WebSite X5 Evolution 13 en Professional 13 in meer …

WebSite X5 Evolution 13 en Professional 13 – professionele oplossingen voor het eenvoudig maken van uw eigen websites, blogs en online winkels.

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Netzwerk
 6. »
 7. WebSite X5 Evolution 13 en Professional 13 – professionele oplossingen voor het eenvoudig maken van uw eigen websites, blogs en online winkels.

Incomedia heeft versie 13 uitgebracht, een nieuwe generatie van haar Website X5 productlijn voor het maken van websites, blogs en online winkels. We presenteren hier de WebSite X5 Evolution 13 en Professional 13 in meer detail.

“Software as a Service” oplossingen versus lokale software

Bijna alle grote webhosters bieden “Software as a Service”-oplossingen (Wat zijn SaaS?) voor het maken en beheren van uw eigen webprojecten. De “webbouwpakketten” bieden beginners een snel gevoel van succes, maar zijn meestal niet erg individueel en bereiken hun grenzen wanneer speciale aanpassingen of ontwerpwensen moeten worden uitgevoerd.

Anderzijds zijn er lokale software-oplossingen zoals WebSite X5. Na aankoop kan de WebSite X5-software niet alleen met één licentie op twee computers worden geïnstalleerd, maar ook voor een onbeperkt aantal projecten worden gebruikt. De fabrikant biedt ook gratis toegang tot 500 personaliseerbare sjablonen, 700.000 licentievrije afbeeldingen, integratie van vele functies zoals winkeloplossingen, knoppen voor sociale media, Google Maps en, in de Professional Edition van Website X5, nog veel meer functies. De pagina’s worden geüpload via de geïntegreerde FTP-client.

Verschillende edities

De fabrikant biedt WebSite X5 aan in drie verschillende edities, die verschillen in het scala aan functies.

Editionen von Website X5
Edities van Website X5

Terwijl de Start editie vrijwel alleen geschikt is voor particuliere websites, biedt de Evolution editie al een behoorlijk scala aan functies.

 • Beheer van projecten tot 10.000 pagina’s
 • Toegang tot 500 personaliseerbare sjablonen
 • Websitebeheer met statistieken, ook via Google Analytics
 • Ondersteuning voor responsieve websites voor optimale weergave op mobiele apparaten
 • Optimalisatie voor zoekmachines
 • Blog en RSS-feed
 • Online winkels met betaalmogelijkheden zoals PayPal

WebSite X5 Professional biedt ook

 • Online winkels met coupons en inventaris
 • Geavanceerde SEO functies
 • Database integratie
 • Automatische gebruikersregistratie
 • Mobiele apps voor websitebeheer en het versturen van feeds en blognieuws

Met de Website X5 Manager-app voor iOS en Android kunnen gebruikers van de Professional Edition van WebSite X5 hun websites ook beheren op mobiele platforms zoals tablets of smartphones en zijn ze dus niet gebonden aan lokale installaties. Bovendien kan de app onderweg eenvoudig blogberichten of feeds publiceren.

Alle edities omvatten ook een domein naar keuze en 15 GB webruimte voor 12 maanden gratis hosting.

De fabrikant heeft alle kenmerken en verschillen tussen de edities samengevat in een matrix.

Workflow met projecten

WebSite X5 werkt op projectbasis. Na de eerste start moet u eerst een project aanmaken.

Neues Projekt
Nieuw project

Naast andere details zoals naam, categorie, domein, websitepictogram, enz. definieert de gebruiker in de volgende stap de afzonderlijke elementen van het project.

Neues Projekt
Nieuw project

De gebruiker kan dit scherm gebruiken om instellingen te definiëren voor de blog, RSS feeds, de online shop, statistieken, gegevensbescherming en beveiliging, de intropagina, toegangsbeheer of gegevensbeheer.

Blogeinstellungen
Blog instellingen
Shopsystem
Shop systeem instellingen

Voor de presentatie kunnen kant-en-klare sjablonen worden gekozen, bestaande sjablonen worden aangepast of geheel eigen sjablonen worden gemaakt.

Vorlagen
templates

De afgewerkte sjablonen kunnen worden gesorteerd op thema’s of type menunavigatie (horizontaal of verticaal menu).

Vorlagen
templates

Naast de sjablonen die al in de aankoopprijs zijn inbegrepen, kunnen ook andere sjablonen worden gedownload, maar nu tegen betaling.

Kauf weiterer Vorlagen
Aanschaf van verdere sjablonen

De templates ondersteunen in de Evolution editie al verschillende soorten weergave voor responsive webdesign voor een ideale presentatie op mobiele apparaten zoals smartphones of tablets.

Responsive Design
Responsive Design

De gekozen template kan vervolgens individueel worden aangepast en ingesteld.

Anpassen der Vorlage
Sjabloon aanpassen

U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de structuur van het sjabloon te bewerken en zo gebieden als menutype, paginavlak, grafische eigenschappen van het sjabloon of marge-instellingen aan te passen.

Struktur der Vorlage
Sjabloonstructuur

Statische elementen zoals kop- of voetteksten bieden ook overeenkomstige bewerkingsmogelijkheden.

Vorlage anpassen
Sjabloon aanpassen

Helaas moet de preview-functie altijd handmatig worden gestart, omdat echte WYSIWYG niet mogelijk is in WebSite X5.

Vorschau
Voorbeeld

De eigenlijke pagina’s kunnen ook individueel worden aangemaakt qua structuur en lay-out en gevuld met inhoud.

Seiteninhalte
Pagina-inhoud

De structuur van de pagina met de inhoud wordt in kaart gebracht via een sitemap.

Sitemap
sitemap

Voltooide projecten kunnen via FTP of gegevensdragers worden geëxporteerd en zo op internet worden geplaatst. Bij export via FTP kan de gebruiker ook aangeven dat alleen gewijzigde bestanden worden overgedragen.

Export über FTP
exporteren via FTP

Conclusie

WebSite X5 vergt door de vele mogelijkheden en submenu’s, opties en aanpassingsvelden meer trainingstijd dan aanvankelijk gedacht en is daarom geen eenvoudig “websitebouwpakket” dat in enkele minuten tot resultaten leidt. Met een beetje training kunt u echter zeer aantrekkelijke, individuele resultaten bereiken met veel elementen en ontwerpmogelijkheden. Aangezien de fabrikant een gratis demoversie van WebSite X5 Professional 13 aanbiedt, kunnen geïnteresseerde gebruikers vooraf een idee krijgen van de mogelijkheden en de werking van de software.

In vergelijking met CMS-systemen zoals WordPress, Joomla of andere vertegenwoordigers is WebSite X5 gemakkelijker aan te passen aan de structuur en het ontwerp van de site zonder diepgaande HTML- of programmeerkennis. Naar onze mening is een CMS de betere keuze voor “levende” webprojecten, mits aan de serververeisten zoals PHP en MySQL wordt voldaan en uitgebreide kennis van HTML en CMS-beheer aanwezig is, omdat in een CMS veel gemakkelijker nieuwe pagina’s kunnen worden aangemaakt, gebruikers gemakkelijker kunnen worden beheerd en uitbreidingen via plug-ins gemakkelijker kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast is het shopsysteem in Website X5 slechts een kleine oplossing en biedt het bij lange na niet de mogelijkheden als bijvoorbeeld het gratis shopsysteem WooComerce voor WordPress of andere oplossingen.

Boxshot WebSite X5

Website X5

Download de demo via WinTotal

Producent: Incomedia
Prijs vanaf 70 Euro
Systeem: Windows 7, Windows 8.x, Windows 10
Pluspunten: Veel sjablonen, krachtige editor
Negatieven: Langere trainingsperiode voor een vlotte werking

Gerelateerde berichten